• 9,7 uit 2180 klantreviews
 • 10 jaar garantie op onze montage
 • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Kokendwaterkranen in alle soorten

Kokendwaterkranen komen in steeds meer uitvoeringen beschikbaar. En dat is niet zo verwonderlijk, want meer mensen ontdekken het geweldige gemak van een kokendwaterkraan. Rvs, goud, matzwart, ze passen in elke keukenstijl. Een kokendwaterkraan is er voor iedereen.

Bij DB Keukens vind je een aansprekende collectie kokendwaterkranen van de beste merken. Laat je bij ons verrassen door de keus uit talloze kranen en advies dat op jouw persoon is afgestemd.

Ontdek de handige extra’s van de nieuwste kokendwaterkranen in deze blog.

Kokendwaterkraan

Trend: gekleurde kokendwaterkranen

Geweldig mooi zijn de gekleurde kokendwaterkranen. Denk aan:

 • Matzwart
 • Goud
 • Brons
 • Koper
 • Wit

Ze passen schitterend in alle stijlen en opstellingen keukens, zeker nu de keuken steeds meer onderdeel van de totale woonruimte wordt. Over die laatste trend lees je in onze blog over keuken en woonruimte ineen.

Kokendwaterkraan koper
Zwarte kokend waterkraan Quooker met zeeppomp

Zwarte kranen zijn populair vanwege hun stoere, robuuste uiterlijk. Ze zijn er in mat, glanzend, met ronde uitloop of een vierkante uitloop. Zeker een mat zwart keuken ziet er echt gaaf uit met een matzwarte kraan!

Natuurlijk kies je bijpassende accessoires bij je kokendwaterkraan. Je vindt bij Quooker keukenapparatuur bijvoorbeeld ook stijlvolle zeepdispensers in rvs, zwart of goud. Mooi …

Onze klanten vertellen

Nieuwe keuken die meer leefruimte biedt

Marco en Ageeth Pothoven uit Soest

Lees klantervaring
MET VIDEO

Dat onze verkoper een expert was, was goed merkbaar

Marianne en Bram Snaterse uit Bennekom

Lees klantervaring

We raden Keur Keukens iedereen aan. Tijd, rust en meedenken hier

Frans en Chris Hondeman uit Purmerend

Lees klantervaring

De 4-in-1 kokendwaterkraan

Het wordt ons thuis steeds gemakkelijker gemaakt … voor een Spaatje Rood hoef je niet meer naar de supermarkt. Bruisend water tap je gewoon thuis met de Quooker Cube!

Wil je geen kraanwater drinken maar mineraalwater? Een kokendwaterkraan met filter zuivert de laatste afvalstoffen uit je water. Andere merken hebben vergelijkbare 5-in-1 systemen. Vraag ernaar in onze showrooms.

4 in 1 kokend water kraan
Kokendwaterkraan landelijke keuken

Nieuwste Quooker kleur: messing kokendwaterkraan

De jongste kleur die Quooker heeft geïntroduceerd is de kleur messing. Deze Quooker kraan is gemaakt van messing en bevat een patina laag die wordt gerijpt naarmate de tijd vordert.

Patina verandert langzaam van kleur en wordt plaatselijk lichter of donkerder. Hierdoor wordt je kraan echt authentiek.

Onze leveranciers van kokendwaterkranen

Natuurlijk vind je bij ons uitsluitend de beste merken kokendwaterkranen. Kranen die zich hebben bewezen in levensduur en verbruik. Van leveranciers die kwaliteit leveren, gecombineerd met een goede service. Ze passen binnen onze filosofie van keukens met de hoogste klanttevredenheid.

Van onze kokendwaterkranen ga je lang plezier hebben. Je vindt bij ons Franke kranen en Selsiuz kranen, kwalitatief hoogwaardige producten. Een Quooker kokendwaterkraan is een echte premium kraan die jouw keuken een unieke uitstraling geeft.

In onze acht inspirerende showrooms vind je een ruim aanbod van kokend water kranen, ook werkend. Bezoek onze showroom gerust om je te oriënteren.

Presentatie-kokend-water-kranen-keukens
Showroom Artic Keukens Utrecht

Quooker in bestaande keuken inbouwen of in een nieuwe keuken? 7 nuttige tips

Overweeg je een kokendwaterkraan? Op deze 7 zaken moet je echt letten, dat zorgt ervoor dat jij straks de beste keus doet.

1. Bepaal je budget.
Er zijn diverse merken met elk hun eigen prijsklasse. Jouw budget is onder andere bepalend voor het merk dat je gaat kiezen. Ook boilers zijn er in allerlei prijzen. Welke boiler je kiest, hangt af van de situatie in je keukenkast en jouw wensen. Hoeveel kokend water wil je in een keer kunnen tappen? Wil je beperkt warm water afnemen, of onbeperkt?

