Keramiek keukenblad

Een keramisch keukenblad wordt industrieel vervaardigd, anders dan bijvoorbeeld composiet of granieten aanrechtbladen. Dit brengt ten opzichte van composiet en graniet een aantal voordelen met zich mee.

Het keramiek aanrechtblad is hittebestendiger, krasbestendiger en ook is keramiek vlekbestendiger. Sterke vlekken kunnen zelfs met CIF Cream zonder citroen gereinigd worden, dat kan bij graniet, beton of composiet weer niet. Een keramisch keukenblad is beduidend makkelijker in gebruik en onderhoudsarm.

Maar, omdat een keramiek aanrechtblad enorm hard is, stoot je er ook eerder stukken af met bijvoorbeeld een dienblad of een pan.

Keramiek aanrechtblad

Wat is de ideale hoogte van het keramieke aanrechtblad?

Bij het kopen van uw nieuwe keuken of keramiek aanrechtblad is het belangrijk dat het aanrechtblad op de juiste hoogte geplaatst wordt. Een te laag of te hoog aanrechtblad kan u in de loop van jaren nek- en rugklachten bezorgen.

Ook is een dieper werkblad vaak functioneler in gebruik. In onze showroom kunt u in het ErgonomieCenter eenvoudig ervaren wat voor u de ideale hoogte en diepte van het keramiek werkblad is.

Tot op de millimeter kunnen wij een ergonomische keuken voor u samenstellen, ongeachte uw budget of keukenstijl.

Bepaal zelf de meest ergonomische verhouding in uw keuken dankzij ons hoog-laag systeem.

Voordelen van een keramisch keukenblad

  • Een keramiek aanrechtblad is zeer hittebestendig.
  • Een keramisch aanrechtblad is uiterst krasbestendig.
  • Keramiek kenmerkt zich door uitstekende vlekbestendigheid. Vlekken kunnen eenvoudig verwijderd worden met een sopje of zacht schoonmaakmiddel.
  • Uw keramisch keukenblad kunt u dagelijks afnemen met een vochtige doek, eventueel met Dreft zonder citroen en nadrogen.
  • Voedselresten trekken niet in, een keramiek aanrechtblad is hygiënisch.
  • Het keramiek keukenblad is onderhoudsarm.
Keramiek aanrechtblad

Nadelen van het keramiek keukenblad

  • Omdat het keramiek aanrechtblad enorm hard is, stoot je er sneller stukken af.
  • Uw keramiek werkblad verdraagt geen harde schuurmiddelen zoals schuurpapier, agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers, afbijtmiddelen, bleekmiddelen en alkalische schoonmaakproducten met een PH-waarde >10.

 

Bekijk andere aanrechtbladen
Keramiek aanrechtblad
Keramiek aanrechtblad met betonlook