• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

De voordelen van koken op inductie i.p.v. gas

Wie eenmaal op een inductiekookplaat kookt, wil meestal niet meer zonder. Onderzoeksbureau GfK heeft berekend, dat 90% van de inductiekokers zeer tevreden is over hun inductiekookplaat.

De belangrijkste voordelen die genoemd worden zijn: veilig, makkelijk in gebruik en in de schoonmaak en mooi om te zien. Een inductiekookplaat heeft de meeste voordelen als alternatief van de gaskookplaat.

Kom keuken inspiratie opdoen in onze moderne keukenshowrooms en bekijk alle inductiekookplaten!

Voordeel 1: Veiligheid

Een inductiekookplaat werkt, anders dan een gaskookplaat, niet met zichtbaar vuur, maar met elektromagnetische spoelen die warmte opwekken zodra ze in contact komen met de panbodem.

Risico’s van brand door vlam in de pan of spullen naast de kookplaat die vlam vatten zijn dus uitgesloten. Ook hoef je niet meer bang te zijn dat iemand zich brandt aan het vuur of een nog superhete pit.

Een inductie kookplaat stopt direct met het genereren van energie zodra je de pan van de kookplaat tilt: zonder pan geen warmte.

Keuken met kookeiland Bloemendaal, gezin
Keukeneiland Rijssen

Voordeel 2: Makkelijk in gebruik

Onze klanten – en dat zijn de ervaringsexperts! – vertellen ons vaak dat gasloos koken (dus met een inductiekookplaat) preciezer kookt. Je kunt tot op de graad en de seconde nauwkeurig koken en dat telkens herhalen voor een gelijkblijvend kookresultaat.

Je hoeft dus nooit meer bij je inductiekookplaat te blijven wachten om te voorkomen dat melk overkookt. Qua comfort hoort een inductiekookplaat dan ook echt in chique keukens.

Voordeel 3: Makkelijk in de schoonmaak

Hier hoef je geen dag aan te wennen: het schoonmaakgemak van gasloos koken. Roosters zoals bij een gaskookplaat ontbreken. Pitten die je van elkaar haalt en apart moet schoonmaken, zijn er niet.

Daarnaast branden etensresten niet aan als ze buiten de kookzone belanden. Kortom: met een inductiekookplaat houd je tijd over voor gezelligheid in de keuken!

Rechte Hoogglans Keuken Hoofddorp

Voordeel 4: Mooi om te zien

Koken zonder gas sluit naadloos aan op de design trends van deze tijd. Strakke keukens, moderne keukens, greeploze keukens, keukens met kookeiland, deze keukens vragen om een minimalistische kookplaat.

Koken zonder aardgas is de beste oplossing voor de design keuken. Ook in landhuis keukens staat al niet meer standaard een traditioneel fornuis maar wordt ook gekozen voor de inductiekookplaat.

Greeploos design keuken met Bora kookveld afzuiging
Keukeneiland Rijssen ,Miele downdraft

Voordeel 5: Klaar voor de toekomst

Je kunt je ogen er niet voor sluiten: onze overheid wil dat we in de toekomst wonen zonder aardgas. Steeds meer woningen worden opgeleverd zonder gasaansluiting: deze woningeigenaren hebben al geen andere keus meer dan te koken met een stekker.

Jij hebt de keus misschien nu nog wel, maar als je dan toch voor een keukenrenovatie gaat, waarom dan niet van gas naar inductie kookplaat.

Gasloos koken maakt je klaar voor de toekomst. Tenslotte weet je ook niet, of de gasprijs nog omhoog gaat schieten door een ontmoedigingsbeleid vanuit de overheid.

Voordeel 6: Je kunt wokken

Wie graag wokt doet dit omdat je snel, vetvrij en met hoog vermogen groentes of vlees kunt wokken. Met een inductiekookplaat is wokken ook mogelijk. Alleen de wok met de ronde onderkant blijft meestal niet goed staan op de inductiekookplaat.

Dit kun je oplossen met een wokring. Daarnaast zijn er ook woks met platte bodem, een speciale wokbrander bij je inductiekookplaat of een inductiekookplaat met een wok-kom. Vraag je keukenspecialist. 

Landelijk moderne keuken
 Industriële Eilandkeuken met inductiekookplaat

Voordeel 7: Beter voor jezelf en het milieu, stroom wordt duurzamer

Wist je dat bij koken op gas altijd verbrandingsgassen ontstaan? Op lange termijn kunnen ze schadelijk zijn voor je gezondheid. Koken zonder gas heeft dit nadeel niet.

Daarnaast is het gebruik van stroom beter voor het milieu, en wordt nu al volop ingezet op het opwekken van stroom via alternatieve, groene energiebronnen. Beter kan niet!

Pannen inductie al gebruikt op gaskookplaat

Niet altijd is het noodzakelijk om over te gaan tot de aanschaf van nieuwe inductiepannen. Het belangrijkste is, dat de bodem van je pan magnetiseerbaar materiaal bevat.

Dit kun je zelf checken door een sterke magneet tegen je pannenbodem te houden. Blijft de magneet kleven, dan is je panbodem magnetiseerbaar en zal hij werken op inductie.

 Tijdloze keuken Krimpen aan den Ijssel, NEFF inductiekookplaat

Lees ervaringen van klanten

Onze prachtige keuken met hout en antraciet

Familie van Heukelom uit Arnhem

Lees klantervaring

SieMatic: Een keukenliefde voor 40 jaar!

Rob en Elise de Jager uit Almere

Lees klantervaring

Nieuwe keuken geeft warme uitstraling

Familie de Jong uit Veenendaal

Lees klantervaring

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen