Greenline Keukens; luxe afgewerkte, milieuvriendelijke keukens

Iedereen die DB KeukenGroep heeft leren kennen, weet dat we onze klanten met alle aandacht en waardering behandelen.

Die zorg en aandacht past binnen onze werkwijze; onze medewerkers en leveranciers behandelen we net zo respectvol. Al vanaf ons ontstaan zijn we ervan doordrongen, dat we niet alleen op deze wereld zijn. Daarom zit de zorg voor onze medemens en het milieu er bij ons ingegoten. Altijd blijven we zoeken naar nóg milieuvriendelijker materialen als grondstof voor onze keukens, milieuvriendelijker productiemethodes en mogelijkheden om efficiënter met transport en opslag om te gaan.

Binnen onze organisatie ziet u maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam werken en produceren op verscheidene manieren terug. Zo bestaat onze luxe, rijk uitgeruste keukenmerk Exellentic uit Greenline keukens van het milieuvriendelijke BioBoard. BioBoard zorgt ervoor dat er tijdens de productie maar liefst 37% minder hout nodig is. En dat is belangrijk om wereldwijde ontbossing tegen te gaan.

Ook wordt met de productie van een keukenkast uit BioBoard een gewichtsbesparing van 30% bereikt wat de verwerking en het transport vergemakkelijken.

Bezoek onze showroom

Wat is een Greenline keuken?

Een Greenline keuken vindt u in onze Excellentic keukenlijn. De kasten worden vervaardigd uit PEFC-gecertificeerd BioBoard. BioBoard is geen hout, maar bestaat uit snelgroeiend mais en andere eenjarige planten.

De functionaliteit en toepasbaarheid van BioBoard is vergelijkbaar met meubelplaat, waar veel keukens uit vervaardigd worden. Zo levert u niet in op de kwaliteit van uw keuken terwijl u wel een duurzaam en milieuvriendelijk product koopt. Kijk, dat is nu een mooie combinatie!

En natuurlijk profiteert u bij Greenline keukens van alle Pluspunten van DB KeukenGroep. Zoals direct de laagste prijs, uitstekende montage door eigen vakmensen en de hoogste klanttevredenheid.

Zo weet u zeker dat u een keuken koopt die héél véél voordelen heeft!

Logo Greenline keukens - duurzame keukens
Magazine DB KeukenGroep

Gratis magazine vol inspiratie

Ons nieuwe magazine ligt voor u klaar! U vindt volop inspiratie en informatie over keukens en badkamers in ons magazine. Lees de handige tips, vind informatie over tegels en ontdek de laatste trends. U leest het allemaal in ons magazine van meer dan 100 pagina's dik!

Vraag uw gratis magazine aan!

Duurzame, luxe keukens

De Greenline collectie bewijst dat een duurzame en milieuvriendelijke keuken niet ten koste gaat van luxe en comfort. Zo hebben wij onze milieuvriendelijke keukens een aantal luxe extra’s gegeven:

  • Een hoger afwerkingsniveau – Zo zijn ook de binnenkanten van de kasten extra fraai afgewerkt. Een gekleurde toplaag, al dan niet in dezelfde tint als de fronten, zorgt voor een luxe uitstraling. De boringen voor de legplankdragers zijn op subtiele wijze weggewerkt. Bijzonder verfijnd, dat zult u zien bij het openen van een keukenkast.
  • Extra comfort – De Blumotion techniek zorgt voor geruisloos sluitende scharnieren; het verdekte metalen ophangsysteem en watervaste verlijming van alle zijkanten geeft topcomfort.
  • Extra stevigheid – Dikke bodems en legplanken garanderen extra stevigheid, evenals de doorlopende onderbodems en extra dikke rugwanden.
Duurzame luxe keukens met Greenline

Greenline: krasvast, onderhoudsvriendelijk, tientallen kleuren

U kunt uw persoonlijke stijl compleet doorvoeren met een Greenline keuken, want u hebt keus uit maar liefst tientallen kleuren en houtdecors voor de extreem matte HPL Kunststof Xtreme toplaag.

Deze afwerkingslaag geeft een strakke en moderne uitstraling aan onze milieuvriendelijke keukens en is ook nog eens krasvast en onderhoudsvriendelijk uitgevoerd. Je ziet er geen vingerafdrukken op, het is bestand tegen chemicaliën en kleurvast door de UV-bestendigheid van het materiaal.

