• 9,6 uit 2187 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Ton sur ton keukens, veel keus in onze showrooms

In het Frans is de uitdrukking ‘ton sur ton’ helemaal ingeburgerd, in Nederland wint het terrein. Ton sur ton betekent “tint op tint”, en wat ermee bedoeld wordt, is dat kleuren met dezelfde opbouw met elkaar worden gemengd tot mooie, subtiele kleurschakeringen.

Een ton sur ton interieur kan bijvoorbeeld bestaan uit diverse beige tinten met elk een zweem bruin, de een meer dan de ander. Hun overeenkomst is dat ze allemaal iets van het bruin meekrijgen. Dat brengt de eenheid teweeg.

Lees in dit blog over wat je met deze bijzondere monochrome keukens kunt doen. Of bekijk de ruim 200 keukens op onze website voor inspiratie.

Waarom ton sur ton keukens

Ton sur ton keukens passen perfect in deze tijd waarin de keuken steeds meer het middelpunt van de woning wordt. En dan niet alleen om te koken.

Onze klanten willen in hun keuken ook kunnen leven. Ze willen hun ervaringen uitwisselen. Hun contacten onderhouden. En vooral: lekker tot rust komen. Daar hoort een doordacht keukenontwerp bij.

De keuken moet een rustpunt zijn. En hoe anders bereik je dat dan met rustige tinten? Dankzij hun harmonieuze uitstraling worden monochrome keukens steeds populairder.

Witte chique keuken met eiland, bar en kastenwand

Hoe zien ton sur ton keukens eruit?

Ton sur ton is hetzelfde als de monochrome stijl. Deze ontwerpstijl wint ook aan terrein in onze keukens. Onze creatieve ontwerpers kregen al weer keuken inspiratie om mooie moderne keukens te ontwerpen waarin ton sur ton heel mooi uitkomt!

Ton sur ton keukens zijn niet alleen keukens waarin tinten in allerlei nuances worden gecombineerd, maar waar ook diverse materialen voor kleurdiversiteit kunnen zorgen.

U kunt zich voorstellen, dat een betonnen aanrechtblad anders toont dan een kunststof keukenfront met betonlook en een keramische vloertegel met betonlook. Alle betontinten stemmen overeen, maar uiten zich verschillend vanwege het diverse materiaalgebruik.

In de luxe monochrome keuken zien we bijvoorbeeld witte acrylkeukens met witte corian werkbladen (en soms ook nog wit marmer in de keuken) waarbij gedurfd wordt gespeeld met wit en waarbij de materiaalsoorten de accenten leggen.

U kunt hierin zelfs contrasten opzoeken, door te mixen tussen hard en zacht, strak en organisch. Onze ton sur ton keukens bieden volop keuken inspiratie.

Ton sur ton kookeiland, wit met houten kastenwand

Ton sur ton keuken, wat kun je ermee?

Simpelweg veel. U kunt kiezen om uw complete keuken in een kleurstelling uit te voeren. Vaak worden natuurtinten gebruikt zoals grijs, bruin, zand en beige, juist omdat dit van zichzelf al rustieke tinten zijn voor een sobere keuken.

Mensen met meer lef kiezen voor kleur en mengen alles in zwart, rood of blauw. Feitelijk kunt u elke tint gebruiken voor een monochrome keuken. U kunt er ook voor kiezen, om delen van uw keuken in ton sur ton uit te voeren.

Bijvoorbeeld door verschillende tinten wit toe te passen in het moderne keuken eiland. De achterwand van de keuken geeft u een andere stijl door het gebruik van houten kasten. Dan krijgt uw monochrome keukenstijl een sprekend contrast.

Combineer ton-sur-ton keukens

Natuurtinten gecombineerd met ton sur ton geven het optimale, rustgevende effect. Vindt u dit te saai? Wij zoeken naar mogelijkheden om meer spanning in de keuken aan te brengen.

Door bijvoorbeeld te werken met een print (dit is onder meer mogelijk bij vloertegels, wandtegels, TopCore aanrechtbladen). Of u combineert ton-sur-ton kleuren met contrastkleuren. Er is ruime keus uit gekleurde kranen en gekleurde spoelbakken.

Monochrome keuken met eiland, voorzien van marmerlook werkblad en achterwand
Moderne keuken met kookeiland

Ton sur ton keukens met 'n 9+

Onze verkoopadviseurs voorzien u met plezier van persoonlijk advies. Bij een bezoek aan een van onze grote showrooms, zullen de mogelijkheden u verrassen!

Kiest u voor een van onze monochrome keukens, dan hebt u zeker weten jarenlang plezier dankzij onze vakkundige montage en uitmuntende service.

Klanten waarderen onze unieke werkwijze in hoge mate. Op de reviewsite Qasa.nl geven klanten ons gemiddeld een 9,7! Bij iedere klant streven we opnieuw naar een eindcijfer 9+.

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,6
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen