Diplomering opleiding Keukenmonteur

UTRECHT – Dinsdag 14 juli hebben vijf monteurs hun diploma Keukenmonteur in ontvangst genomen in het DB Vakcollege van DB KeukenGroep. Zij zijn de eerste monteurs die slagen voor de nieuwe erkende mbo-opleiding.
De mbo-opleiding Keukenmonteur is in 2018 tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen DB KeukenGroep en het Hoornbeeck College in Amersfoort. Na de tweejarige opleiding op niveau 2, kunnen studenten de opleiding vervolgen op niveau 3. De landelijke keukenspecialist DB KeukenGroep wil met een professionele monteursopleiding aan de groeiende vraag naar vakmensen kunnen voldoen. Ook wil DB KeukenGroep kunnen instaan voor haar hoge kwaliteitsnormen van montage en service. Inmiddels wordt de mbo-opleiding Keukenmonteur op landelijke schaal aangeboden, door meerdere ROC’s.

Diploma-uitreiking-keukenmonteurs

Dat het in de behoefte van mbo-studenten voorziet, blijkt wel, omdat er vanaf volgend schooljaar zestien leerling-monteurs werkzaam zijn binnen DB KeukenGroep die de mbo-opleiding volgen. Een van de hoogtepunten voor deze studenten van DB KeukenGroep is zeker wel de realisatie van de schitterende showroomkeukens in de nieuwste DB-showrooms in Nunspeet, Utrecht en Berkel en Rodenrijs.

Vier dagen per week leren monteurs het vak onder begeleiding van ervaren monteurs in de praktijk. Een dag per week volgen ze praktijk- en theorielessen op het ROC. Meer weten? Elders op onze website vindt je meer informatie over deze opleiding.

BBL-opleiding tot keukenmonteur volgen bij betrokken familiebedrijf? Bezoek onze website!
BBL-opleiding-keukenmonteur aan het DB Vakcollege

Opening Anovi Keukens Berkel en Rodenrijs

Goed nieuws voor keukenkopers in de Randstad, die op zoek zijn naar een betrouwbare en hooggewaardeerde keukenspecialist: DB KeukenGroep vestigt een schitterende keukenzaak in Berkel en Rodenrijs. Op dinsdag 16 juni openden de deuren van Anovi Keukens.

De dag van de opening markeert tevens het begin van een twee weken durende actieperiode. Van donderdag 18 juni tot en met 27 juni zijn er voor klanten verrassende acties met werkbladen, keukenapparatuur en kokendwaterkranen. Ook krijgt iedere keukenkoper een mooi cadeau! Op zoek naar deskundig advies over uw nieuwe keuken, met aandacht voor ergonomie en uw leefstijl? En wilt u in alle rust uw keuken samenstellen in een inspirerende showroom? Plan uw afspraak en ervaar zelf waarom Anovi Keukens op reviewsites zo hoog gewaardeerd wordt.

Anovi-Keukens-opening-toespraak-bedrijfsleider

Bedrijfsleider Henry Boogaard is opgetogen over het resultaat van een maandenlange verbouwing. “We willen van een bezoek aan onze showroom iets bijzonders maken. Klanten doen bij ons unieke keukeninspiratie op tussen diverse keukens voor wat betreft stijl, opstelling, kleur, merk en budget. Van landelijke keukens tot greeploze keukens en alles wat hier tussen zit.”

“We pakken uit met eigentijdse, gewaagde combinaties zoals marmerlook keukens, zwartkleurige keukens en goud-, koper- en roestkleuren. Stuk voor stuk unieke keukens met apparatuur van gerenommeerde merken. Naast onze inspirerende showroom onderscheiden we ons ook met een unieke werkwijze, waarbij transparantie, hoge kwaliteit en afspraken nakomen centraal staat.”

Anovi-Keukens-opening-2-vlag-hijsen

Centraal
Anovi Keukens is makkelijk aan te rijden vanuit de Randstad en bevindt zich op een zichtlocatie boven de Welkoop in Berkel en Rodenrijs. Er is volop parkeergelegenheid voor de deur en de mogelijkheid om auto’s op te laden tijdens een bezoek aan de keukenspecialist. Ook voor minder valide personen is de showroom goed te bereiken met een lift en ruime paden.

Geïnteresseerd in onze nieuwste vestiging? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek en laat u inspireren in onze schitterende showroom!

Anovi-Keukens-opening-sleutel
Anovi-Keukens-opening-toespraak

Opening nieuw pand Arma Keukens en Sanitair

NUNSPEET - De medewerkers van Arma Keukens en Sanitair hebben dit jaar om meerdere redenen hevig naar de decembermaand uitgekeken. Vrijdag 6 december jl. is een compleet nieuwe showroom met kantoor, magazijn en werkplaats in gebruik genomen. Burgemeester van de Weerd verrichtte de officiële openingshandeling van het pand aan de Kering 6. Daarna was er een receptie voor leveranciers, medewerkers van DB KeukenGroep en de bedrijven die het pand hebben gerealiseerd.

Arma Keukens - pand

De tijd van het huren van extra magazijnruimte en het delen van bureaus is voorbij gelukkig voor het personeel van de keuken- en badkamerspecialist. Op het terrein van ruim 11000 vierkante meter is meer ruimte voor keuken- en badkamerpresentaties, opslag, onderhoud en administratie. De nieuwe showroom telt ruim 1800 vierkante meter waar permanent veertig actuele keukens in allerlei stijlen en prijsklassen getoond worden.

