Keukenrenovatie – de meest gestelde vragen

Stel, de uitstraling van uw keukenopstelling past niet meer bij u. Eikenhouten fronten, een uittrekbare afzuigkap of uw apparatuur is verouderd... Wanneer een compleet nieuwe keukenaankoop geen optie voor u is, dan is een renovatie een uitstekend alternatief.

Zonder grote verbouwing, tegen geringe prijzen/kosten van keukenrenovatie realiseren we uw keukenrenovatie in een dag.

Maak een afspraak

Bij keukenrenovatie door ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2154 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl.
  • Renovatie door héél Nederland met eigen vakmensen.
  • Direct de laagste prijs op complete keukens of onderdelen.
  • Behoud van standaard garantietermijn.
Klantervaringen

Mogelijkheden bestaande keuken renoveren

U hoeft niet altijd een nieuwe keukenaankoop te doen om toch uw droomkeuken te kunnen realiseren. Wat zijn de mogelijkheden om een bestaande keuken te renoveren?

  • Nieuw aanrechtblad in uw bestaande keuken
  • Keukendeurtjes renoveren met nieuwe fronten
  • Uw bestaande keuken voorzien van nieuwe apparatuur
  • Bestaande keukenopstelling uitbreiden met nieuwe apparatuur
  • Renovatie van keukenkasten met nieuwe kasten/lades

In een van onze schitterende showrooms kunt u alle kleuren en materialen uitzoeken voor het renoveren van keukendeurtjes, aanrechtbladen en apparatuur. We bieden u een enorme keus in fronten, aanrechtbladen, apparatuur of tegels.

Onze deskundige adviseurs geven u vrijblijvend aanvullende tips over bijpassende wandkleuren en accessoires, geven u uitleg over apparatuur en tonen met plezier onze presentatie van greeplijsten voor de greeploze keuken. Ook kunt u in onze showroom gebruik maken van een ergonomisch hoog-laag systeem om uw persoonlijke werkhouding te bepalen. 

Een bezoek aan onze showroom zal u nog meer inspireren voor de mogelijkheden om uw bestaande keuken te renoveren en geven u inzicht in de prijzen/kosten van keukenrenovatie.

Het Material Center in onze showrooms biedt u volop inspiratie uit de verschillende mogelijkheden

Prijzen/kosten van keuken renovatie

Keukenrenovatie is voordeliger dan een geheel nieuwe keukenaankoop. U kunt uw bestaande keuken al laten opknappen vanaf 750 euro, wanneer u besluit om met een nieuwe vaatwasser uw bestaande keuken te renoveren.

Ook door het renoveren van keukenkasten boekt u al een geweldig resultaat en het kost u slechts enkele honderden euro’s. Zo wegen de prijzen/kosten van keuken renovatie zeker op tegen een nieuwe keukenaankoop!
U kunt ook altijd nog overwegen om een van onze showroomkeukens te kopen.

Het voordeel hiervan is, dat u maar weinig meer betaalt dan de prijzen/kosten van keukenrenovatie, terwijl u wel snel over een nieuwe droomkeuken beschikt met volledige montage, garantie en service.

Showroomkeuken met spoeleiland en fornuis

De renovatie van keukendeurtjes

Een van de meest simpele mogelijkheden om uw bestaande keuken te renoveren, is de renovatie van keukendeurtjes. Nieuwe deurtjes in uw keuken zorgt al direct voor een hele andere aanzicht.

Voor onze monteurs is het een betrekkelijk eenvoudige klus om uw kastdeuren te vervangen door nieuwe. Er hoeft niet gebroken of gezaagd te worden, het volstaat slechts om uw kastdeuren te bevestigen en te stellen. Samen met onze renovatie adviseur maakt u een keus voor het materiaal, de kleur en de afwerking van de kastdeuren.

Wij bestellen uw nieuwe deurtjes voor de keuken en zorgen dat deze bij u worden geleverd. Onze eigen monteurs nemen het verder over, en komen op de afgesproken dag en tijdstip bij u thuis voor uw keukenrenovatie in een dag.

Keukenrenovatie

De renovatie van keukenkasten

Wanneer u een renovatie van uw keukendeurtjes overweegt, maar uw kasten zijn verouderd, dan is een complete renovatie keukenkasten ook een mogelijkheid.

Samen bekijken we wat uw wensen zijn, en of deze te realiseren vallen in uw bestaande keuken. Onze monteurs komen vervolgens de keukenkasten vervangen. Ondanks dat uw keukenkasten van binnen nog keurig zijn, wilt u misschien wel overstappen op lades. Of met een renovatie keukenkasten tal van smalle keukenkastjes laten vervangen door een brede ladekast.