Wilt u voor het binnenwerk van onze milieuvriendelijke keukens toch een andere kleur plank of rugwand? Wel 21 kleuren staan u ter beschikking voor een fraaie afwerking.

Veel kleuren mogelijk bij duurzame Greenline keukens

Wat kost een eco keuken?

U denkt misschien dat u een meerprijs betaalt voor milieuvriendelijke keukens. Gelukkig is dit niet het geval. Ook onze Greenline keukens zijn aantrekkelijk geprijsd.

U betaalt voor hun schitterende afwerking en de vele luxe extra’s. Niets meer en niets minder. Bovendien zijn onze milieuvriendelijke keukens van Greenline vele malen voordeliger dan de milieuvriendelijke bamboe keuken.
Naast het feit dat onze duurzame keukens heel betaalbaar zijn, profiteert u ook van onze pluspunten.

Zoals direct de scherpste prijs, een uitstekende montage door eigen vakmensen en 10 jaar garantie op deze montage. Met als gevolg de hoogste klanttevredenheid!

Hierdoor weet u zeker dat u bij DB KeukenGroep de beste keuze maakt op het gebied van duurzame keukens.

Milieuvriendelijkheid van Residentic en DBselect keukens

Ook de keukens van onze maatwerklijn Residentic komen op milieuvriendelijke manier tot stand. Zo wordt uitsluitend gewerkt met FSC-gecertificeerde producten en zoeken we altijd naar manieren om nog meer te recyclen, nog milieuvriendelijker te verpakken en nog minder CO² uit te stoten.

De keukens uit onze DBselect zijn onderworpen aan de strenge milieunormen DIN, ISO 9001, 14001 en 50001. Deze eisen waarborgen de kwaliteit, milieuvriendelijkheid en energiezuinigheid van onze budgetkeukens. De controles hierop worden regelmatig uitgevoerd.

Keuken kopen met duurzame apparatuur

Keukens bestaan natuurlijk niet alleen uit kasten, maar uit veel meer. Tegels, apparatuur en aanrechtbladen worden ons toegeleverd.

Hierbij selecteren we de beste merken waarbij we ook letten op hun ‘footprint’: welke technieken worden toegepast om een milieuvriendelijke productie te waarborgen, en, hoe duurzaam zijn de producten?

Energiezuinigheid is een item bij apparaten waar iedereen wel bekend mee is. Het omvat echter meer dan alleen stroomgebruik, want ook watergebruik heeft invloed op onze omgeving.

Milieuvriendelijke eigenschappen vindt u terug in de energielabels van onze keukenapparatuur. Het geeft u een goede indicatie of u milieuvriendelijke apparatuur aanschaft.

Duurzaam keukenapparatuur in onze Greenline keukens

Duurzame werkbladen en tegels

Onze leverancier van aanrechtbladen produceert nu ook werkbladen uit een nieuw basismateriaal: Greenpanel®. Dit materiaal is een innovatie, want het laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan multiplex (waar veel aanrechtbladen uit bestaan) en het voldoet ook nog eens aan de strenge richtlijnen voor milieuvervuilende stoffen in onze woningen.

Bovendien is Greenpanel® watervast. De mogelijkheden van Greenpanel® zijn onbeperkt: het kan met elke kleur TopLaminaat afgewerkt worden.
Onze tegelleverancier heeft zich ten doel gesteld om altijd zaken te doen volgens de Principles of Conduct and Action.

Hierbij staan respectvol zakendoen, integriteit en professionele betrokkenheid centraal, zowel ten opzichte van klanten, relaties en medewerkers.

Duurzame keuken met aanrechtbladen van Greenpanel

Duurzaam handelen voor onze toekomst

DB KeukenGroep streeft naar zoveel mogelijk duurzame keukens. Zodat er ook voor de kinderen van onze kinderen nog toekomst is! Hierdoor bieden wij een grote collectie keukens, aanrechtbladen en tegels aan die geproduceerd zijn met oog voor het milieu.

Comfortabel en prettig wonen kunt u hierdoor gemakkelijk combineren met duurzaam handelen, zonder dat u hiervoor extra betaalt. Bezoek onze showroom om ons aanbod duurzame keukens te bewonderen en maak kennis met ons bedrijf. U bent van harte welkom!

Maak vrijblijvende afspraak