Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Wie Vrouwenpolder kent weet dat dit een pittoresk dorpje is aan de Zeeuwse kust. Slechts een paar minuten ben je hier verwijderd van een van de schoonste stranden van Nederland. In het oude, rustige centrum staat een ouder huis dat Mark en Mara Mol zelf compleet hebben opgeknapt. Met uitzondering van een prachtige keuken: deze heeft Pelma Keukens uit Goes verzorgd.

Het mooie aan deze keuken is dat hij qua opstelling, maatvoering en uitstraling toegesneden is op het oude Zeeuwse huis. Een huis met luiken en balkenplafonds, daar hoort een speciale, rustieke keuken bij.

De fronten bestaan uit verticale plankjes. Deze uitstraling is veel mooier bij onze woning. De adviseur heeft hierin heel goed meegedacht.

“Ik vond en vind zwarte keukens ook mooi. Aanvankelijk wilde ik dat ook in dit huis. Maar het paste gewoon niet.

Ik ben van het idee afgestapt toen ik bij Pelma Keukens mooie houtlook fronten zag in een grijs tint.”

“De fronten bestaan uit verticale plankjes. Deze uitstraling is veel mooier bij onze woning. De adviseur heeft hierin heel goed meegedacht,” vertelt Mara.

Houten keuken met kastenwand Zeeland
Houten keuken met kastenwand Zeeland

Veel keus in keukenshowroom

Ze ging niet over een nacht ijs, maar bij Pelma Keukens vonden ze dat niet erg. “Ik ben wel tig keer geweest.”

“Ze waren altijd zo makkelijk, ik kreeg telkens weer een front mee om thuis te bekijken of om mee te nemen naar een verfwinkel. Niks was hen teveel. Dat was zo fijn.”

Ze waren altijd zo makkelijk. Niks was hen teveel.

Verbeterde keukenindeling

De nieuwe keuken komt op de plaats van de oude keuken, maar het ontwerp is beter, vindt Mara.

De bovenkasten zijn verdwenen zodat de keuken rustiger en ruimtelijker oogt. Het ruimteverlies wordt prima opgevangen door de onderkasten waar lades in zijn verwerkt.

Volgens Mara fijn om te hebben, je kunt makkelijker bij je spullen, zeker als ze achterin een kast staan.

Rechte houten keuken met kastenwand Zeeland

Optimaal ruimte benutten

De lage ramen in dit sfeervolle huis zijn gezellig, maar wel lastig omdat ze te laag zijn om nog kasten of een werkblad tegenaan te plaatsen. Mara wil niet van buiten af naar de achterkant van een keuken kijken. Begrijpelijk.

“De verkoopster heeft desondanks echt optimaal de ruimte weten te benutten. Zo is de hoge kastwand een uitkomst, daar is veel in weggewerkt zoals de koelkast, de vriezer en een oven.”

“En ze heeft goed meegedacht over de indeling van de lades. Ik heb ook nog een kast met lades waar ik voorraadpotten in heb staan.”

“De loze ruimte onder het plafond is opgelost met een kast. Hier staan de spullen die ik niet wekelijks gebruik zoals een gourmetstel. Ik moet er alleen even een krukje bij pakken. Het staat daar prima.”

Houten keuken met kastenwand Zeeland, werkblad composiet
Houten keuken met kastenwand Zeeland, NEFF oven

Bijkeuken passend bij keuken

Omdat Mara en Mark zo weg zijn van deze keuken, willen ze de bijkeuken ook in dezelfde stijl doortrekken.

De hoekkeuken in deze aparte ruimte is dus weer van exact hetzelfde materiaal en kleur. En de voorraadkast in de gang eveneens.

De keuken en bijkeuken zien er prachtig afgewerkt uit. Alles lijkt te kloppen.

“De keukenmontage verliep ook echt zo goed. Je kunt aan alles merken bij Pelma Keukens dat het goed geregeld is. Zo had ik de serienummers van de keukenapparatuur nodig omdat ik onszelf wilde aanmelden voor langere garantie bij NEFF.

Bleek dat de monteurs deze standaard doorgeven aan de serviceafdeling. Ze staan dus gewoon bij onze klantgegevens. Dat is een prettig idee, zouden we ze ooit kwijtraken.”

De keukenmontage verliep ook echt zo goed. Je kunt aan alles merken bij Pelma Keukens dat het goed geregeld is.
Houten keuken met kastenwand Zeeland, bijkeuken
Houten keuken met kastenwand Zeeland, brede lade

Service 1e klas

“Het is echt fijn om bij Pelma Keukens te kopen. De mensen zijn zo makkelijk. Een front dat we terugbrachten buiten openingstijden mocht gewoon bij de deur worden neergelegd.”

“Een kruidenrekje dat we nog zo graag wilden werd voor ons ergens vandaan getoverd bij een spontaan bezoek aan de showroom. Hun service is echt eerste klas.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Houten keuken met kastenwand Zeeland
Dit artikel is geschreven door
Mara en Mark Mol uit Vrouwenpolder
Terug naar overzicht