• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

De keuken die iedereen wil: keuken met kastenwand

Iedereen wild enthousiast over je keuken? Dan heb je het goed gedaan. Hou de laatste woontrends in de gaten. DB Keukens volgt ze met je mee met actuele keukens voor netto lage prijzen keukens en natuurlijk onze veelgeroemde service.

Een van de populairste keukens is beslist de moderne keuken met kastenwand. Wat zijn de voordelen van deze keukens en wat kun je ermee?

Op onze blog lees je volop tips over de keuken met kastenwand en doe je inspiratie op met keukenvoorbeelden. Of bekijk ruim 200 keukens online!

De voordelen van een keuken met kastenwand

Het grootste voordeel is de hoeveelheid opbergruimte natuurlijk. Steeds meer mensen willen geen bovenkasten meer vanwege het onrustige beeld. Dan moet je wel je keukenspullen ergens anders kwijt kunnen. En dat doe je met een hoge kastenwand keuken. Dit kan met elke afmeting keukenkast.

Ook zijn keukenruimtes steeds vaker open, zodat vaker voor een keuken met kastenwand en kookeiland gekozen wordt. Juist in deze nieuwe stijl wonen en leven zie je vaak een eilandkeuken met kastenwand.

Variant: ingebouwde kastenwand keuken

Een heel gewilde variant is de keuken kastenwand met nis. Dit oogt alsof de kastenwand is ingebouwd.

Net naar je wilt kun je ervoor kiezen om de kasten er iets uit te laten springen. Vijf centimeter naar voren, tien centimeter…hangt van jouw ‘stijlstrakte’ af en past bij elke afmeting van het keukenblok.

Maak je design kastenwand modern en catchy door te zorgen voor greeploze, hoogglans fronten. Als je ook van een robuuste keuken houdt, dan kun je contrasteren met een eiland van massief hout. Warm, levendig en helemaal van deze tijd.

Keuken kastenwand met apparatuur: stijlvolle omlijsting

Een stoomoven, koffiemachine en warmhoudlade zijn de pareltjes van je keuken. Een kastenwand is ideaal om je met zorg uitgezochte keukenapparatuur tot z’n recht te laten komen. Laat ze voluit schitteren in de kastenwand!

Je kunt je keukenapparatuur bijvoorbeeld lineair plaatsen. Dat geeft een ontzettend mooi beeld aan je kastenwand. Verticaal is ook een mogelijk. Het is net wat jijzelf mooi vindt. Je hebt in elk geval alles mooi bij elkaar en stijlvol weggewerkt.

Keukenstijlen mixen met keuken met kastenwand

Met een losse kastenwand kun je keukenstijlen mixen. Hou je van witte hoogglans en strakke keukens, maar zoek je ook warmte? 

Experimenteer met een witte keuken met hout en beton. De variatie in materialen brengt warmte en levendigheid aan in je keukenontwerp.

Hou je van de keuken kleuren rood, zwart, blauw of grijze landelijke keukens, dan kun je ook speels variëren. Denk aan een rood los kookeiland met een zwarte achterwand en zwart gesausde wand. 

Jouw eiland zal in het oog springen, met op de achtergrond het stilleven van de kastenwand.

Bijzonder formaat: u keuken met kastenwand

Heb je een luxe keuken en wil je veel opberg- en werkruimte? Combineer dit met de laatste keukentrends en maak er een u keuken met kastenwand van. Koken doe je binnen de u-vorm tussen de verschillende keukenzones.

De losse kastenwand zal voor jouw extra opbergruimte zorgen. Met onze keukens kun je dit compleet naar je persoonlijke voorkeuren vormgeven.

Is jouw keukenruimte niet enorm groot, maar wil je wel die populaire kastenwand, dan kijk je gewoon naar de l keuken met kastenwand of de hoekkeuken met kastenwand. Ook keus genoeg.

Zwarte hoekkeuken
Groene fenix keuken

Vind jouw mooiste kastenwand keuken in onze brede collectie

Qua design is de keuken met kastenwand uniek, in het oog springend en beslist een verrijking van je interieur. Deze keuken kun je trots aan vrienden en bekenden tonen. Je laat zien dat je oog hebt voor stijl, actuele woontrends.

Een keuken met kastenwand zegt iets over je persoonlijkheid: je omringt je graag met mooie dingen, en je geeft jezelf alle ruimte om lekker en gezond te koken.

In onze online keukencollectie vindt u tientallen keukens met kastenwand, inclusief prijzen en afmetingen. Bezoek daarnaast gerust onze showroom voor vrijblijvend advies.

Wat onze klanten zeggen

Bij Avanti Keukens is echt alles mogelijk

Maarten en Roselie de Bruijn uit Veenendaal

Lees klantervaring

20 jaar met Arma keuken gedaan zonder gedoe

Paul en Marian Akkerman uit Zwolle

Lees klantervaring
MET VIDEO

Een warm welkom, de start van onze droomkeuken

Peter en Marie Koster uit Hoevelaken

Lees klantervaring

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen