• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Voor hun nieuwbouwwoning in Nijkerk zoeken Arnout en Annebeth Bakker een strak/modern ontwerp met natuurlijke elementen. Dit zal ook de leidraad voor de nieuwe keuken worden.

Vanuit deze gedachte gaan ze samen met Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet aan tafel om een mooie keuken te laten tekenen. Met kookeiland, dat in elk geval.

Hoe kun je een strak moderne keuken vormgeven waar toch een spoor van natuurlijke elementen in aanwezig is? Houten fronten brengen een natuurlijke toets aan.

Eikenhout is actueel en past mooi in een modern interieur. Als je goed kijkt zie je de nerf lopen en is het hout niet strak afgeschaafd op de hoeken, zodat dit hout ambachtelijk en authentiek toont.

 

Strakke keuken met hout en fenix zwarte fronten

 

Ook het keramiek blad heeft een natuurlijke stenen nerfstructuur, zo vullen beide materialen elkaar mooi aan in de robuuste natuurlijke uitstraling.

Inspirerende showroomkeuken


In de showroom bij Arma Keukens en Sanitair staat een keuken opgesteld met de prachtige fronten die Arnout en Annebeth kiezen voor hun nieuwe keuken. Deze showroomkeuken heeft echt geweldig robuuste handgrepen.

Maar omdat ze ook een zweem minimalisme willen doorvoeren, kiezen ze deze stoere stalen handgrepen een slag kleiner.

Strakke keuken met zwarte handgrepen
Strakke keuken met eikenhouten fronten
Over de positionering en indeling van deze keuken is ontzettend goed nagedacht.

Doordachte positionering

Over de positionering en indeling van deze keuken is ontzettend goed nagedacht.

Het kookeiland is een gegeven. Logisch is dan dat de kastenwand aan dezelfde zijde als de kraan en de kookplaat komt. Dat is praktisch want dan heb je al je spullen onder handbereik.

De kookplaat kiezen ze niet recht tegenover de bar maar schuin vanwege mogelijke vetspetters. Wat wel recht tegenover de bar komt is de kraan. De bar wordt in hetzelfde eikenhout als de fronten uitgevoerd.

Alles of niks

Aan de kant van de bar ontbreken de grepen op de keukenfronten.

Dat biedt een praktisch voordeel, want je zou je knieën kunnen stoten tegen de knoppen als je gaat zitten. Vanuit esthetisch opzicht kiezen ze ervoor om dan deze hele kant van dit eiland niet van knoppen te voorzien. Alles of niks, is de gedachte.

 

Strakke keuken met eikenhouten fronten

 

Matzwart en hout


Een mooi accent geven de matzwarte fenix fronten aan deze zijde van het eiland. Ze contrasteren prachtig met de houten fronten, het maakt deze keuken echt speciaal.

In een van de showroomkeukens is deze bijzondere combinatie ook te zien en het spreekt aan.

Ze twijfelen aanvankelijk over de vingerafdrukken die je op mat zou kunnen zien, mede omdat deze kastdeuren dichtbij grote ramen komen. Maar wanneer ze met hun vingers over de fronten spelen, dan kunnen ze eigenlijk geen vingerafdrukken terug vinden.

Multifunctioneel eiland

Het eiland is een speciale wens van Annebeth, die een multifunctionele keuken zoekt waar de kinderen ook welkom zijn. De bar leent zich er perfect voor.

Nu kruipen de zeven- en elfjarige meiden met hun Playmobil paardjes aan de bar als hun moeder iets klaar staat te maken. Wat een gezelligheid zo dichtbij! Je kunt verwachten dat als de meiden groter zijn, ze hier huiswerk maken.

Ook wanneer vrienden en familie op bezoek zijn is de bar een geliefde plek. Sta je koffie of thee klaar te maken, dan blijf je ondertussen gezellig kletsen. Dat werkt echt super.

 

Strakke keuken met inbouwapparatuur NEFF
Strakke keuken hide en slide NEFF

Probleem opgelost

In de kastenwand moet een combi-oven en een magnetron komen. Deze apparaten hebben echter verschillende hoogtes. De verkoper wijst hen erop dat het mooi is als de apparaten aan de bovenkant dezelfde hoogte hebben.

De ruimte die hierdoor onder de magnetron over is, wordt opgevuld met een lade. Hier leggen ze ovenwanten en roosters in. Dat is een enorme vooruitgang vergeleken met hun oude keuken toen de ovenmaterialen altijd ‘rondzwierven’.

De nis in de kastenwand wordt gecreëerd omdat ze extra werkruimte willen hebben. Ook plaatsen ze op het keramiek aanrechtblad de koffiezetter. Hier hebben ze geen spijt van.

Sfeer met verlaagd plafond

Het verlaagde plafond is een idee van de verkoper.

“Hij liet het effect hiervan zien in het 3D-programma en het sprak ons aan. Temeer omdat we afzuiging in het plafond wilden in plaats van werkbladafzuiging. Nu zijn we er erg blij mee.”

 

Jullie ademen allemaal dezelfde bedrijfscultuur.
Strakke keuken met bar

Nazorg perfect

De keukenmontage is goed, de service ook.

“We hebben een paar keer service gehad. Maar wie we ook spreken, het is allemaal even plezierig. Destijds begonnen we met de verkoper, nu hebben we inmiddels al een aantal anderen gesproken. Maar het contact met iedereen is prettig.

Jullie ademen allemaal dezelfde bedrijfscultuur. Een fijne cultuur die mij heel erg aanspreekt.

Ik voel me als klant echt koning - niet dat ik nou zo belangrijk ben, maar ik voel me gezien en er wordt naar mij geluisterd en met me meegedacht. Vanaf het begin tot aan vandaag.”

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Familie Bakker Nijkerk

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
ARNOUT EN ANNEBETH BAKKER UIT NIJKERK

Terug naar overzicht