• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Voor hun nieuwbouwwoning aan de rand van het dorp bedenkt John de Geus zelf het ontwerp. De moderne schuurwoning krijgt zwarte delen aan de buitenkant, die terugkomen in het interieur en de keuken.

Met deze gedachte en een ruw keukenontwerp, stappen John en Rianne de Geus bij Ardi Keukens in Sint-Annaland binnen. Ze krijgen er goed advies, vertelt Rianne. En ze worden ook heel enthousiast van alle nieuwe keukentrends!

Eén van die trends is een nieuw soort keukenkleur met de uitstraling van carbon. Dit heel donkere grijs is nog dieper van kleur dan antraciet.

“Ik vond het direct schitterend. Het past mooi bij de zwarte delen aan de buitenkant van het huis,” vertelt Rianne.

Matlak bij modern

Het moderne huis van Rianne en John leent zich voor de chique uitstraling van een mat micronlak keuken. Matlak toont rijk en elegant, maar valt minder op dan hoogglanslak.

Deze matlak keuken harmonieert met de stijl van de woonkamer en de donkere wanden. “Vanuit de zithoek hebben we zicht op de keuken. Dan is het belangrijk dat er een sfeervolle eenheid is. Dat is gelukt.”

“Grijs is echt van deze tijd. Gecombineerd met de strakke uitstraling van greeploos hebben we een geweldig moderne keuken in onze moderne woning.”

Op het rvs van de vorige, oude keuken is Rianne uitgekeken. Zoveel als mogelijk probeert ze de donkere carbontint door te voeren in de accessoires. Een schitterend donkergrijze kraan en een donkergrijze afzuigkap, maken haar keuken compleet.

De wanden worden contrasterend lichtgrijs gesausd. Alleen de spoelbak blijft rvs, maar dat is een vereiste voor de kokendwaterkraan.

Beste opstelling: hoekkeuken

De nieuwe keuken mag een keuken met kookeiland of een hoekkeuken worden. Omdat Rianne graag een grote bijkeuken wil - met vier kinderen onmisbaar voor alle jassen, tassen en schoenen, lacht ze – moet je keuzes maken.

Zowel een grote bijkeuken als een keukeneiland met eettafel wordt te krap. Ook bij Ardi adviseren ze een hoekkeuken. “Dit is de beste keus voor onze woning en ons gezin,” zegt Rianne enthousiast.

Het idee van een koffiecorner vond ik direct gaaf!

Showroom vol met keukeninspiratie

De koffiecorner met gootsteen – die ze zien in de showroom - is uniek. Het is het idee van de verkoper om deze te plaatsen op de plek waar ze aanvankelijk een trapkast in gedachten hebben.

De koffiecorner bestaat uit een kast met twee fronten van strakke, eiken delen die verwijzen naar de eiken balken in de woning. Het krasvrije keramiek werkblad heeft dezelfde kleur als de rest van de keuken.

De grijze achterwand is een logisch vervolg van de wanden in de woonkamer. Een prachtig bonenapparaat prijkt fier op het aanrecht. “Het idee van een koffiecorner vond ik direct gaaf!”

Gasloos koken

Voorheen kookte Rianne op een zespits gaskookplaat. Nu ze gasloos wonen, heeft ze een inductiekookplaat. Vanuit esthetisch oogpunt is dit een aanwinst in een moderne keuken. 
Koken met inductie bevalt prima. 

Riannes pannen waren al geschikt voor inductie, en na al die jaren had ze zelfs geen nieuwe nodig. “Het gaat snel en het reageert direct. Fijn!”

Zes pitten hoeft wat Rianne betreft niet meer. Het is even de vraag of ze het beste af is met vier of vijf. Samen met de verkoper besluit ze tot vier.

Volgens de verkoper kan de stoomoven ook een pitfunctie overnemen. Daar heeft ze geen spijt van. “Mam, wat kookt u nu innovatief!” roepen de kinderen als er sperzieboontjes uit de stoomoven op tafel verschijnen.

“Deze oven lokt extra aan om je kookboeken er weer bij te pakken. Zo maak ik vaker ovenschotels, heerlijk!”

Ook de kokendwaterkraan is een aanwinst. “Ik maak sneller een pot thee bij het ontbijt. Voorheen vond ik dat te lang duren, maar nu tap je zo heet water. De kinderen drinken nu ook vaker thee. Dat gaat veel makkelijker."

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Antraciet-keuken-Middelharnis

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
JOHN EN RIANNE DE GEUS UIT SOMMELSDIJK

Terug naar overzicht