Groene keukens, nieuwe kleuren, mooi in mat

Keukens mogen weer gekleurd zijn! Onze ontwerpers worden er helemaal gelukkig van want ze kunnen nu op zoek naar warme, diepe tinten. Groen is er zo eentje waar ze voor keukens veel mee kunnen.

Met resultaat zie je in onze landelijke keukenshowrooms. Kom je binnenkort nog een keertje in de buurt? Ontdek het juweeltje onder de groene keukens: de comodore verte, een waanzinnige, diepgroene, matte keuken die geweldig combineert in het moderne interieur. Doe keuken inspiratie op met onze groene keukens. Sfeervol, natuurlijk en warm.

Echt iets voor nu. Ontdek de variëteit in groene keukens bij DB KeukenGroep.

Bekijk alle keukens
Industriële groene hoekkeuken
Groene keuken met eiland
Landelijk groene keuken met handgrepen

Groene keukens welke tinten

Bij groen denk je misschien al snel aan de landelijke groene keuken, maar dat is niet meer zo vanzelfsprekend. Denk ook aan:

  • Licht groen

  • Donkergroen

  • Olijfgroen

  • Groengrijs

  • Scandinavisch groen

  • Blauw groene keuken

En nog vele andere soorten groen, maar dit zijn wel de meest populaire van het moment. Met matlak afwerking ontstaan compleet nieuwe soorten groene keukens. Heel bijzonder.

Licht groen

Als je voor een lichtgroene keuken gaat, dan heb je voordeel dat lichte tinten zich makkelijk laten combineren en rust en ruimtelijkheid uitstralen. Een lichte grijs groene keuken is daarom een veelbelovend alternatief in moderne keukens

Inclusief zwarte of gouden keukenapparatuur ontstaan bijzondere sferen.

Landelijk groene rechte keuken

Boerenkeuken groen

Nostalgisch is de groene landelijke keuken. Kaderfronten van oud groen, een landelijke schouw, met elkaar vormen ze een klassiek geheel. Verschillende van onze klanten kiezen voor deze kleur.

Bertus en Rita Mekenkamp uit Rijssen zochten voor hun boerderij woning een keuken oud groen. Nergens konden ze een mooie kleur vinden, maar wel bij Adee Keukens. Een prachtige Residentic keuken bleek in elke RAL en Sikkens kleur leverbaar.
Ze vonden het lastig om de juiste tint groen te kiezen uit de ontzettend grote hoeveelheid kleuren.

Gelukkig is het bij Adee Keukens geen probleem om een staal mee naar huis te nemen zodat je goed over je groene keuken kunt nadenken. Uiteindelijk werd de keus gemaakt voor een heel speciale kleur.

“En oh, het was de perfecte tint voor de oud groene keuken die ik in gedachten had,” vertelt Rita blij. 

Bijzonder fraai is ook de zachtgele achterwand van deze groene landelijke keuken. Volgens de verkoper zou wit te veel contrasteren. Zo is een warme, zeldzaam sfeervolle keuken ontstaan.

Lees meer over deze groene keuken zwart blad en vraag in de showrooms om advies om het geheel perfect af te werken.

Landelijke keuken

Retro keuken met keuken tegels groen

Een retro keuken kenmerkt zich door kleurgebruik, drukke prints, tegeltjes en planten. Ga je met kleuren werken, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld kleur tegen de wand of in je tegels laten terugkomen.

Met groene keukentegels of een groene keuken achterwand bereik je absoluut een retro effect. Een serie cactussen completeert de groen keuken.

Massief eiken keuken

Donkergroene keuken

Een aantal nieuwe kleuren geven de donkergroene keuken extra cachet. Een daarvan is de verde comodore, te bewonderen in onder meer onze keukenshowroom in Utrecht en inmiddels ook in handen van Petra Tabak uit Mijdrecht.

