• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Einde zaterdagmiddag waaien Peter en Marie Koster uit Hoevelaken ‘nog even’ aan bij Artic Keukens in Utrecht. Na een lange tocht langs allerlei keukenzaken in Utrecht, belanden ze uiteindelijk in deze nieuwe showroom.

“De bedrijfsleider heette ons zó hartelijk welkom en voorzag ons van koffie met wat lekkers. Zo nog net voor sluitingstijd was het toch niet meer het moment om te tekenen voor een
keuken. Dus dat voelde heel vrijblijvend.

“Toch nam hij alle tijd om ons uit te leggen hoe de werkwijze van DB Keukens is. Wat ze beloven aan hun klanten en hoe alles perfect naar tevredenheid moet zijn.”

“Dat had nog nooit iemand gedaan. Wij vonden het zo prettig dat we graag teruggingen,” vertelt Marie.

Aan tafel

Ze maken een afspraak en belanden aan tafel met een van de verkopers.

Het plan was om de woning beneden grootscheeps te verbouwen, een uitbouw te realiseren, nieuwe meubels uit te kiezen en vloerverwarming aan te leggen, zodat ze hier nog een tijdje heerlijk kunnen wonen.

Maar het keukenontwerp dat ontstaat is nog niet ‘je-van-het’. Dat komt door de steunpilaar in het midden van de vergrote ruimte, die eerder een obstakel vormt dan dat hij iets toevoegt aan het ontwerp. Dat beperkt ook de keuken.

“Mijn man wilde graag een los kookeiland met een fornuis. Ik wilde graag een kookeiland met een spoelbak.”

“Het eiland was te klein om beide wensen te kunnen realiseren. Daar zaten we dan met een ontwerp waar we nog niet enthousiast over waren – wat overigens absoluut niet aan de verkoper lag.”

“Toch maar weer die aannemer gebeld met de vraag of die ondersteuning echt noodzakelijk was. Wat bleek, die mocht gewoon weg! Toen konden we pas echt verder. En toen werd het keukenontwerp prachtig.”

Kastenwand

“Ineens ontstond daar een lange kastenwand van zes meter tegen de wand, zo mooi. De verkoper deelde het symmetrisch in en hij maakte ook een nis.”

“Hij tekende een lijst om de kasten heen, hierdoor lijkt het alsof de kastenwand in de wand valt, alsof hij ingebouwd is. Dat staat ontzettend chique.”

“Er zit een blad in met marmerlook (composiet) en de achterwand is ook van dit materiaal. Het eiland heeft ook het marmerlook blad, luxe en stijlvol. We zijn er reuze blij mee.”

Dat bezoek om vijf voor vijf was zo plezierig

Warm zwart

“We wilden een strakke keuken, maar ook weer niet zo dat het kil en ongezellig zou zijn.”

“Deze zwarttint (het is niet helemaal diepzwart) maar er zit een vleug antraciet in, maakt de keuken warm. Bovendien zie je er weinig vlekken op, dat is ook fijn.”

“De barkrukken die we hebben uitgezocht in de kleur cognac, geven een huiselijk accent, en helemaal leuk is het dat ditzelfde materiaal ook in het zitgedeelte terugkomt. Keuken en woonkamer lopen bij ons in elkaar over, rustig en modern.”

“In de kastenwand hebben we gekozen voor een stoomoven. Verder klopt het dat je geen afzuiging ziet, in het eiland is de Bora verwerkt, de kookplaat met geïntegreerde afzuiging.”

“De afzuiging is zo sterk dat de lucht naar binnen wordt gezogen. Het werkt perfect. Ik heb geen last van vervelende kookgeuren.”

Makkelijker terugvinden

“Wat een gemak is dit vergeleken met mijn twintig jaar oude hoekkeuken die bovendien veel kleiner was, een onhandige hoek had waar je nauwelijks bij kon en die kleine lades had.”

“Nu beschik ik over veel grote kasten, brede lades, alleen mijn bestekla is al zo breed, geweldig. Ik geniet er dagelijks van.”

Super service

“Artic Keukens heeft een prachtige keuken gerealiseerd. De monteurs werkten super netjes en alles is zo keurig afgewerkt.”

“Op een kastdeurtje zaten twee kleine puntjes. Dat werd direct vervangen. Ja, je betaalt best een prijs voor een nieuwe keuken. Maar dat is ook aan jezelf.”

“Er zijn drie lijnen waar je uit kunt kiezen waarbinnen je heel veel variatie hebt. Het is maar net hoe luxe je het wilt hebben.”

“En Artic Keukens is haar belofte van ‘Doen zoals beloofd’ echt nagekomen. Hun service is heel erg prettig.”

“Er waren een paar dingen met de keuken waar ik me op enig moment haast schuldig over voelde om over te bellen.”

“De plinten zouden nog bevestigd worden nadat onze nieuwe vloer was gelegd. Toen werden deze plinten met transparante kit afgewerkt terwijl verder overal antraciet kit was gebruikt.”

“Ik had het niet direct gezien, maar, met een ‘Oh nee hoor, dat gaan we even opnieuw doen, mevrouw’ werd het in orde gemaakt. Niks is hen teveel. Ik heb alleen maar complimenten. Ik zou Artic Keukens iedereen aanraden.”

Strakzwarte Keuken Met Eiland (31)

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
PETER EN MARIE KOSTER UIT HOEVELAKEN

Terug naar overzicht