Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Blij is ze met haar keus voor een zwarte keuken. “Ik vind het nog steeds zo mooi. Iedereen die hier komt zegt:

‘Joh, wat heb jíj een prachtige keuken’. Zwart is ook rustig aan je ogen,” zegt Gerda Felix – Spaans uit Den Haag.

Na een lange zoektocht langs diverse keukenshowrooms slaagt ze voor haar droomkeuken bij Artic Keukens in Utrecht. Zoals ze zelf zegt, rent ze normaal een showroom door en heeft ze al snel haar oordeel klaar.

Voordat Gerda dus bij Artic Keukens komt, heeft ze er al heel wat keukenzaken op zitten, bij twee heeft ze zelfs offertes laten maken.

Maar toch is er nog geen keuken geweest die haar heeft ingepakt, vertelt ze op een lenteavond in april wanneer het de hele dag nog aan het hagelen en sneeuwen geweest is.

 

Zwarte keuken met eiland Den Haag

 

Hoog-laag systeem

Op de website van Artic Keukens leest Gerda onder meer dat elke keuken op persoonlijke hoogte wordt afgesteld. Dit is belangrijk voor Gerda, want zij is een lange vrouw.

Aan het eind van een zaterdagmiddag, net voor sluitingstijd, lopen zij en haar zoon nog even binnen. Alle verkopers zijn in gesprek, maar de vestigingsleider gaat even gezellig met hen op een bank zitten met een kop koffie.

Hier gaat het anders dan bij andere keukenzaken, bemerkt Gerda. De man legt hen hun werkwijze uit.

“Dat sprak me aan, evenals het idee van netto lage prijzen zodat niemand hoeft te onderhandelen. Ook bij Artic Keukens worden wel eens fouten gemaakt. Maar het komt altijd goed, vertrouwde de bedrijfsleider me toe.

Hij zei dat ik op de creativiteit en het ontwerptalent van de verkoper kon vertrouwen. Met de verkoopadviseur klikte het direct en ik vond zijn ideeën leuk.

 

Zwarte keuken met eiland Den Haag, inductiekookplaat
Zwarte keuken met eiland Den Haag, kastenwand met oven

Normaal heb ik dat nooit maar ik liet alles aan hem over. Ik wilde een witte keuken, maar samen met de verkoper koos ik een zwarte. Het heeft fantastisch uitgepakt!”

Kookeiland

Gerda’s nieuwe keuken moet modern worden en in een andere opstelling dan ze al had.

Ook wil ze niet meer aan de enorme keukentafel eten. Keukens met schiereiland komen in haar gedachten, maar ze vreest voor het zicht van talloze keukenfronten van een u-vorm.

 

De verkoper opperde een kookeiland, ik dacht dat dat niet zou passen.

 

“De verkoper opperde een kookeiland, ik dacht dat dat niet zou passen. In de showroom kon hij dat goed laten zien, en daar zag ik dat het qua ruimte prima kon.

Dat idee sprak me ontzettend aan, evenals de mogelijkheid om een uitsparing te maken in het eiland waar je dan samen aan kunt zitten. Waar het door komt weet ik niet, maar ik houd met deze keuken ruimte over.

Het leuke is ook met deze opstelling, dat als ik sta te koken, ik links de woonkamer in kijk. Ik ben meer bij bezoek betrokken.”

 

 

Voelt als hout

“Het houten blad Greengridz heb ik gekozen omdat ik het gewoon mooi vond. De uitstraling is mooi, het voelt ook als echt hout. Greeploos heb ik genomen omdat de uitstraling prachtig en strak is.”

Weinig heen en weer lopen

“Ik vind het fijn werken in deze keuken. De spullen liggen waar ik ze nodig heb. Sta ik te koken en heb ik een pan of pollepel nodig, dan hoef ik geen stap te zetten.

En dat gaat met alles zo. Zet ik koffie in mijn gezellige koffiehoek, dan staan alle spullen voor de koffie klaar in de ladekasten en de planken van de nis.”

 

Zwarte keuken met eiland Den Haag, koffiecorner
Zwarte keuken met eiland Den Haag met zithoek
Sta ik te koken en heb ik een pan of pollepel nodig, dan hoef ik geen stap te zetten.

 

Makkelijke schoonmaak

“Een zwarte keuken schoonmaken is voor mij geen probleem. Een keer in de week is voldoende, dan neem ik de fronten af met een microvezeldoek met een beetje afwasmiddel.

Daarna droog ik ze na met een zachte microvezeldoek en ziedaar, je ziet geen vette vingers meer.”

Service en montage zoals verwacht: uitstekend

“De montage is prima gegaan. En omdat ik in de showroom een eerlijk verhaal had gehoord, had ik geen moment twijfel over de afhandeling van mijn serviceaanvragen. Zo had ik een nieuwe spoelbak nodig omdat er een deuk in zat.

Korte tijd later kwam er een compleet nieuw werkblad met spoelbak. Ook het klepje van de oven ging niet dicht. Maar ik dacht altijd: Het zal wel goedkomen daar. En het kwam ook goed.”

“Ik vind de service erg goed. Mijn koelkast kon niet geleverd worden. Toen kreeg ik een leenapparaat. Een heel mooie, zo mooi dat ik dacht, had ik die nou maar gekozen!”

Op onze website kunt u meer lezen over Artic Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Zwarte keuken met eiland Den Haag, oven
Zwarte keuken met eiland Den Haag
Dit artikel is geschreven door
Gerda Felix – Spaans uit Den Haag
Terug naar overzicht