“Het groen is de door fenix zelf ontwikkelde kleur verde comodoro, je ziet deze exclusieve, matte afwerking nog nauwelijks. Onze donkergroene keuken met de zwarte accenten vormt een majestueuze combinatie.”

“De zwarte details zie je terug in de spoelbak, plinten en greeplijsten. Ook de zwarte kraan wilde ik per se en geen andere,” zegt Petra. Lees meer over deze moderne groene keuken.

Lees hele klantervaring
Moderne groene keuken in rechte opstelling

Olijfgroene keuken, bijzonder met marmer

Olijfgroen is een populaire tint omdat het een warme kleur groen is. Dat komt omdat olijfgroen ook bruin in zich heeft. Je kunt dit heel mooi combineren met een wit marmer werkblad.

Dat is niet zomaar, want een wit marmer aanrechtblad toont uitermate koel. Olijfgroen vormt dan een prachtige tegenhanger. Met een houten werkblad is een olijfgroene keuken ook prachtig!

Groene keuken met eiland, zwarte handgreep
 Industriële Eilandkeuken met landelijke uitstraling

Landelijke keuken groen grijs

Een groen grijze keuken heeft een prachtig landelijke uitstraling waar rvs keukenapparatuur netjes bij aansluit. Je kunt er ook voor kiezen om oven, fornuis, magnetron, kraan en koelkast in het zwart, goud of wit te nemen.

Dit is een vernieuwende combinatie en staat ook erg mooi bij groen. Met name zwart en goud zorgen voor een chique sfeer.  

Handgrepen ontbreken niet in landelijke keukens. Welke stijl en kleur je kiest heeft invloed op de uitstraling van de keuken.

Waren het voorheen standaard bronzen handgrepen in landelijke keukens, nu mag het ook goud, zwart en koper zijn. Erg mooi in de groene keuken landelijk.

Landelijk groene keuken

Scandinavisch groen

De Scandinaviërs staan er om bekend dat ze gek zijn op lichte kleuren en ze laten zich inspireren door de natuur, met name zachte neutrale kleuren.

Je zult niet snel een Scandinavische keuken tegenkomen waar felle kleuren in terug te vinden zijn. Bij kleuren uit de natuur combineren zij materialen uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan zachtgroen samen met hout.

Groene keuken met eiland en kastenwand

Blauw groene keuken

Blauwgroen is de koelere tegenhanger van olijfgroen. Een van onze klanten Monique en Freek laten onze medewerker een blauwgroene kleur zien die ze bij de verfwinkel hebben laten mengen.

Hun wens is of de keuken in deze tint gemaakt kan worden. En dat kan! De keuken die ze uitkiezen is in elke RAL-kleur leverbaar.
 
De blauw groene keuken staat nu prachtig bij de kleurrijke meubels. Lees meer over deze blauw groene keuken.

Lees hele klantervaring
Groene Landelijke keuken Hilversum, eiland

Welke keukenstijlen?

In welke keukenstijlen vind je groene keukens terug? Groene keukens vind je met name in:

Je ziet het, groen is divers. Je moet alleen eventjes de mogelijkheden ontdekken. Wij helpen je met de keuken groen.

Industriële groene keuken met donker aanrecht en wasbak

Durf jij een groene keuken aan? Je gaat er geen spijt van krijgen. Ontdek onze schitterende keukens en talloze voordelen.

Het zijn niet alleen onze lage prijzen keukens, maar ook onze uitstekende keukenmontage en perfecte service waarmee je jarenlang zorgeloos van je keuken gaat genieten. Dat zegt iedereen? Lees dan alle klantreviews over onze beloftes.

Ze vormen het bewijs van onze hoge klanttevredenheid. Nu ben je overtuigd dat we de beste keukenzaak Nederland zijn.

 

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2183 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Deskundige montage door eigen mensen
  • Moderne showrooms met grote collectie keukens
  • Transparante offertes met nettoprijzen
Moderne groene keuken