Het is niet precies te vertellen wanneer de smoothies zijn ontstaan. In 1930 werd er voor het eerst een drankje gemaakt van gepureerd fruit. Deze drankjes werden gemaakt op basis van Braziliaanse recepten aan de westkust van de Verenigde Staten.

“Ideale vruchtendrank om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. ”

Smoothies
In de loop van de jaren werd sporten en fitness steeds populairder. Ook voeding ging een grote rol spelen. De smoothie is een ideale vruchtendrank om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Over de hele wereld worden er smoothies gedronken. Wel is er een verschil in populariteit van smaken. Je kunt zelf bepalen hoe gezond je het wilt hebben. De enige vereiste is dat je een blender in huis moet hebben.

Je kunt smoothies maken met zowel vers als ingevroren fruit.

Smoothie maken
Hoe maak je een smoothie? Je begint altijd met één of twee koppen vloeistof in een blender te doen, bijv. yoghurt. Doe de groenten of fruit bij in de blender. Zet de blender aan tot alles is gepureerd.

Laat de blender ongeveer 15 seconden door draaien; de vloeistof moet namelijk helemaal rond circuleren. Als de smoothie niet dik genoeg is, voeg er dan wat ijsklontjes bij tijdens het mixen.

“Iedereen kan een smoothie maken”

Recept: Aardenbeien smoothie

Ingrediënten (voor 2 grote glazen): 

- 150 gram aardbeien

- 450 ml yoghurt

-500 ml sinaasappelsap

 

Doe alle ingrediënten in de blender. Mix het tot een frisse smoothie. Als alle aardbeien helemaal zijn opgenomen, ben je klaar. Verdeel de smoothie over twee glazen. Steek er een leuk rietje in en genieten maar!

Bekijk groter
Smoothie voor lekker gezond snoepen