• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Met deze tips kies jij betere kleuren in je keuken dan je buren

Kleuren in je keuken, kies ze niet te gemakkelijk. Simpelweg de trends volgen is leuk, maar een goed kleurenevenwicht vereist meer inzicht. Hiermee voorkom je dat je je keuken snel zat bent. 

Bij DB Keukens krijg je goed advies over keukenkleuren en welke kleur op de muur in de keuken. Onze verkopers bieden je allerlei inspiratie en interieurtips om van jouw keuken een persoonlijke keuken te maken. 

Je familie, vrienden en buurtgenoten zullen je complimenteren over de harmonie in je keuken!

Trends over welke kleuren in de keuken

Moderne keukens mogen kleurrijk zijn. Er is veel meer beschikbaar dan de witte strakke keukens, de houten keukens en de marmerlook keuken. Ga voor kleur in keuken! Keukentrends kleuren zijn blauw, petrolgroen, goud en koper en keukens in twee kleuren.

Is je dat allemaal te heftig? Bekijk eens onze complete keukencollectie en doe nieuwe keuken inspiratie op voor kleuren in je keuken.

Industriële houten keuken in hoekopstelling, compleet met NEFF apparatuur

Houten keuken met witte wand

Houten keukens herleven, en dan natuurlijk niet zoals in de jaren ’70. Houten keukens zijn moderner dan ooit en passen in moderne interieurs. Onze houten keukens zijn er als massief houten keukens. Het keukenmerk Old Wood biedt je ook houtlook.

Van eiken tot het lichtere olijfhout, van sprekende structuren met noesten en zaagslag tot subtiele houtsoorten. Welke hout kleuren in je keuken je kiest, greeploos of met handgrepen, houten keukens doen het mooi tegen lichte wanden.

Doe een groene kleur op je keukenmuur!

Deze groene keuken is een voorbeeld van hoe je een magnolia keuken een mediterrane look kunt meegeven. Met de olijfgroene wand wordt dit direct een totaal andere tijdloze witte keuken! 

Een voordeel van een gekleurde muur is dat de keuken meer in beeld komt. En met een mooie keuken wil je dat natuurlijk ook. 

In combinatie met een olijfgroene wand zul je hem niet in elke straat tegenkomen. Extra leuk met bijpassende olijfgroene keukendoeken en potten.

De kleur grijs in je keuken?

Net zoals we de in landelijke keukens vaker grijs zien, is deze kleur bij moderne keukens ook erg populair. De grijze hoekkeuken is bijvoorbeeld mooi als compacte keuken voor de kleine ruimte.

Ook voor een hoekkeuken met bar biedt grijs veel mogelijkheden, juist omdat deze keukens vaak in open keukens van moderne interieurs worden geplaatst. Grijs is dan een warme, maar nog steeds een moderne kleur in plaats van de witte keuken.

Lees bijvoorbeeld eens het klantverhaal van familie Tesselaar uit Noord-Scharwoude. Zij kozen bewust voor een grijze keuken, die past bij de rest van het interieur.

Zwart blijft voorlopig nog een trendy keuken kleur 

Zwarte keukens zijn gewaagd. Zeker deze opstelling toont lef! De zwarte landelijke keuken met zwarte kastenwand en zwarte achterwand is stijlvol gecombineerd met grijs aanrechtblad. Een ding is zeker, met een zwarte keuken blijf je de trends wel even voor.

Opvallende keukenkleur? Kies voor ton sur ton

De charme van monochrome keukens of ton sur ton keukens is, dat diverse kleurnuances uit eenzelfde kleurenpalet samen in je keuken worden verwerkt. Dit geeft je keuken diepte. 

Kijk maar eens goed naar het verschil tussen een grijze keuken en een grijze ton sur ton keuken. Dit kleurenspel kun je verder doortrekken in de keukenaccessoires. Zo laat een moderne, zwarte kraan de grijze keuken echt schitteren.

