Meer leefruimte in hun nieuwe keuken, dat is de grote wens van Marco en Ageeth Pothoven uit Soest. Glad en strak vinden ze mooi, maar sfeer is ook belangrijk. Adee Keukens in Rijssen denkt mee bij de realisatie. Deze schitterende witte keuken met spoeleiland uit Soest is vernieuwend, biedt leefruimte en voegt persoonlijke stijlen samen.

Hiervoor werd de oude serre verbouwd. Deze serre moet de kinderen een eigen, aparte plaats kunnen bieden. En het moet een sfeervolle omgeving zijn waar je langer kunt blijven dan, zoals in de oude keuken, alleen om te eten.

Bekijk groter
Keuken met schiereiland

Moleculair koken
Ageeth legt de lat graag hoog wanneer ze kookt. Met gemak serveert ze sterrenrecepten en ze waagt zich zelfs aan moleculair koken. Amuses, sponsachtige spoons, in huize Pothoven krijg je ze geserveerd.

Marco geniet natuurlijk ontzettend van haar kookkunsten maar vindt esthetiek ook belangrijk. Geen bovenkastjes! De ruimte van die ontbrekende bovenkasten moet dan wel gecompenseerd worden in de nieuwe keuken.

Om hun serre optimaal in te richten met een grote leefkeuken oriënteren Marco en Ageeth zich op internet naar opstellingen die hun beider smaken aanspreken. Bij Avanti Keukens in Kesteren zien ze een prachtige keuken met eiland.

Avanti Keukens heeft goede reviews constateren ze.

“Met de verkoopadviseur klikte het bijzonder, we besloten te blijven. ”

“We zochten een betrouwbaar bedrijf met goede nazorg – dat hebben ze waargemaakt zo bleek later. Dus we gingen er naar toe en daarna zijn we ook nog even doorgereden naar Adee Keukens voor een ander model.

Met de verkoopadviseur klikte het bijzonder, we besloten te blijven.”

Bekijk groter
Keuken met schiereiland

Eilandkeuken met veel werkruimte
Het idee is een keuken met spoeleiland die de wens realiseert van veel, veel werk- en opbergruimte.

Ageeth: “We wilden graag een aanrecht met een groot snijgedeelte. Onze kinderen zeggen wel eens: ‘Zullen we een vier-gangen-diner klaar gaan maken vandaag?’ Nou, die ruimte is er.

Het leuke aan onze keuken is nu, dat ze volop plek hebben om mee te kijken. Koken maken ze zich op een natuurlijke manier eigen.”

Inbouw warmhoudlampen
De twee warmhoudlampen die zijn bevestigd kom je zeker niet in elke keuken tegen. “Ze ondersteunen mijn manier van koken. Zeker als je uitgebreid kookt, dan moet je soms veel gerechtjes warm houden alvorens je aan tafel gaat.”

“Het ATAG fornuis hebben we herplaatst uit onze oude keuken. Deze 6-pitter op gas beviel ons nog prima. Wel hebben we de voorzieningen getroffen voor het geval dat koken op gas compleet verdwijnt.”

“Wat ik ook zocht is een plek om gezellig met elkaar te kunnen zijn

Bekijk groter
Keuken met schiereiland

Als ik een hele dag in mijn keuken sta, dan moet het aanvoelen als een fijne, warme omgeving en ik wil contact met mijn bezoek kunnen blijven houden.

In mijn oude keuken stond visite tegen de koelkast hangend met mij te praten. Nu gaan ze lekker aan de bar zitten.”

Marco vertelt enthousiast dat deze fraaie keuken hun beider smaken verenigt.

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

“In esthetisch opzicht vinden wij elkaar. Voor Ageeth biedt deze gladde keuken warmte en sfeer en ik vind het strakke witte prachtig. Dat is een absolute meerwaarde van deze keuken.”

“Extra opbergruimte hebben we gerealiseerd in de bijkeuken ter compensatie van de ontbrekende bovenkastjes. Ook dankzij de koffienis en de Quooker is deze keuken een fijne plek om te zijn.

We zijn er alletwee zo blij mee en we zitten er nu heel veel.”

3D-ontwerp visualiseert nieuwe keuken
Een houten kookeiland was nog een wens maar op de tekening bleek dat toch te druk worden. “Toen hebben we voor wit gekozen in overleg met de verkoopadviseur. Gelukkig.”

“De adviseur was ook sterk in het meedenken over de ideale keukenopstelling.

“De adviseur was ook sterk in het meedenken over de ideale keukenopstelling”

Onze keuken is nu zo gepositioneerd, dat je vanuit de woonkamer niet de hinderlijke aanblik van vaat op het aanrecht hebt. Dat is ook fijn, en al helemaal in ons geval als je vaak uitgebreid kookt.”

“Het grijszwarte werkblad dat we nu hebben is praktisch, vereist geen onderhoud en lijkt nagenoeg op Belgisch hardsteen. Dat vinden wij prachtig materiaal maar is in ons geval niet handig. Ook dit aanrecht is fantastisch mooi.”

Bekijk groter
Keuken houtlook

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.