Een goedkope Quooker kraan met een standaard boiler en zonder gefilterd of bruisend water heeft een andere prijs dan de Quooker Cube Gold.

(Vergis je overigens niet dat je dit geld deels weer terug verdient omdat je geen bruisend water en mineraalwater meer hoeft te kopen in de supermarkt)

2. Het model van je kraan.
Hou je van hoekig strak of vind je een sierlijk gebogen kraan elegant.

3. De ruimte die de boiler in je kastje in kan nemen.
Reken 0.15 tot 0.25 m² wat je kwijt bent aan boiler, extra afvoer en extra slangen.

4. Welke spoelbak?
Niet elk materiaal verdraagt kokend water. Een volledig stenen spoelbak in combinatie met een kokendwaterkraan wordt sterk afgeraden. Een alternatief zou zijn een stenen spoelbak met rvs bodem.

Klassieke kokendwaterkraan
Antraciet-kokendwaterkraan

5. Wil je een kokendwaterkraan met flexibele slang?
Een flexibele uitloop is nooit te gebruiken in combinatie met kokend water (onveilig) maar wel in combinatie met koud of warm water.

Best handig als je een pan met water wilt vullen zonder hem op te hoeven tillen, de hoekjes van je gootsteen extra goed wilt reinigen of lekker even je sla afspoelen!

6. Welke kant draait de knop uit?
Wordt je kokendwaterkraan pal voor de wand geplaatst? Let op dat je geen knop met achterzwaai kiest. Want die ruimte is er dan gewoon niet.

7. Van welk materiaal is de boiler?
Kalk hecht niet aan een boiler van titanium. Dat maakt een filter overbodig. Informeer dus even naar welke boiler jij krijgt.

Nieuw: 30 minuten montage van een kokendwaterkraan

Vaak wordt gedacht dat de overstap van een reguliere kraan naar een kokendwaterkraan een grote keukenrenovatie inhoudt. Dit is niet altijd terecht.

Dat blijkt wel uit het vernieuwde Franke Combi Kokendwater systeem met M-box. Deze is handig qua aansluiting, montage en regulier onderhoud. Je hebt geen losse onderdelen in je keukenkastje, maar één compacte box.

Vernieuwde slangen en koppelingen zorgen voor de perfecte aansluiting. Binnen een half uur is het complete kokend water systeem gemonteerd. Een droom voor iedereen die een kokendwaterkraan wil.

Ook als je een kokendwaterkraan wilt plaatsen in je bestaande keuken.

Montage keukenkraan Quooker
Donkere moderne eilandkeuken met kokendwaterkraan

Quooker inbouwen in een bestaande keuken, kan dat?

In een bestaande keuken kun je eigenlijk altijd wel een kokendwaterkraan inbouwen, maar het vereist soms extra moeite zoals loodgieterswerk en het werk van een elektricien. Een Franke, Selsiuz of Quooker inbouwen?

Of dit kan hangt af van je persoonlijke situatie. Onze verkopers kunnen je hier prima over adviseren.

Ook als er kinderen zijn hoef je de aanschaf van een van onze kokendwaterkranen niet te laten. Elke kokendwaterkraan is beveiligd zodat kinderhandjes de functie kokend water niet kunnen activeren.

Zo zijn er kranen met een kindveilige druk- en draaiknop met terugslagveer. Zodra de knop wordt losgelaten, stopt onmiddellijk de kokend waterstraal. Jonge kinderen kunnen deze kraan niet bedienen. Ook zijn de meeste kraanuitlopen dubbelwandig.

Hangen de kinderen gezellig bij je over het aanrecht, dan hoef je niet bang te zijn dat ze zich aan een hete kraan stoten.

Bij veel kokendwaterkranen kun je zien in welke stand ze staan. Zo staat bij Franke rood voor kokend, groen voor sprankelend, en blauw voor gezuiverd water.

Moderne keuken met eiland, Quooker

Kosten van een kokendwaterkraan

We krijgen vaak de vraag of een kokendwaterkraan duur is in gebruik. Kennelijk denkt men al snel dat de luxe en het gemak van een Quooker inbouwen jaarlijks extra geld kost.

Dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn, blijkt uit de bespaarcheck van Quooker. Hier kun je je jouw persoonlijke situatie invullen en laten berekenen hoeveel je kunt besparen aan energie en water.

De gedachte erachter is dat bij een reguliere kraan altijd heet water op temperatuur wordt gehouden, wat energie kost.

Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110 °C.

Quooker kokendwaterkraan rvs
Quooker kokendwaterkraan witte keuken

Dat gebeurt in een reservoir onder het werkblad, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat betekent dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan.

Hierdoor heeft een Quooker weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Daar tegenover staat de traditionele waterkoker. Deze heeft geen ‘warmhoudkosten’, maar wie regelmatig kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker hoogst waarschijnlijk minder energie dan met een waterkoker.

Want in een waterkoker breng je bijna altijd meer water aan de kook dan nodig is, terwijl je de hoeveelheden met een Quooker precies kunt afpassen.

Andere factoren waar je energieverbruik en waterverbruik van afhankelijk zijn, is bijvoorbeeld of je een keukenboiler hebt of een cv-ketel, maar ook de afstand die het water af moet leggen voor het uit je kraan stroomt.

Kokendwaterkraan kiezen? Onze beloftes ontzorgen je compleet

Je hebt vast wel eens op onafhankelijke reviewsites gekeken en de beoordelingen gelezen van onze klanten. Die zijn allemaal erg positief. En dat is niet zo verbazingwekkend, want we hebben een filosofie die zorgt voor de hoogste klanttevredenheid:

 • We werken met eigen monteurs
 • We organiseren alles onder ons eigen dak
 • We streven naar perfecte keukenmontage
 • We zetten ons in voor excellente service
 • We houden vast aan netto lage prijzen.

Een Quooker plaatsen in bestaande keuken bijvoorbeeld hoeft je echt geen stress op te leveren. Onze verkopers weten goed hoe ze je moeten adviseren en onze monteurs werken uiterst secuur.

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen

De voordelen en nadelen van een kokend water kraan

Iedereen begrijpt dat je binnen vijf seconden een kopje thee hebt gezet met een kokendwaterkraan. Maar wist je dat kokendwaterkranen nog veel meer voordelen hebben? Wat denk je van:

 • Direct kokend water om rijst, groentes en pasta te koken? Zo heb je sneller eten op tafel.
 • Aangekoekte vaat reinig je makkelijk met kokend water.
 • Babyflesjes kun je makkelijk steriliseren.
 • Geen waterverspilling meer want je tapt exact wat nodig is.
 • Groente blancheren doe je nu in een handomdraai.
 • Mie wellen voor het in de wok gaat. Dat scheelt het koken van mie en het wachten daarop.
 • Tomaten ontvellen gaat makkelijker als je het schaaltje met tomaten vult met kokend water.
 • Snijplanken desinfecteer je met kokend water, dit zorgt voor een hygiënische keuken.
 • Servies opwarmen door borden even onder kokend water te houden. Zo houd je je maaltijden langer warm en smakelijk.
 • Kies je voor bruisend en/of gefilterd water, dan draag je bij aan het verminderen van plastic afval.

Dus, het is niet alleen dat kopje thee. Een kokendwaterkraan maakt je keukenwerk ook veel gemakkelijker!

Zijn er ook nadelen aan kokendwaterkranen? Het enige nadeel is dat een kokendwaterkraan duurder is dan een gewone kraan in aanschaf. Dit minpunt weegt in onze ogen niet ruimschoots op tegen alle voordelen die kranen met kokend water je bieden.

Gun jezelf meer keukenplezier en kies je kraan waar kokend water uitkomt bij DB Keukens. 

Presentatie-kokend-water-kranen-keukens

Kijk en vergelijk kokendwaterkranen

In een aantal van onze showrooms vind je een uitgebreide collectie kokendwaterkranen. In onze nieuwste showroom in Berkel en Rodenrijs hebben we bijvoorbeeld geïnvesteerd in een aparte presentatie kokendwaterkranen. Hier kun je elke kokendwaterkraan vergelijken.

Dat helpt je in je keuzeproces.

Kokendwaterkranen, onderdeel van jouw droomkeuken bij DB Keukens

Kokendwaterkranen staan bij ons niet op zichzelf. Ze maken deel uit van fantastisch gave keukens, vol met keukengeheimen en schitterende ontwerpen. Maak je keus in onze inspirerende showrooms, of vraag het magazine aan.

Van harte welkom in onze mooie keukenwinkels, boordevol met prachtige keuken inspiratie. We adviseren je graag, in alle rust en ontwerpen deskundig je nieuwe droomkeuken. Die besteld, geleverd en gemonteerd gaat worden door onze vakmensen, zodat je zeker weet dat het met de kwaliteit en betrouwbaarheid wel goed zit.

3 in 1 kokend waterkraan voor koken van pasta, bespaart veel tijd
3-in-1 kokendwaterkraan