Wij bekijken alle mogelijkheden samen met u. Mits uw keukenopstelling niet over al te afwijkende maten beschikt, zijn er veel mogelijkheden voor renovatie van uw keuken.

Keukenrenovatie

Keukenrenovatie in één dag

Wilt u snel een nieuwe keuken? U kunt uw bestaande keuken aanpassen met een verbluffend resultaat en een verbazingwekkende snelheid. Anders dan bij de montage van een nieuwe keukenhoek die een paar dagen duurt, hebt u natuurlijk minder tijd nodig om tot een renovatie over te gaan.

Alleen al omdat er minder getekend, uitgezocht en besteld moet worden. Ook neemt de montage minder dagen in beslag, meestal realiseren we een keukenrenovatie in een dag. Eerst buigen we ons samen over uw wensen. Vervolgens neemt een van onze planningsmedewerkers contact met u op. En zo kunt u bij DB KeukenGroep uw keukenrenovatie in een dag realiseren. Van Texel tot Maastricht, al is het voor keukendeurtjes renoveren of een nieuw aanrechtblad bestaande keuken, wij verzorgen het met plezier.

Voor u begint wilt u natuurlijk eerst alles weten over keuken renoveren tips. Daarom bespreken we hieronder de 10 meest voorkomende vragen over mogelijkheden bestaande keuken renoveren.

Neem vrijblijvend contact op

1. Mijn oven is oud. Kan ik deze vervangen met een keukenrenovatie?

Jazeker. Voor de gangbare merken gelden voor 95% van de ovens standaard maten. Nieuwe ovens worden nog steeds gefabriceerd met een maat die in een standaard nis van 45 cm of 60 cm past. Dit geldt ook voor combi-magnetrons met draaiplateaus. DB KeukenGroep biedt u volop mogelijkheden in bestaande keuken renoveren met het moderniseren van uw apparatuur.

 

Lees meer over keukenapparatuur
Oven

2. Ik wil graag gezonder koken. Kan ik tijdens een keukenrenovatie mijn oven vervangen door een combi-stoomoven?

Jazeker. Nog steeds wordt een standaard maat van 45 of 60 cm gehanteerd voor de nis waar de oven in komt. Wij kunnen een van uw keukenkasten renoveren door er een nieuwe combi-stoomoven keurig netjes in te passen. U hebt ook geen andere of extra aansluitingen nodig. DB KeukenGroep heeft een grote sortering combi-stoomovens. Kom langs in onze showroom voor advies over uw keukenrenovatie.

 

Maak een afspraak
Keukenrenovatie

3. Ik heb nog een uittrekbare afzuigkap. Kan ik mijn keuken laten opknappen met een designschouw?

Ja, ook het vervangen van uw keukenapparatuur is bij keukenrenovatie in 1 dag mogelijk. Bekijk de vele modellen in diverse maten en prijzen die DB Keukens in haar collectie heeft.

 

Lees meer over afzuigkappen
Keukenrenovatie

4. Ik wil mijn keuken aanpassen van koken op gas naar inductiekoken. Kan dit?

Ja. Een inductiekookplaat past prima in de uitsparing van een gaskookplaat. Bij deze vorm van keukenrenovatie brengen elektromonteurs eerst een extra groep aan in uw meterkast. Deze groep kan ook gebruikt worden voor keramisch koken. Daarna zal een inductiekookplaat gemonteerd worden. Onze keukenrenovatiespecialisten verzorgen dit professioneel voor u. Inductiekoken vereist speciale pannen. Controleer goed of u de juiste pannen in bezit hebt.

 

Lees meer over kookplaten
Keukenrenovatie

5. Mijn keukenopstelling heeft ouderwets donkerbruine fronten. Kan ik mijn keukendeurtjes renoveren?

Jazeker. U kunt uw keukendeurtjes renoveren door de houten of gefineerde panelen over te schilderen / spuiten in elke door u gewenste kleur.

Met deze keukenrenovatie ondergaat uw keukenopstelling een totale metamorfose. Een opmerking hierbij is dat deze vorm van keuken renovatie wel meer kan kosten dan wanneer u de keukenfronten vervangen gaat. 

Keukenrenovatie

6. Ik overweeg de mogelijkheden bestaande keuken renoveren met een nieuw aanrechtblad. Kan ik mijn aanrechtblad vervangen?

Ja, een aanrechtblad veranderen is een van de meest gekozen mogelijkheden van een bestaande keuken aanpassen. Laat u inspireren in onze showroom voor uw keukenrenovatie. Er zijn tal van mogelijkheden in marmer, hardsteen, beton en composiet. Een nieuw aanrechtblad laten plaatsen in uw bestaande keuken geeft direct een totaal andere uitstraling.

