Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Retro keuken, het mooiste van vroeger met het comfort van nu

Hou je van kleur in je keuken? Dan vind je retro-keukens leuk. Keukens met warme nostalgie en de techniek van nu. Je vindt ze bij DB Keukens.

Onze ontwerpers maken er altijd iets bijzonders van. Je ziet het moderne design van de jaren zestig of zeventig terug zonder dat het oubollig wordt of een achteruitgang in luxe betekent.

Bekijk onze moderne keukens goed en doe lekker veel retro keuken inspiratie op. Nog meer vind je in onze landelijke showrooms. Er is er altijd wel eentje bij je in de buurt.

O ja, bij ons is retro niet duur! Lage prijzen zonder onderhandelen.

Wat is een retro keuken?

De retro broodrooster kent iedereen wel: het apparaat met afgeronde hoeken en een warme kleur. Maar wat is een retro keuken of vintage keuken?

Een retro keuken ademt de sfeer van ruim een halve eeuw geleden met:

 • Twee of drie grote vlakken die voorzien zijn van een felle kleur, liefst hoogglans, of juist pasteltinten zoals mintgroen.
 • Tegeltjes
 • Prints op tegels keuken, achterwanden, vloer.
 • Smalle kastjes en lades
 • Houten keukenkasten
 • Handgreepjes
 • Keukenapparatuur met retro-uitstraling, zoals een SMEG koelkast of de retro producten van ETNA.
Witte landelijke keuken, hoge kast
Moderne keuken Mijdrecht, Amerikaanse koelkast zwart
 • Zachte, afgeronde hoeken, organische vormen en cirkels.
 • Bolstaande oppervlaktes.
 • Een onverwachte schuine lijn.
 • Plantjes, veel plantjes.
 • Gordijnen.

Een aantal van deze elementen geven je keuken direct een retro sfeer. Kies wat je aanspreekt! Designs zat!

Moderne keuken met retro details

Het kan natuurlijk zijn dat een puur retro keuken voor jou too much is. 

Retro vind je bijvoorbeeld wel leuk, maar geen grote cirkels in knaloranje of helgroen als het aan jou ligt. Prima. Bij ons vind je ook moderne keukens met wat retro details.

Het klinkt paradoxaal, maar de retro stijl past goed bij strakke keukens. Retro of vintage is niets meer dan design uit de jaren zestig / zeventig en dat gaat goed samen met het modern design van nu.

Glanzend metaal of glas van een keukenblad of kookplaat combineren fantastisch met retro keukens. Net zoals een zwevende afzuigkap, een hypermoderne oven, een dun werkblad, modern chromen grepen of een strakke kraan.

Greeploos witte keuken Urk
Houten hoekkeuken met zwart blad

De retro stijl kun je verstoppen in accessoires zoals je keukenapparaten. Zet bijvoorbeeld een vrijstaande SMEG koelkast neer en je hebt een plaatje van een keuken met nostalgie!

Natuurlijk zijn kleinere keukenapparaten zoals broodroosters, weegschalen en waterkokers ook goed te combineren met de retro stijl keuken.

Het mooist is om voor een identieke kleur en afwerking te kiezen zoals blinkend, afgerond metaal en een felle, primaire kleur zoals rood. Ook vind je bij ons een uitgebreide collectie retro handgrepen keuken.

Retro keuken tegels
Een andere mogelijkheid is een keuken met neutrale kastdeuren, gecombineerd met kleine tegeltjes met een print of een heldere kleur. Onmiskenbaar retro.

Ontdek de retro-chique keuken

Een bijzondere variant van retro keukens is de retro-chique keuken. Luxe keukenaccessoires worden gecombineerd met de retro keukenstijl.

Denk aan een zwarte kraan, zwarte spoelbak of matzwarte fronten en een fel gekleurde achterwand of kastdeur. De retro-chique keuken is geïnspireerd door het verleden, op een chique manier.

Zwarte eilandkeuken met kastenwand, mat zwarte kraan en spoelbak
Moderne groene keuken Mijdrecht, recht

Retro keuken op maat

Zoek jij naar keukenkastjes met afwijkende maten? Of heb je een RAL, Sikkens of NCS kleur voor je retro keuken in gedachten die je niet in onze collectie vindt?

Maak kennis met onze maatwerkkeukens van Residentic. Hierbij is elke kleur en elke maat mogelijk! Kies jouw persoonlijke:

Afmeting keukenblok

Afmeting keukenkast

Afmeting spoelbak

De prijzen liggen nauwelijks hoger dan de prijzen van keukens van de merken DBSelectExcellenticOld Wood en SieMatic (SieMatic alleen bij Keur Keukens in Haarlem).

Met een aantal keukenstijlen combineert retro leuk. Zoals:

·         Stalen keukens

·         Greeploze keukens

·         Zwart-wit keukens

·         Hoogglans keukens

Het is slechts een greep uit de mogelijkheden. In de showrooms zie je nog meer.

Keuken met kookeiland Utrecht, overzicht
Retro patchwork tegels achterwand keuken

Waar retro keuken kopen

Heb je zin in een retro keuken? Bij ons vind je de retro moderne keuken met ouderwetse  service. Onze netto lage prijzen laten je niet in onzekerheid of je genoeg hebt onderhandeld, want afdingen hoeft niet bij ons.

Onze service is vanzelfsprekend en zonder morren, onze keukenmontage staat hoog aangeschreven, onder andere omdat we met eigen monteurs werken. Ze doen hun uiterste best, elke dag weer. Keukens kopen bij DB Keukens biedt je ontzettend veel voordelen.

Koop je retro keuken en profiteer nu met voordeel voor de lange termijn.

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen