• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

 

Voor hun oude, karakteristieke jaren 1906-woning oriënteren Pieter Gudden en Meike Kaasenbrood-Gudden uit Utrecht zich op een nieuwe keuken. Zwart is een van de opties.

Groen zou het ook kunnen worden. Grijs? Misschien. Strak wit met donker blad? Optioneel. Pieter en zijn vrouw kopen hun keuken bij Artic Keukens in Utrecht. Hier hebben ze al snel door wat bij deze klanten past.

 

De verkoper was fijn. Hij luisterde heel aandachtig.

 

“We zijn bij diverse keukenleveranciers geweest. Ook bij Artic Keukens hebben we ons georiënteerd, maar hier zijn we gebleven. Hoe dat komt? De verkoper was fijn. Hij luisterde heel aandachtig.

Hij liet ons ook niet te lang dwalen. Als wij ergens twijfel over hadden, dan was hij ad rem met mogelijke oplossingen. Hij pakte snel door met allerlei materialen die hij bij elkaar hield. Dat vonden wij heel fijn.

Hij liet de keuken eigenlijk heel snel voor ons leven en hij was ook trefzeker. Echt indrukwekkend, want ik denk dat hij behoorlijk jong was. Daar kon je niks van merken eigenlijk,” vertelt Pieter.

 

 

Het wordt zwart


Grijs valt af, dat vinden ze te flets. Groen was een optie, maar de keus valt toch op zwart.

Ze kiezen een zwarte tint uit die te boek staat als Soft Black. Deze tint oogt zacht, het is eigenlijk wat van het zwart af, neigend naar antraciet. Niet zo hard als zwart kan zijn.

Nu ze de keuken met zachte, zwarte uitstraling hebben staan vinden ze het schitterend, vertellen ze.

De uitbouw werd verbouwd en twee lichtkoepels werden vervangen door een brede lichtstraat. Wanneer er nu daglicht op de zwarte keuken valt, dan zal de ruimte vast prettig aanvoelen en plezierig zijn om naar te kijken! Licht, chique en zacht.

 

 

Gemarmerd


Als je het witte werkblad van dichtbij bekijkt, dan zie je dat er een ader doorheen loopt.

Door dit detail lijkt het materiaal van marmer terwijl je niet de nadelen van marmer hebt. Het maakt dit composiet werkblad een keus waar je jaren plezier van hebt.

Het kookeiland is een felbegeerde wens. De woning is 5.10 meter breed en Pieter en Meike twijfelen of dat past. De verkoper maakt het concreet door het direct uit te meten. Hij is er vast van overtuigd dat het kan.

En inderdaad, het kan heel goed.

“We zouden zonder meer weer dezelfde keuzes maken voor deze keuken,” zeggen Pieter en Meike later.

 

 

Stadskeuken


Het wordt een grote keuken. Pieter:

“De ruimte is enorm hier. We kunnen er uitstekend in werken, en tegelijkertijd is het ook echt een stadskeuken.
Wij hebben midden in de stad geen grote garage, schuur of bijkeuken. Toch hoeven wij niet de zolder te gebruiken om spullen op te bergen die we minder vaak gebruiken. We kunnen het gewoon allemaal kwijt.”

 

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag het gratis keukenmagazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

Magazine aanvragen
Het bezoek aan de keukenshowroom was fijn

 

Keuken met zachte, zwarte uitstraling


Wat goed uitpakt is het zitgedeelte aan het keukeneiland. Er kunnen drie personen plaats nemen.

“Als ik sta te koken, gaat Pieter er vaak bij zitten en dan kletsen we met elkaar.

Of, als we met vrienden zijn, dan gaan zij daar zitten terwijl ik sta te koken. Dat is reuze gezellig. We borrelen hier vaak. Daarna eten we met elkaar verder aan de eettafel.”

Voor de keus van keukenapparatuur laten Pieter en Meike zich leiden door de verkoper. Zij wil graag een Quooker, maar verder staan ze er beide nog blanco in.

“Het bezoek aan de keukenshowroom was fijn, want we hebben nieuwe ideeën opgedaan die we daadwerkelijk gebruikt hebben. En we hebben ook juist dingen gezien die we niet wilden, dus in dat opzicht is het ook nuttig.”

 

 

Transparante prijzen


Pieter en Meike zijn zeer tevreden over Artic Keukens.

“We vinden hen betrouwbaar overkomen. De eerste tekening die de verkoper voor ons maakte zat al dicht bij wat we wilden. Dat gaf de doorslag om voor Artic Keukens te kiezen. We hebben echt waar voor ons geld gekregen.

En de prijsstelling is transparant.”  

 

12 Zwarte Keuken Utrecht

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
MEIKE EN PIETER GUDDEN UIT UTRECHT

Terug naar overzicht