Hoekkeukens in iedere stijl en budget

De meest traditionele opstelling in de Nederlandse keuken is de hoekopstelling. Al eeuwen maakt men gebruik van deze indeling, vooral vanwege zijn praktisch gemak.

De loopafstanden zijn kort en alle benodigdheden liggen onder handbereik. Vandaar dat de keuze voor een hoekkeuken (ook wel L-keuken genoemd) niet gek is. Ons aanbod keukens kent tientallen hoekopstellingen, van eenvoudig tot zeer luxueus en van landelijk klassiek tot hypermodern design.

Voordat u uw hoekkeuken koopt wilt u graag meer lezen over deze opstelling. Want wat zijn de voordelen van de hoekkeuken, en hoe kun je de ruimte optimaal benutten? Bovendien wilt u natuurlijk ook weten wat de trends zijn in hoekkeukens en hoeveel een hoekkeuken kost. U leest meer hierover op deze pagina. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showrooms om u te laten adviseren.

Zwarte landelijke hoekkeuken met fornuis en witte spoelbak

Hoekkeukens passen perfect in nieuwe trend

De trend dat keukens steeds vaker worden ingericht als woonkeukens, of als open keukens met een directe verbinding naar de woonkamer, heeft ook invloed op de manier waarop keukens worden ontworpen.

Onze hoekkeukens bieden volop mogelijkheden om aan te sluiten bij deze trend. Denkt u bijvoorbeeld aan een optie om de hoek keuken te verlengen met een stuk werkblad, om zodoende een gezellige zit te creëren voor degene die bij het koken wil toekijken. Een paar barkruks erbij en uw sociale leven verplaatst zich van de wat formele huiskamersetting, naar een gezellig en ongedwongen samenzijn in de L-keuken.

Onze specialisten van hoekkeukens weten zo’n zitje op diverse manieren te onderscheiden van uw keuken, zonder dat het een apart onderdeel wordt. Bijvoorbeeld door het aanrechtblad een andere dikte te geven. Of, door het verlengde stuk op een andere hoogte te plaatsen.

Zo wordt visueel een scheiding aangebracht, terwijl koken en kletsen toch één blijft in onze hoekkeukens!

Een hoekkeuken is de onbetwiste sfeermaker

Op zoek naar keukens met sfeer? Bekijk dan eens onze collectie hoekkeukens. Hoekkeukens ogen door hun opstelling knus en huiselijk. Dit wordt veroorzaakt doordat de lijnen niet recht zijn, zoals bijvoorbeeld in de rechte keuken.

Bovendien zijn hoek keukens altijd open! Er is geen eiland, keukendeel of ander object dat een visuele scheiding opwerpt. Hierdoor nodigen hoekkeukens altijd uit om in te zijn. Om in te leven. U zet er gemakkelijk een royale tafel bij, zodat u in uw keuken ook kunt eten. Met onze doordachte ontwerpen hoekkeukens beschikt u over geweldig veel keus.

Keuken in hoekopstelling, in een landelijke sfeer

Wat kost een hoekkeuken?

Eén van de meest gestelde vragen is: 'wat kost een hoekkeuken?' Een logisch vraag, want uw budget is niet oneindig en u wilt dat uw geld goed besteed wordt. Daarom gaat u voor een kwalitatief goede keuken, afkomstig van een betrouwbaar bedrijf. Zo heeft u jarenlang het meeste plezier van uw uitgegeven geld.

De prijs van een hoekkeuken bepaalt u zelf. Door te kiezen voor lades in plaats van kasten, een duurder werkblad en luxe apparatuur wordt de prijs van uw hoekkeuken hoger. Maar dit behoeft geheel niet, de keuze is aan u.

Als inspiratie hebben wij een groot aanbod hoekkeukens, in alle prijsklassen. U krijgt van ons altijd een transparante offerte, met nettoprijzen. Aan kortingen of verborgen toeslagen doen wij niet. Nooit. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Kijk, dat is nog eens prettig zaken doen..

Greeploze moderne hoekkeuken

Lees klantervaring "Zondervan"

Lees klantervaring van hoekkeukens

"Toen wij naar de showroom gingen, stond onze hoekkeuken daar uitgestald. Dat was makkelijker dan via een 3D tekening. We hebben de keuken nog wel iets aangepast."

Familie Zondervan uit Herkingen kocht bij DB KeukenGroep één van onze mooie hoekkeukens.
Lees hun klantervaring en bekijk meer foto's.

Keuken Herkingen met mooie schouw
Witte tijdloze hoekkeuken

Wist u dat hoekkeukens meest ergonomisch zijn?

Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring, besteden we geruime aandacht aan ergonomie in onze hoekkeukens. Wist u dat u met de keus voor een van onze hoekkeukens direct ook de meest ergonomische opstelling kiest?

Hier bevindt zich de meeste werk- en opbergruimte per aantallen vierkante meters en loopt u dus niet veel! In onze showrooms vindt u het ErgonomieCenter, waar u de perfecte ergonomische verhouding van uw keuken zelf kunt bepalen. Zo weet u direct de ideale hoogte en diepte van het aanrechtblad en beleeft u zelf het schil in lades en kasten.

U zult versteld staan van alle verrassende mogelijkheden van de hoekkeuken.

