Menu

Ontstaan DB KeukenGroep

In 1991 begint keukenmonteur Arjan van Dijke vanuit het Zeeuwse Sint-Annaland met de verkoop van keukens aan huis. Zijn vrouw Dineke van Dijke-Bleijenberg verzorgt de afspraken en de administratie.

Vanuit zijn ervaring als monteur weet hij als geen ander dat een probleemloze montage begint bij de verkoop. Zijn mentaliteit daarbij is: Afspraak is Afspraak! Deze benadering blijkt succesvol: Ardi groeit door mond-tot-mond reclame en verwerft grote regionale bekendheid.

Om ook complete keukenopstellingen te kunnen tonen, wordt in 1995 de showroom in Sint-Annaland geopend. Inmiddels zijn ook de eerste personeelsleden in dienst: Gerhard Bleijenberg wordt opgeleid tot keukenmonteur en Karel van Dijke tot keukenverkoper.

Ontstaan DB Keukens

Groei van Ardi en Arma

Om meer landelijke dekking te krijgen, wordt in 1996 Arma Keukens in Nunspeet geopend. Aart de Bruin regelt de verkoop. Zijn vrouw Marja de Bruin-Bleijenberg voert de administratie en Gerhard Bleijenberg neemt de montage voor zijn rekening. Ome Brand verzorgt het transport! Het jonge Arma-team heeft service hoog in het vaandel. In korte tijd verkrijgt Arma Keukens een stevige reputatie in Gelderland.

Ardi en Arma gaan verder als DB Keukengroep. De kracht van de DB-mentaliteit 'Afspraak is Afspraak’, én het inkoopvoordeel bewijzen zich. Beide bedrijven groeien uit tot volwassen bedrijven met een goede reputatie rondom het ’traject na handtekening’.

Ontstaan DB Keukens

Bekijk onze bedrijfsfilm!

Bedrijfsfilm DB KeukenGroep
Ontstaan DB Keukens
Ontstaan DB Keukens

Duurzaam beleid

De volgende jaren groeit DB KeukenGroep stapsgewijs maar onmiskenbaar tot een KeukenGroep van formaat met meerdere identieke vestigingen.

Ondertussen leggen Arjan van Dijke en Aart de Bruin, die inmiddels ook mede-eigenaar van DB KeukenGroep is, zich toe op een degelijk en eenduidig DB-groepsbeleid.

Wanneer drs. Willem van Lit in 2007 als controller toetreedt tot de directie, ontstaat er een evenwichtiger directieteam dat de professionaliteit van de organisatie naar een nog hoger niveau weet te tillen.

Van links naar rechts: W. van Lit (financieel directeur), A.J. van Dijke (algemeen directeur) en A. de Bruin (operationeel directeur).

Directie DB KeukenGroep

Heden

In 2016 viert DB KeukenGroep haar 25-jarig bestaan. Na een kwart eeuw bestaat DB KeukenGroep uit 6 vestigingen van waaruit ruim 150 medewerk(st)ers dagelijks met veel enthousiasme hun klanten maximaal ontzorgen. De visie en mentaliteit waar Arjan van Dijke het bedrijf 25 jaar geleden mee begon, is nog altijd de rode draad:

   "Een probleemloze montage begint bij de verkoop"
   "Afspraak is Afspraak"

Werken bij DB KeukenGroep is gedreven en professioneel uitvoering geven aan deze waarden. Niet alleen omdat ze commercieel nuttig zouden zijn, maar omdat alle DB-medewerk(st)ers er persoonlijk van overtuigd zijn dat dit de manier is waarop ze willen werken. Alle collega’s hebben hun eigen, gewaardeerde inbreng en zijn trots op het DB-DNA. Dat vertaalt zich in 'Service verlenen vanuit de genen'.

Binnen de groep heerst vanouds een warm familiegevoel van mensen die elkaar begrijpen en vertrouwen. De 25 jaar ervaring in het van A tot Z realiseren van keukens en badkamers geeft DB een geweldige voorsprong. De duizenden enthousiaste klanten zijn daarvan de beste ambassadeurs.

Ze denken heel goed mee over de wensen van de klant en hoe die het beste ingevuld kunnen worden. GertJan en Carolien Weststrate uit Heinkenszand
Keukens

Volumevoordeel

Dankzij de omvang van DB KeukenGroep kunnen er op inkoopgebied grote voordelen behaald worden. Dat vertaalt zich in scherpe netto verkoopprijzen. Geen ondoorzichtige kortingen, maar direct de scherpste netto prijs! De klant koopt in eigen regio en heeft het prijsvoordeel van landelijke inkoopkanalen. De DB klanten zien betrouwbaarheid, service en netto-prijs als de kracht van DB KeukenGroep. Zij weten zich hierbij gesteund door diverse keurmerken en certificaten die aantonen dat DB KeukenGroep al jaren een financieel gezond en betrouwbaar bedrijf is.

Wij zijn pas tevreden wanneer u enthousiast bent.

Uw keuken kopen in vertrouwen