• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Het is zo ongeveer de enige plek waar familie Engelberts leeft: de keuken. Daarom beginnen Fleur en Reinout maanden van tevoren met de voorbereiding van een nieuwe keuken. Dat heeft voordelen. Hierdoor kunnen ze goed hun keuzes overdenken en zo mogelijk nog aanpassen, wat ze dan ook een aantal keren doen. Nu staat er een keuken als een huis. “Echt in alles naar onze zin,” vat Fleur kort samen over de keuken die ze aanschaften bij Keur Keukens in Haarlem.

Keuken met kookeiland in Bloemendaal. Lees ervaring van deze klant!

De keuken is een echte leefkeuken geworden, met plek voor kinderen, familieleden en vrienden. Er is volop plaats voor iedereen en er is veel ruimte om te bewegen.

“Als ik sta te koken, dan zitten de kinderen gezellig rondom mijn kookeiland. En spreken we af met vrienden, dan gaan we niet meer uit eten, maar koken we gezellig bij ons thuis."

Keuken met kookeiland geplaatst in Bloemendaal, met grote lades in kookeiland

Dilemma: brede oven of meer kastruimte?

Ook de indeling is doordacht, want al vormt de ruimte geen probleem, ook in grote keukens is een doordachte opstelling van belang om in alles van de keuken te kunnen genieten. En dat is hier zeker het geval.

Eén ding staat vast bij de aanschaf van een keuken: Ze willen een oven van 90 cm breed. Dat lijkt Fleur en Reinout zo geweldig. Altijd hadden ze een kleinere oven gehad en ja, hoeveel meer zou je kunnen maken met een groter exemplaar?!

In de showroom gaan ze met de verkoper in gesprek over de voordelen en de nadelen. Welk gemak heb je van een grote oven? En wat geef je ervoor op? Het is natuurlijk geweldig om af en toe flink met een diner uit te pakken. Maar in dit geval gaat zo’n XL bakkanjer ten koste van kastruimte.

Fleur: “Ik realiseerde me dat ik die enorme oven misschien niet heel vaak zou gebruiken. Dan kun je beter dagelijks genieten van meer opbergruimte, dan dat je een paar keer in het jaar dolblij bent met je oven.” De brede oven werd het ‘m dus niet.

Ik geniet liever dagelijks van meer opbergruimte, dan eens per jaar van een grote oven

Wel kiezen ze voor een stoomoven, een geweldige aanwinst is voor de familie. “Alles lukt hierin,” zegt Fleur.

Gebakken aardappels worden heerlijk krokant. En zijn ze toch nog niet helemaal gaar? Dan verhoog je gewoon even de stoomhoeveelheid en voilà, de aardappels zijn serveer-klaar.

Bijzonder aan de stoomoven is, dat je de keuze hebt om al dan niet te werken met stoom. Dat maakt deze oven multi-inzetbaar. Voor zowel taarten als groentes werkt dit bak-apparaat ideaal.

Keuken met kookeiland, geplaatst in Bloemendaal. Voorzien van kastenwand.
Keuken met kookeiland Bloemendaal, oven

Interieuradvies bij hun keuken

Fleur en Reinout krijgen bij Keur praktisch advies, maar er kijkt ook iemand mee als het gaat om design en stijl. Juist die combinatie van praktische tips en stijladviezen vindt Fleur bijzonder, en dit geeft veel meerwaarde aan haar nieuwe keuken.

Zo krijgen ze tips over wandafwerking en belandt de witte keuken uiteindelijk tegen een antracietgrijze muur. Een kleur die ze zelf niet direct in hun hoofd hadden, maar wat de keuken nog mooier doet uitkomen.

Om meer diepte in de van zichzelf al grote keuken te krijgen, besluiten ze om geen koof te nemen boven de kastenwand. Nu is er een open ruimte tussen de kasten en het plafond, waardoor de keuken minder massief oogt.

Dankzij de open ruimte boven de kastenwand oogt de keuken minder massief

Koperkleurig aanrecht

Aanvankelijk was de planning om een werkblad met betonlook te nemen, maar bij de aanblik van een koperkleurig keramiek aanrecht zijn Fleur en Reinout verkocht.

Met dit werkblad maken ze echt een statement in de keuken. Deze niet-alledaagse keuze oogst lof en bewondering van iedereen die het ziet! Zeker als warme tegenhanger van de koelere antracietkleurige wanden.

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Keuken met kookeiland Bloemendaal
Keuken met kookeiland Bloemendaal, gezin

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
REINOUT EN FLEUR ENGELBERTS UIT BLOEMENDAAL

Terug naar overzicht