Bepaal zelf de meest ergonomische verhouding in uw keuken dankzij ons hoog-laag systeem.

Optimaal opbergen in de hoek keuken

U denkt goed na over de optimale manier van ruimte benutten in hoekkeukens. Sommige mensen hebben nu eenmaal veel spullen. Lades vormen de oplossing in hoekkeukens! Tegenwoordig zijn ze uitermate degelijk, u kunt zonder zorgen uw stapels borden in uw lades plaatsen.

Zware voorwerpen in lades onder uw aanrechtblad werkt zeker fijner dan dat u ze boven uw hoofd uit een bovenkast moet halen. En wat te doen met die moeilijke kast in de hoek? In onze showrooms met allerlei stijlen hoekkeukens ervaart u het gemak van de zogenaamde Le Mans kasten, hoekkasten met zwenkbare draaiplateaus die voor 100% uw kasten uitkomen.

Zo tovert u zelfs uw zware gietijzeren pannen achter uit de kast moeiteloos tevoorschijn.

Moderne hoekkeuken met bovenkasten

Comfort en ergonomie in de hoekkeuken

Onze schitterende hoekkeukens beantwoorden aan alle denkbare wensen ten aanzien van stijl, beleving, comfort en ergonomie.

Zo plaatsen we apparatuur vaak op ooghoogte, om de bediening zoveel mogelijk te vergemakkelijken. Wist u trouwens dat we vaatwassers ook op hoogte kunnen plaatsen in de hoekkeuken? Zo belast u uw rug aanzienlijk minder bij het in- en uitruimen van uw vaatwasser. Ook de oven op ooghoogte biedt beslist meer comfort dan de oven die traditioneel onder het aanrecht geplaatst wordt.

Met een oven op ooghoogte hoeft u nooit meer te bukken. Bovendien is het veel veiliger voor kinderen. En u zult het zien in onze mooie hoekkeukens, een oven op ooghoogte staat heel modern!

Keukentips, vaatwasser op hoogte
Klassiek landelijke hoekkeuken met fornuis, schouw en zwart aanrechtblad

Het aanzicht van lades in hoekkeukens

U denkt misschien, al die lades naast elkaar, hoge lades, middelhoge lades, lage lades, leidt dat niet tot een onrustig beeld in hoekkeukens? In sommige gevallen is dat inderdaad zo.

Het is wel belangrijk voor het uiterlijk van hoekkeukens dat bepaalde horizontale lijnen doorlopen. In onze hoekkeuken ontwerpen ziet u dit ook terug. Hoge lades worden naast elkaar geplaatst, lage lades ook bij elkaar, of boven elkaar, gescheiden van hoge lades door apparatuur.

Waar u ook voor kunt kiezen in hoekkeukens zijn kasthoge fronten. Deze fronten onttrekken de lades aan het gezicht en dekken ze mooi af. Zo ziet u dus nooit meer al die verschillende hoogtes lades!

Moderne hoekkeuken in hoogglans met kastenwand
Goedkope modern landelijke hoekkeuken van het merk DBasic
Landelijke hoekkeuken met ingebouwde kasten / standbouw
Landelijke hoekkeuken op maat gemaakt

Optimale L-keuken door slimmer opbergen

In hoekkeukens worden bovenkasten steeds vaker weggelaten. De achterliggende gedachte is vaak, dat men liever alleen onderkasten ziet, en de wand erboven wil benutten voor accessoires.

Een andere overweging is, dat bovenkasten in hoekkeukens minder praktisch in het gebruik zijn. Je kunt moeilijker bij je keukenspullen, je hebt ook minder overzicht. En dus, verdwijnen de bovenkasten her en der uit beeld. We hebben slimme opbergmogelijkheden bedacht voor hoekkeukens, om het verlies aan opbergruimte te compenseren:
• Extra lage onderkasten, die meer opbergruimte bieden door de verlaagde plint
• Onderkasten met meer inhoud door een verhoogd aanrechtblad
• Extra diepe onderkasten, waardoor extra bergruimte ontstaat. Kies dan wel voor lades anders kom je echt nooit meer bij de spullen achter in je kast!

Uiteraard zijn er nog meer opties om zo efficiënt mogelijk de ruimte in je L keuken te benutten. Onze medewerkers maken u graag wegwijs! Zo denken we bijvoorbeeld ook aan de slimme spoelbaklades. U weet waarschijnlijk wel, dat wanneer u een gootsteenkast opent, u veel loze ruimte ziet.

Met name door de spoelbak die in deze kast verwerkt zit. Hier is een mooie oplossing voor bedacht die ook perfect past in hoekkeukens: de spoelbaklade. Een lade die zich zo om de spoelbak heen sluit. Wat bergt u er in op? De afwasborstel, doeken, theedoeken, vaatdoeken, sponsjes, handdoeken e.d. In onze showroom kunt u op uw gemak al onze mooie hoekkeukens bekijken. U bent altijd van harte welkom.

Echter, om er zeker van te zijn dat u de volledige aandacht ontvangt, adviseren we u een afspraak te maken. Dit kan telefonisch of via het contactformulier op onze website.

Bekijk ook andere keuken-indelingen
Moderne hoekkeuken in zwart en wit. Met schouw en hoogglans front.