Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Wat is Fenix?

Fenix is materiaal dat is gemaakt voor interieurtoepassingen. Het is geschikt voor zowel verticale (keukenfronten) als horizontale toepassingen (keukenblad). Fenix spreekt veel mensen aan vanwege haar extreem matte uitstraling. Dit matte materiaal is een unieke vernieuwing en ongekend populair.

Fenix aanrechtbladen zijn er in ruim twintig kleuren, fijn voor als je kleur in je keuken wilt.

Bekijk online brochure

Mat zwarte Fenix keuken

11 unieke eigenschappen

1. Fenix zorgt voor chique keuken

Zeker nu moderne keukens volwaardig onderdeel van interieurs zijn, wordt aan de uitstraling van de keuken nog meer belang gehecht. Extreem matte materialen doen het goed in moderne woonsferen. Fenix wordt veel gekozen omdat het past in strakke keukens.

Strakke Fenix keuken
Comodore verde groene Fenix keuken

2. Uitstekende klantwaarderingen

Bij vele klanten mochten we al een keuken in Fenix realiseren, of het nu een complete keuken in Fenix betrof of alleen een Fenix aanrechtblad. De ervaringen van deze klanten zijn bijzonder positief! Lees bijvoorbeeld de ervaringen van Petra Tabak uit Mijdrecht, die een Fenix Verder Comodoro keuken kocht. Compleet dezelfde kleur van front en blad, gaaf. Ook Wiebe en Karen uit Utrecht kozen voor Fenix. En ze vinden dit materiaal stijlvol en exclusief. 

3. Extreem mat

Matte keukens zijn gewild, maar er is verschil tussen Matlak, Finemat en Fenix. Fenix onderscheidt zich als materiaal met een extreem mat uiterlijk

4. Fenix keukens passend binnen hoogwaardige interieurs

Luxe keukens met kookeiland vormen bijna altijd onderdeel van een groot leefgedeelte waarin de hoogste eisen worden gesteld aan afwerking en uitstraling. Fenix past zich goed aan aan luxe omgevingen waarin design de boventoon voert.

In dit type interieurs zijn keukens vaak greeploos. Ook hier biedt Fenix extra voordelen want vingerafdrukken kunnen vrij makkelijk verwijderd worden. Fenix is dus ideaal als frontmateriaal in greeploze keukens met een tip-on/push to open systeem.

Fenix keuken met eiland mat zwart
Keukenblad Fenix

5. Zijdezacht aanvoelend

Fenix toont stevig en sterk als een echte robuuste keuken. Verrassend is echter hoe het materiaal in de hand ligt. Fenix voelt zijdezacht aan door de onderscheidende nanotechniek.

6. Vingerafdrukken makkelijker verwijderen

De afwerking met nanotechnologie maakt het makkelijker om vingerafdrukken te verwijderen. Dit geeft je dus minder poetswerk.

Dat maakt een Fenix keuken tot een praktische keuken en een keuken voor gezin.

7. Zelfherstellend vermogen

Fenix beschikt ook over een zelfherstellend vermogen. Dat houdt in dat kleine krasjes op een Fenix keukenfront vanzelf verdwijnen.

8. Lage lichtreflectie

De soft touch afwerking zorgt er ook voor dat het blad niet reflecteert. In onder meer een Fenix zwart keuken biedt het extra visueel comfort maar het zorgt er ook voor dat de kleur altijd authentiek overkomt.

9. Fenix is antibacterieel

Fenix-keukenmaterialen hebben een speciale coating die de groei van bacteriën remt. Hierdoor blijft de keuken hygiënisch en wordt het risico op bacteriële besmetting verminderd.

Zwarte Fenix keuken met grijs blad

10. Fenix is antistatisch

Dankzij de antistatische eigenschappen van Fenix blijft het oppervlak van de keuken vrij van stof en vuil. Dit betekent minder schoonmaaktijd en een nette uitstraling, zelfs na veelvuldig gebruik.

11. Fenix is duurzaam

Innovatief is de nieuwe kern van een Fenix keukenblad: Greengridz. Greengridz laat een kleinere ecologische voetafdruk achter. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen die een duurzaam aanrechtblad willen. Greengridz vormt het bewijs dat hoogwaardig design samen kan gaan met duurzaamheid.

Reiniging Fenix werkblad

Als er een onderdeel van de keuken is dat veel gebruikt wordt en snel vies wordt, is het het keukenblad wel. Een vraag die direct opkomt bij Fenix werkbladen is natuurlijk: hoe hou je dat schoon?

Het gesloten oppervlak maakt Fenix:

  • Watervast
  • Hygiënisch
  • Makkelijk te reinigen

Bij normale verontreiniging hoef je een Fenix blad slechts af te nemen met een vochtige doek en na te drogen met een schone zachte doek.

Fenix keukenblad reinigen

Fenix keukenblad krassen verwijderen

Zwarte Fenix keuken

Het Fenix aanrechtblad is goed bestand tegen de gebruikelijke ‘zachte‘ huishoudmiddelen, maar agressieve stoffen moeten direct verwijderd worden. Gebruik geen schurende producten (schuurpapier) of agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwastenreinigers, metaalreinigers, ovenreinigers of gootsteenontstoppers.

Als de vlekken oud zijn kun je een melaminespons gebruiken. Deze wonderspons moet je droog gebruiken want door de wrijving tussen de spons en het blad wordt het vuil verwijderd.

Door de wrijving ontstaat ook warmte waardoor kleine krasjes die ontstaan zijn door dagelijks gebruik zelfs kunnen verdwijnen. Hardnekkige vlekken behandel je met een speciale spray.

Fenix keukenblad nadelen

Wat zijn de nadelen van een Fenix aanrechtblad? Het is prachtig als je een dunne en strakke uitstraling wilt. Maar een zwaar boodschappenkrat kun je er beter niet over verschuiven. Dan ga je krassen zien die je niet kunt verwijderen.

In dit opzicht zijn de Fenix keukenblad ervaringen vergelijkbaar met die van kunststof werkbladen.

Een ander nadeel aan bijvoorbeeld een Fenix wit werkblad is dat je snel stofjes, kruimels, druppels en vet ziet. Dat heeft deels ook te maken met de effen uitstraling van Fenix en de kleur.

Voor de volledigheid noemen we nog eventjes: donkere kleuren zijn gevoeliger voor kalk- en vetvlekken dan de Fenix keuken wit.

Mat zwart Fenix keukenblad
Fenix keuken zwart met hout

Fenix keukenblad problemen voorkomen

Een kwalitatief goed aanrechtblad kan tegen een stootje, maar om problemen te voorkomen adviseren we om hete voorwerpen nooit direct op het blad te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter.

Snijd nooit rechtstreeks op het keukenblad van Fenix, je kunt beter altijd een snijplank gebruiken.

Afwerking Fenix werkblad

Voor de afwerking van je keukenblad staan meerdere opties tot je beschikking. Een Fenix keukenblad kan zowel met een gepolijste rand van 10 mm als met een haakse rand worden afgewerkt tot wel 100 mm. 

Spoelbakken kunnen op elke gewenste manier worden geïntegreerd. Zowel onderbouw-, semi-onderbouw als vlakinbouwspoelbak zijn mogelijk.

Fenix aanrechtblad met zwarte spoelbak
Fenix mat zwart keukenfront gecombineerd met gemarmerd aanrechtblad

Fenix werkblad op maat

Zoek je naar een Fenix keukenblad op maat? Maatwerkkeukens horen tot de mogelijkheden. De prijzen liggen nauwelijks hoger dan de prijzen van keukens uit onze gebruikelijke collectie. Bekijk onze maatwerkkeukens.

PITT cooking met Fenix

PITT Cooking is ook mogelijk met Fenix werkbladen. Wil jij zelf het aantal en de positie van je pitten bepalen, dan leent dit materiaal zich er goed voor. Het is bestand tegen de hitte die de pitten verspreiden.

Fenix keuken op maat
Anovi-Keukens-Berkel-en-Rodenrijs-keukenshowroom

Fenix keukenblad kopen bij beste keukenspecialist

Koop jouw keuken met Fenix bij de beste keukenzaak van Nederland. Ruim 2100 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9,7! Bezoek ook een van onze acht inspirerende showrooms, vol inspiratie over alle keukenstijlen. Ongeacht jouw budget kunnen we een keuken ontwerpen die past bij jouw wensen, leefstijl en keukenruimte. 

Profiteer ook van gedegen advies, transparante offertes met nettoprijzen en krijg de beste montage (door eigen vakmensen) en uitstekende service!

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Fenix keuken mat zwart