Hier opent Artic Keukens, ziet Petra Tabak uit Mijdrecht staan op de ramen van de nieuwste keukenvestiging in Utrecht. Uit nieuwsgierigheid gaat ze online op onderzoek uit naar Artic Keukens. Er blijken meerdere vestigingen te zijn. De reviews van klanten zijn goed. Petra maakt op dat moment plannen voor een nieuwe keuken. Die koopt ze uiteindelijk bij Artic Keukens.

Maar wat wil ze?

“Een rechte keuken beviel me goed. Ik vind de werkruimte en de lades fijn en het is een mooie opstelling. Een keuken in landelijke stijl wilde ik niet meer. Mijn nieuwe moest strak zijn en er geweldig tof uitzien,” vertelt ze.

Moderne groene keuken Mijdrecht, fenix werkblad

Pinterest biedt onuitputtelijke inspiratie voor lange, rechte keukens. Langzamerhand groeit het plaatje van een ‘toffe keuken’. Nu naar Artic Keukens.

“Het is wel een beetje een risico om naar een pas geopende keukenzaak te gaan. Wat weet je van zo’n bedrijf? Ik ben zo’n pietje precies, zou mijn keuken netjes afgeleverd worden? Hoe is de service?

Maar ik ontdekte al snel dat het met dit keukenbedrijf wel goed zit. Bij Artic Keukens is het heel gezellig, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en kundig. Ik ben 100% te spreken.”

Moderne groene keuken Mijdrecht, recht

“Ik heb mijn babybillenkeuken gevonden”

Op een dag stapt ze de keukenshowroom binnen. “Ik hoop lang te blijven wonen in mijn nieuwe woning. Daarom wilde en durfde ik voor een uitgesproken kleur te gaan,” vertelt ze.

Maar zo uitgesproken als de diepgroene fenix keuken bij Artic Keukens? Het groen is de door fenix zelf ontwikkelde kleur verde comodoro, je ziet deze exclusieve, matte afwerking nog nauwelijks. Voor Petra is de kleur ook nieuw.

Moderne groene keuken, ultra mat fenix
Moderne groene keuken Mijdrecht, oven

Fenix is een uiterst mat materiaalsoort met een lage lichtreflectie. Dat biedt gebruikers veel visueel comfort. Ook voelt fenix zijdezacht aan, dat ontgaat Petra niet.

“Wanneer ik mijn handen over de fronten liet glijden, dan voelden ze zó zacht aan. Deze keuken had ik nog nergens gezien. Ik was verkocht.

Ik zei tegen mijn vriend: “Ik heb mijn babybillenkeuken gevonden". Later bleek fenix ook nog eens uitstekend materiaal te zijn en ik zie er nauwelijks vingers op.”

Moderne groene keuken Mijdrecht

Stijl het belangrijkst

Met de adviseur werkt ze de keuken verder uit. Stijl voert de boventoon in deze vijf meter lange rechte keuken. Het aanrecht is extra diep met 75 centimeter.

“Nu kan ik nog meer spullen op mijn aanrecht kwijt. En door het extra diepe werkblad is er loze ruimte achter de kasten waar nu de buis van de werkbladafzuiging door loopt. Hierdoor hoefden we geen gaten in de muur te maken.”

Gratis inspiratie magazine keukens

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

Donkergroene achterwand

De achterwand wordt donkergroen stucwerk. De vloer is een lichte kleur gietvloer die de keuken mooi laat afsteken. Heel mooi is ook de werkbladafzuiging.

“Omdat deze moderne keuken best aanwezig is, vind ik het zonder afzuigkap huiselijker tonen. Gelukkig kan dit tegenwoordig met werkbladafzuiging. Het werkt fenomenaal. Het schoonmaken gaat ook erg makkelijk.”

“De Amerikaanse koelkast past mooi bij de zwarte details”

Moderne keuken Mijdrecht, Amerikaanse koelkast zwart

Majestueuze combinatie met zwart

De donkergroene keuken met de zwarte accenten vormt een majestueuze combinatie.

De zwarte details zie je terug in de spoelbak, plinten en greeplijsten. “Ook de zwarte kraan wilde ik per se en geen andere.” 

Moderne groene keuken Mijdrecht, zwarte kraan en spoelbak

De wens is er voor een zwarte, vrijstaande Amerikaanse koelkast. Met opzet is voor zwart gekozen, omdat het mooi past bij de zwarte details. Hij staat tegenover de lange, rechte keuken.

Qua licht zit het wel goed in deze keuken. Er is een groot raam, boven de uitbouw is het plafond verhoogd wat het geheel ruimtelijker maakt, sterk in balans met de donkere keuken.

 

Onderkasten

Bovenkasten heeft deze greeploze, moderne keuken niet. De zes enorme lades van 90 centimeter breed compenseren de hoge kastjes ruimschoots. “Ik heb met deze keuken geen aparte voorraadkast nodig.”

Moderne groene keuken Mijdrecht, fenix werkblad

Fenix werkblad

Ook het fenix aanrecht bevalt Petra uitstekend. “Wanneer je een nat werkblad droog maakt wordt de look weer egaal. Vochtkringen verdwijnen direct. Dit aanrecht toont altijd schoon.”


Op onze website kunt u meer lezen over Artic Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Moderne groene keuken, inductiekookplaat met afzuiging
Moderne groene keuken Mijdrecht, accessoires