 

Lees meer over aanrechtbladen
Composiet aanrechtblad

7. Mijn aanrechtblad is te laag. Kan ik met een nieuw aanrechtblad voor mijn bestaande keuken ook een nieuwe hoogte van mijn werkblad kiezen?

Ja. U kunt met een keukenrenovatie uw huidig aanrechtblad vervangen voor een dikker aanrechtblad. Bezit u momenteel een blad met een maat van 3 cm dikte, dan kunt u bijvoorbeeld een nieuw aanrecht kiezen met een maat van 6 cm of 10 cm. Deze maten gelden voor alle materialen. In onze showroom kunt u eenvoudig de ideale hoogte van het aanrechtblad bepalen door middel van ons unieke hoog-laag systeem!

Bepaal zelf de meest ergonomische verhouding in uw keuken dankzij ons hoog-laag systeem.

8. Ik heb nog geen vaatwasser in mijn keuken. Kan ik mijn keuken laten opknappen met een vaatwasser?

Jazeker. Wat u nodig hebt is een standaard keukenkast met een maat van 45 cm of 60 cm breedte, met bijvoorbeeld een paneeldeur en een ladedeur. Bij het keukenkasten renoveren verwijderen onze specialisten uw keukenkastje, plaatsen de door u gekozen vaatwasser, maken één geheel van de twee fronten en herplaatsen dit. In het keukenkastje links of rechts wordt dan de aansluiting en afvoer van de vaatwasser aangesloten op de gewone afvoer. Meestal is dit een gootsteenkastje. Een vaatwasser inbouwen in bestaande keuken is zeker te doen bij een keukenrenovatie in een dag.

Lees meer over vaatwassers
Keukenrenovatie

9. Het folie op mijn fronten laat los. Kan ik mijn keukendeurtjes renoveren met nieuwe fronten?

Ja. Keukendeurtjes renoveren met folie is mogelijk, maar aan deze vorm van keukenrenovatie kleeft veel risico. Er bestaat namelijk een kans dat ook uw nieuwe folie weer los gaat laten.

Bovendien zijn de kosten voor folie opnieuw plakken op bestaande fronten nagenoeg hetzelfde als wanneer we keukendeurtjes renoveren met nieuwe fronten. Daarom adviseren wij onze klanten altijd om nieuwe fronten te bestellen. Hiermee wordt voorkomen dat op korte termijn het folie van keukenkastjes opnieuw los laat. Deze vorm van keukenkasten renoveren maakt uw keuken weer helemaal stralend!

Keukenrenovatie

10. Krijg ik achteraf geen onverwacht hoge kosten in rekening gebracht voor het bestaande keuken opknappen?

Nee. Uw keukenrenovatie kan uitgevoerd worden op uurbasis. Allereerst kijken we samen naar uw wensen en de maten van uw bestaande keuken. Onze adviseur komt hiervoor bij u thuis. Vervolgens ontvangt u een gedetailleerd plan voor het keukendeurtjes aanpassen, nieuw aanrechtblad etc. met een inschatting van het aantal uren en daarmee de te verwachten prijzen/kosten van keukenrenovatie.

Dit helpt u om goed te weten waar u aan toe bent. Zo kunt u vertrouwd bij ons ook uw goedkope keuken renoveren of complete keuken renovaties laten uitvoeren tegen aantrekkelijke prijzen.

Keuken verkoop - nettoprijzen en transparante offertes

Keukenrenovatie Nederland

U denkt misschien dat je voor het bestaande keuken opknappen in de buurt van een van onze zes vestigingen moet wonen. Deze vestigingen bevinden zich in Nunspeet, Goes, Sint-Annaland, Kesteren, Haarlem en Rijssen. Het unieke van onze organisatie is, dat wij keukenrenovaties verrichten door heel Nederland.

Dankzij ons grote team van eigen monteurs zijn wij in staat om in heel Nederland bestaande keukens aan te passen. Van renovatie keukendeurtjes tot compleet nieuwe apparatuur, DB KeukenGroep is uw adres voor keukenrenovatie in een dag.

Maak een vrijblijvende afspraak
Magazine DB KeukenGroep

Gratis magazine vol inspiratie

Ons nieuwe magazine ligt voor u klaar! U vindt volop inspiratie en informatie over keukens en badkamers in ons magazine. Lees de handige tips, vind informatie over tegels en ontdek de laatste trends. U leest het allemaal in ons magazine van meer dan 100 pagina's dik!

Vraag gratis magazine aan