Ton sur ton kookeiland, wit met houten kastenwand
Blauwe landelijke keuken met eiland

Keukens met kookeiland worden het nieuwe wonen

Iedereen weet het, de keuken wordt belangrijker als sociale ruimte. De keuken met eiland speelt hier handig op in. En onze super compacte opstellingen eveneens! 

De keuken met kookeiland mag natuurlijk wel mooi aangekleed worden, als onderdeel van je interieur. Met een warm houten kastenwand en bar, stoer werkblad creëer je in elk geval al sfeer genoeg. 

En je houdt het fris door een toets wit te verwerken. Compleet met witte keukenwand en ziedaar, je hotspot is klaar.

Design keuken wit met witte wand

Puur modern is natuurlijk de witte hoogglans keuken. Deze laat je blinken tegen een witte keukenwand. Een crème muur past hier niet.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een wand in natuurtinten, maar dan krijgt jouw witte moderne keuken direct een ander karakter. Dat wil je misschien vermijden.

Echt opvallen zou deze keuken wanneer je het combineert met marmerlook, de laatste interieurtrend. Of met een bronzen of koperen wand, daarmee ben je ook helemaal hip en heb je beslist iets wat anderen niet hebben. 

Witte luxe keuken met eiland, greeploos

Witte keuken met gekleurde achterwand

Het kan natuurlijk. Je houdt van strak, puur en helder maar ook niet van steriel. Wat denk jij dan van de witte keuken, gecombineerd met andere kleuren in de keuken?

Zoals een groene of grijze wand bijvoorbeeld. Je zult zien hoe warm dat jouw heldere keuken maakt. 

Voor familie Engelberts ontwierpen we een hoogglans witte keuken tegen een antracietkleurige muur. Het zorgt voor een witte keuken die duidelijk naar voren komt. Bekijk zelf deze binnenkijker.

Keuken in kleur

Met de veelheid aan keukenkleuren is het een sport om dé tint te vinden die niemand heeft. Of die je altijd al mooi hebt gevonden. Oudgroen is zo’n kleur die veel gradaties kent.

Oudgroen kun je met onze maatwerkkeukens werkelijk in tig uitvoeringen krijgen. Een oudgroene keuken moet je eigenlijk niet tegen een witte keukenmuur plaatsen, dan gaat er veel nostalgisch effect verloren. Beter is een warme, diepere tint zoals oker.

Kleur muur bij magnolia keuken

De magnolia keuken is nog steeds populair, ongeacht de keukentrends. Dat komt omdat witte keukens neutraal zijn, tijdloos, en zich goed laten inpassen in moderne woontrends.

Je hoeft niet per se een uitgesproken landelijke keukenstijl mooi te vinden, of te vallen voor greeploze keukens, deze tint wit kan altijd. Wel is het belangrijk dat je de juiste kleur muur bij witte keuken kiest.

Bij deze magnolia keuken is gekozen voor een donkere achterwand. Zo vormt de wand een warm decor waardoor de keuken alleen maar beter tot haar recht komt.

 Landelijke rechte keuken in magnolia
Rode hoekkeuken met kastjes

Kleuren in je keuken

Leuk he, al die kleuren in je keuken! Er valt zoveel te kiezen. En dan weet je nog niet half wat de mogelijkheden zijn. Bezoek eens een van onze keukenshowrooms boordevol inspiratie over keukenkleuren. 

Met goed advies, netto lage prijzen, transparante offertes en uitstekende service ben je bij ons verzekerd van prachtige kleuren in je keuken.

Lees ervaringen van klanten

Zwarte keuken, chique en mooi mat

Pamela en Andrea Lancellotti uit Amsterdam

Lees klantervaring

Gezellig genieten met een slimme Siematic keuken

Clemens en Petra Cramer

Lees klantervaring

Nieuwe keuken geeft warme uitstraling

Familie de Jong uit Veenendaal

Lees klantervaring

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen