Stoere robuuste keukens laten zien wie jij bent

Hoe komt het toch dat robuuste keukens zo populair zijn? Het is niet verrassend. De keuken wordt steeds meer een symbool waarmee je toont wie je bent.

Met een robuuste keuken laat je zien dat je meegaat in de moderne woontrend van stoere materialen in je woning. Deze pas je natuurlijk royaal toe.

In deze blog laten we zien hoe je mooie robuuste keukens kunt componeren. Kom je er niet uit? Een enthousiast team staat klaar om je persoonlijke wensen door te voeren in jouw stoere keuken!

Robuuste keuken van hout, met fornuis en schouw

Landelijke keuken, een keuken stoer robuust

Niet elke landelijke keuken is robuust; niet alle robuuste keukens zijn landelijk. Daarom is de combinatie van deze twee zo boeiend. Denk aan robuuste accenten zoals stollen, de naar voren springende onderste delen van de stijlen van een keukenkast.

Stollen kunnen van hetzelfde materiaal en van dezelfde kleur hout zijn, bijvoorbeeld in monochrome keukens. In onze collectie vind je diverse landelijke keukens met zo’n robuuste touch.

Een landelijke schouw is een onmisbaar accent in de stoere landelijke keuken. Al dan niet op staanders of pilasters roept een schouw de sfeer van nostalgie en degelijkheid op. Stoere robuuste handgrepen maken dit bijzondere type robuuste landelijke keuken af.

Landelijke keuken

Robuuste houten keuken, stoer en natuurlijk

Het materiaal bij uitstek is hout in de keuken. Robuuste houten keukens van ons merk Old Wood hebben echt een geweldig stoer uiterlijk door de zichtbare noesten, nerven en zaagslag. Old Wood keukens hebben karakter en brengen de sfeer tot leven. 

Onze houten keukens bieden brede keus. Van de populaire robuuste eiken keuken tot authentiek noten of Scandinavisch vuren. Van rustieke patronen tot wilde decors met veel noesten. De keuken robuust hout kun je net zo stoer maken als je zelf wilt.

In onze Old Wood collectie hebben we een programma met verschillende afwerkingen zoals gezandstraalde of geborstelde eiken fronten. Dit geeft aan massieve panelen bijzondere charme.

Old Wood keuken
Houten landelijke keuken

Natuursteen, composiet en keramiek aanrechtbladen

Een robuuste keuken wordt stoerder met natuursteen keukenbladen of een beton, composiet of keramiek werkblad. Deze materialen kunnen in veel diktes toegepast worden, en in een stoere robuuste keuken moet je ook echt een dikker werkblad nemen. Dat is mooi!

Niet alle werkbladen kunnen dik geleverd worden. Maar we zijn creatief genoeg om hier een oplossing voor te verzinnen.

Zo hebben we onlangs voor een van onze klanten van stoere robuuste keukens het keramiek werkblad aangedikt. Door een verdikte rand te plaatsen tegen het aanrechtblad, toont dit aanrechtblad stoer zonder het daadwerkelijk te zijn.

Soorten aanrechtbladen

Apparatuur mag er zijn in de robuuste keuken

De keus voor keukenapparatuur beïnvloedt de stijl van je keuken. Ga je bijvoorbeeld voor strakke keukens, dan kies je voor een design kookplaat, werkbladafzuiging en een inbouw koelkast.

Ga jij voor de keuken stoer en robuust, dan heb je het helemaal voor elkaar met een groot fornuis, een flinke afzuigkap, een stoere keukenkraan en als je de ruimte hebt een Amerikaanse koelkast.

In stoere keukens mogen keukenapparaten lekker dominant zijn. Handig voor als je gek bent op techniek!

Amerikaanse koelkast in keuken, in de kleur matzwart

Haal je hart op bij DB KeukenGroep

Ben jij ook verslingerd aan de warme sfeer van stoere, robuuste keukens? Wellicht is een sobere keuken ook wel wat voor je. Onze collectie laat je verrassen.

Kom gerust langs in één van onze showrooms, vol beleving en inspiratie. Naast een hartelijk ontvangst en deskundig advies krijg je bij ons ook altijd een transparante offerte met nettoprijzen.

En mocht u ervoor kiezen om bij ons uw keuken te kopen, dan kunt u rekenen op een zorgvuldig bestelproces, een professionele montage door eigen monteurs en de beste service. Ook na vele jaren staan we voor uw klaar..

Lees meer over keukens

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2165 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Deskundige montage door eigen mensen
  • Moderne showrooms met grote collectie keukens
  • Transparante offertes met nettoprijzen
Button Doen zoals Beloofd
Houten keuken, met eiland en fornuis. Bekijk al onze houten keukens online!