De inspirerende showroom biedt voor iedereen wat. Allerlei keukenstijlen zijn hier te bewonderen evenals de nieuwste presentaties van moderne keukens, houten keukens, stalen keukens en landelijke keukens. Ook is er veel te zien op het gebied van inductiekoken, stoomovens en werkbladafzuiging. Bezoekers kunnen zelf de werking en bediening van alle keukenapparatuur ervaren. Ook kunnen klanten volop inspiratie opdoen tussen de meer dan dertig moderne badkamers die de laatste woontrends duidelijk laten zien.

Opening-Arma-Keukens-en-Sanitair-Nunspeet-1.jpg

Energieneutraal pand
Het twee verdiepingen tellende nieuwe, stijlvolle pand is duurzaam en compleet energieneutraal gebouwd. Warmtepompen koelen en verwarmen het gebouw door middel van aardwarmte. Zonnepanelen op het dak wekken de benodigde stroom op en maken gasaansluitingen overbodig. Alle verlichting in en rondom het pand bestaat uit led-verlichting.
Wouter Roordink, bedrijfsleider van Arma Keukens en Sanitair heeft de dagen tot de opening afgeteld. “Het pand is stijlvol geworden en biedt meer ruimte en mogelijkheden. Nu kunnen we onze klanten beter bedienen dankzij onze grotere werkplaats, magazijncapaciteit en showroom.”

Het nieuwe pand op industrieterrein De Kolk is uitstekend bereikbaar via de A28 en ligt direct aan de nieuwe rondweg die over het bedrijventerrein loopt. Er is parkeergelegenheid in ruime mate en klanten kunnen ‘gratis tanken’, althans, diegenen die elektrisch rijden.

Opening-Arma-Keukens-en-Sanitair-Nunspeet-9

Onderdeel van DB KeukenGroep
Arma Keukens en Sanitair maakt deel uit van DB KeukenGroep, het familiebedrijf dat al ruim een kwart eeuw naar keukens met een 9+ streeft. Via zeven landelijke vestigingen worden klanten ontzorgd met hoge kwaliteit keukens, eigen montage en uitstekende service. Op de onafhankelijke reviewsite Qasa.nl scoort het bedrijf hoog op klanttevredenheid. Momenteel wordt de opening van een achtste vestiging in Berkel en Rodenrijs voorbereid.

Opening-Arma-Keukens-en-Sanitair-Nunspeet-4

DUURZAME INZETBAARHEID MEDEWERKERS

DB KeukenGroep B.V. houdt zich momenteel bezig met een project dat gericht is op de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Dit project wordt gefinancierd met een subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het project van DB KeukenGroep B.V. richt zich op het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden.

ESF logo

Bedrijfsopleiding Allround Keukenmonteur officieel goedgekeurd

Amersfoort / Sint-Annaland – De bedrijfsopleiding Allround Keukenmonteur – een samenwerking tussen het Hoornbeeck College en DB KeukenGroep – is officieel goedgekeurd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarmee is deze bedrijfsopleiding de eerste bedrijfsopleiding op niveau 3 van het Hoornbeeck College die door de overheid is geaccrediteerd. Het aanbod bedrijfsopleidingen bij het Hoornbeeck College wordt hiermee uitgebreid.

De nieuwe opleiding Allround Keukenmonteur (niveau 3) is een vervolg op de opleiding Keukenmonteur (niveau 2), die is opgezet vanuit een samenwerking tussen het Hoornbeeck College en DB KeukenGroep.

De bedrijfsopleiding Allround Keukenmonteur is een combinatie van bouw, elektrotechniek en metaal en daarnaast krijgt de student in deze opleiding vakken als Godsdienst, Burgerschap, Nederlands en Rekenen. Voor het Hoornbeeck College is dit een nieuwe manier van samenwerken met het bedrijfsleven: in overleg met het bedrijfsleven wordt een opleiding opgezet.

Na afronding van de opleiding heeft de student gegarandeerd een baan bij zijn werkgever.

BBL-opleiding tot keukenmonteur volgen bij betrokken familiebedrijf? Bezoek onze website!

Mark van Winkelen, directielid bij het Hoornbeeck College, is blij met deze nieuwe opleidingsvorm: “Het Hoornbeeck experimenteert steeds meer met dit soort concepten. Een bedrijf komt op een goed idee, en het Hoornbeeck faciliteert dat graag.

Samen geven we zo’n opleiding vorm, zodat het past bij ons en bij hen. Op deze manier sluiten we als Hoornbeeck nauw aan bij vragen uit de markt, en bieden we studenten nieuwe opleidingen aan met veel voordelen”.

Theorielessen opleiding keukenmonteur DB Vakcollege

Ook Aart de Bruin, directeur van DB KeukenGroep, reageert enthousiast: “In de afgelopen twee jaar is er een praktijkgerichte opleiding opgezet op niveau 2. En nu is ook de aansluitende niveau 3 variant goedgekeurd.

Samen is dit een compleet pakket die een waardevolle aanvulling is op het aanbod van mbo-opleidingen in Nederland. Voor onze organisatie is een vakkundige montage door onze monteurs cruciaal om de huidige hoge klanttevredenheid te bereiken en te behouden.

Met de mbo-opleiding Allround Keukenmonteur krijgen mbo’ers een gedegen opleiding in het vak van keukenmontage.”

Elders op onze website vindt u meer informatie over de mogelijkheid om keukenmonteur te worden.