Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Ze zijn met z’n tweeën, Clemens en Petra Cramer – Eijke, maar willen toch ook wel de mogelijkheid hebben om met meer mensen aan tafel uitgebreid te eten.

Hun prachtige eettafel moet weer een plek in de nieuwe keuken van
Keur Keukens in Haarlem krijgen, maar ook weer niet zo prominent dat het de hele keuken in beslag neemt.

Dat is een breinbreker. Keur Keukens krijgt de kans om een mooi ontwerp neer te zetten.

Wanneer andere keukenzaken tijdens de oriëntatieronde afvallen, stroopt de adviseur van Keur Keukens haar mouwen op, start met een blanco vel papier en oppert: waar zullen we eens beginnen?

Werkruimte en creativiteit

Een open gesprek wordt het begin van een intensieve samenwerking om een prachtige keuken tot stand te brengen.

“Onze wensen waren tweeledig. We wilden een SieMatic keuken vanwege de kwaliteit. We wilden meer werkruimte. En we wilden een creatief ontwerp, niet standaard maar origineel en het moest passen bij ons interieur.

Het grappige is dat elke keukenzaak met een verschillende benadering kwam. Keur Keukens pakte het direct goed en duidelijk aan. Bij hen hadden we vanaf het begin al een goed gevoel, we besloten om bij hen te blijven,” vertelt Petra.

“En dat gevoel is gebleven. Zonder ook maar enige vorm van druk uit te oefenen hebben ze voortgeborduurd op onze ideeën om tot een schitterend ontwerp gekomen.

We zijn vaak binnengelopen, ook zonder afspraak, bijvoorbeeld om kleuren te vergelijken. Dat was allemaal geen probleem. Het eindresultaat beantwoordt in alle opzichten aan onze wensen.

We laten dit SieMatic keukenontwerp met Bosch en Bora keukenapparatuur graag voor Keur Keukens zien aan andere mensen. Zij hebben ons fantastisch geholpen, we zijn onder de indruk.

Van kleine keuken naar licht en ruimte

“We hadden een keuken die vrij klein was. Als we er samen in bezig waren, dan draaiden we om elkaar heen en we liepen elkaar in de weg.

Daarnaast was de keuken geplaatst in de donkerste hoek van ons appartement en ik stond altijd met mijn rug naar bezoek toe.

In onze nieuwe keuken ziet de wereld er compleet anders uit. De keuken heeft een andere opstelling, hij is van plek veranderd, wat aanvankelijk niet de opzet was maar ik ben er heel blij mee.

Onze SieMatic keuken staat nu bij het raam dus we profiteren optimaal van de lichtinval. Nu sta ik ook met het zicht op de kamer, dus ik krijg meer mee van de gesprekken en de gezelligheid.

Ik heb meer werkruimte, we lopen elkaar niet in de weg en we vinden deze opstelling met het schiereiland helemaal leuk.”
“Aanvankelijk wilden we een kookeiland, maar dat zou toch niet zo tot z’n recht komen in onze woning. Dit schiereiland is een betere oplossing. We zijn er erg blij mee.”

Het eindresultaat beantwoordt in alle opzichten aan onze wensen.

SieMatic keuken met slim ontwerp

“Als je kijkt naar de zijwand, dan zie je daar lage ondiepe kasten. Dit was eigenlijk een loze hoek waar niet veel gebeurde. Het idee om lage kasten te plaatsen vertaalt zich in extra bergruimte.

En zoals het nu is uitgevoerd lijkt het een stijlvol dressoir, we plaatsen er accessoires op. SieMatic maakt je keuken tot een meubel.”

“Onze witte tafel kon blijven in ons nieuwe keukenontwerp. We hebben hem wat smaller en korter laten maken en hij is nu ingeschoven in de nis van het schiereiland. Nu kun je er met vier mensen zitten.

Als we met meer personen zijn, dan kunnen we hem de nis uitschuiven. En het blad zelf ook nog uittrekken zodat we met acht personen kunnen tafelen. Echt SieMatic, ingenieus hè,” lacht ze.

De tafel is gespoten in de kleur van de fronten. De houten poten werden zwart gemaakt zodat het past bij de nieuwe keuken. Het resultaat is werkelijk prachtig.

Keurige monteurs kwamen afspraken na

“De keukenmontage verliep geweldig. De mannen waren keurig op tijd, zelfs al moesten ze helemaal uit Ermelo komen. Ze hielden zich aan hun afspraken. Ze werkten heel precies en heel rustig.

Niet alle wanden in onze woning zijn even recht, maar ze hebben het zo keurig geplaatst dat dat helemaal weg valt. En de paar dingen die later nog moesten gebeuren, hebben ze zonder discussie opgelost. Helemaal top.”

Perfecte advisering op maat

“De advisering was erg goed. Het computerprogramma gaf een goed beeld van de invulling van de ruimte.

Soms raadde de verkoopadviseur dingen af of juist aan, dat was fijn en eerlijk.

We hebben zelfs met tape op de vloer afgeplakt om de ruimte te beleven, dat ging soms tot in de details van 10 cm zoals de afmetingen van het werkblad.

Langer, korter, smaller, breder, Keur Keukens denkt overal in mee, ook de indeling van de kasten. Dat heeft goed uitgepakt. Als je een SieMatic keukens showroom zoekt, zou ik Keur Keukens zeker aanbevelen.”

Slimme Siematic Keuken 9
Dit artikel is geschreven door
Clemens en Petra Cramer
Terug naar overzicht