Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Prijzen van keukens – transparant en netto

Geen keuken is hetzelfde. Daarom is er ook geen vaste keukenprijs, zoals je wel bij nieuwe auto’s hebt. Dat maakt het soms lastig te beoordelen wat een betrouwbare prijs van een keuken is. Juist hierom kiezen veel mensen voor een van onze mooie complete keukens.

In een gespecificeerde offerte ziet u tot in detail hoe bijvoorbeeld de prijs keuken met eiland is opgebouwd. Onze keukenprijzen zijn altijd transparant, netto en zonder extra opslagen. U weet met de prijs complete keuken altijd wat u kunt verwachten.

Elders op onze website vindt u een uitgebreide collectie keukens, inclusief prijzen en afmetingen. Bekijk deze ruim 200 keukens.

Lees op deze pagina 10 tips over prijzen van keukens.

Moderne luxe keuken, met greeploze fronten en houten kastenwand

Hoeveel kost een keuken

Om een idee te geven, ligt de keuken prijs in veel gevallen rond de 15.000 euro. Tegelijkertijd zeggen we erbij, dat de prijs luxe keuken hoger ligt, en dat er ook goedkope keukens zijn.

Ook met een budget van bijvoorbeeld 9.000 euro kunt u leuk slagen in een van onze vestigingen. Er zijn ook altijd wel showroomkeukens die we voordelig aanbieden. Met deze keukens is niets mis, ze maken alleen plaats voor nieuwe keuken inspiratie.

Prijzen keukens, wat is van invloed?

Uw keukenprijs is afhankelijk van diverse factoren. We noemen de 10 belangrijkste die van invloed zijn op de gemiddelde prijs keuken. Bel ons mocht u meer informatie willen, ook voor de prijs keuken renovatie.

U kunt op onze website ook honderden keukenopstellingen bekijken, inclusief prijzen en afmetingen. Zo krijgt u een goed beeld van keuken kosten. Bekijk onze keukencollectie online.

1. Opstelling van de keuken bepaalt prijs keukens

De keukenprijs wordt mede bepaald door de keuken afmetingen. Kiest u voor zes kasten, of worden het er tien? Wenst u een modern kookeiland? Hoe u deze inricht, maakt uit in de kookeiland prijs.

Wanneer u gaat koken aan het keukeneiland moet u zorgen voor gas of elektra en een afzuigsysteem. Gebruikt u een eiland uitsluitend als extra werkruimte, dan is er geen installatiewerk nodig. Dat maakt uit in de keuken met eiland prijs.

In onze showrooms ziet u een breed uiteenlopende collectie keukens in alle stijlen, opstellingen en groottes. U kunt bij ons ook goed slagen voor kleine keukens.

Voor standaard keukens betaalt u de prijzen van de reguliere collectie. Het kan natuurlijk zijn dat u af wilt wijken van de standaard afmeting keukenkast.

U wilt bijvoorbeeld geen keukenkast van 60 cm breed maar van 63 cm. Dan hebt u een maatwerk keuken nodig, waar u ook extra voor betaalt.

Onze collectie maatwerkkeukens van Residentic biedt u extra mogelijkheden zonder dat u meer betaalt dan de standaardprijzen uit de collectie.

Landelijke maatwerk keuken
Soorten aanrechtbladen

3. Materiaal aanrechtblad

De lengte van het werkblad bepaalt de prijs, evenals het materiaal. Kunststof staat bekend als een van de meest voordelige soorten aanrechtbladen. Een natuursteen werkblad is duurder en het maakt ook uit hoeveel millimeters dikte u kiest.  

4. Kasten of lades

Veel mensen kiezen voor het gemak van lades. Hierin kunt u veel keukenspullen kwijt. U kunt makkelijk bij uw voorraad en u houdt goed overzicht.

Ladekasten zijn prijziger dan kasten met legplanken. Zou u toch willen besparen, dan kunt u overwegen om een of meerdere lades in te ruilen voor onderkasten.

Greeploos moderne keuken met betonnen aanrechtblad
Eiken houten keuken met greeploos front en in hoekopstelling

5. Houtlook of massief hout?

De afwerking van de keuken speelt een rol. Folie is bijvoorbeeld een voordelige manier om de keuken uitstraling te geven.

Kunststof, hoogglans en matlak zijn andere manieren om uw keuken een stijlvolle uitstraling te geven. Een echte massieve keuken overtreft natuurlijk alles! De eiken keuken prijs ligt hoger dan de keukenprijs voor kunststof.

6. Afwerking binnenzijde corpus

Wilt u weten wat de prijs van uw keuken bepaalt, kijk dan ook naar het binnenwerk. Hoe luxer de keuken, des te fraaier de kasten aan de binnenkant zijn geperfectioneerd.

In een luxe keuken zijn de boringen onzichtbaar weggewerkt. Of het binnenwerk heeft dezelfde kleur als de buitenzijde van de kasten. Dit toont bijzonder fraai als u de keuken opent.

Excellentic heeft binnen- en buitenzijde in dezelfde kleur
Landelijke keuken

7. Oven of een fornuis

Gemiddeld genomen is een inbouwoven voordeliger dan een fornuis. Overigens is het wel zo dat hier behoorlijke prijsverschillen zijn.

De prijs van een zeer luxe oven komt in de richting van een voordelig fornuis. Wilt u de prijs van een keuken beperken, dan kunt u wellicht overwegen om geen fornuis te nemen.

8. Merken apparaten

Keukenapparatuur is beschikbaar in diverse merken en prijsklassen. Van Pelgrim tot Miele en alles wat ertussen zit, u maakt de keus die past bij uw wensen.

In onze showrooms bieden we uitsluitend A-merken aan met ruime keus in diverse prijsstellingen. Zo weet u zeker dat u altijd kwaliteit in huis haalt.

Modern keukenapparatuur van A-merken als NEFF, ATAG, Miele, Pelgrim en Novy.

9. Soort kookplaat

Een gaskookplaat vormt nog steeds een van de meest voordelige kookplaten. Echter, een gaskookplaat is al lang niet meer de meest populaire kookplaat.

Veel mensen die regelmatig in de keuken staan vallen voor het gemak van een inductiekookplaat. Dit kookt snel en makkelijk, en het schoonmaakwerk is een peulenschil vergeleken met de inspanningen om een gaskookplaat schoon te krijgen.

10. Keuken kopen prijs inclusief of exclusief montage

Standaard zijn onze montagekosten niet inbegrepen in de keukenprijs. Op onze gespecificeerde offertes ziet u deze post terug. Zo hebt u altijd helderheid over de keukenmontage prijs.

Onze verkoopspecialisten zijn creatief om uw keuken compleet naar wens te ontwerpen. Bij DB Keukens is uw budget veilig.

U bent van harte welkom in een van onze vestigingen, ook wanneer u nog geen vaste plannen richting een nieuwe keuken hebt. Het is al leuk om keuken inspiratie op te snuiven!

Moderne rechte keuken

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen