Hoekkeukens met fantastisch veel keus

Met een hoekkeuken maakt u altijd een slimme keus. Het is een keukenopstelling met ongelooflijk veel voordelen! De hoekkeuken past in elke stijl en is er voor elk budget. Ook geeft deze keukenindeling u de meeste ruimte en comfortabel werkplezier.

Voordat u uw hoekkeuken koopt wilt u graag meer lezen over deze opstelling. Want wat zijn de voordelen van de hoekkeuken, en hoe kun je de ruimte optimaal benutten? Bovendien wilt u natuurlijk ook weten wat de trends zijn in hoekkeukens en hoeveel een hoekkeuken kost. U leest meer hierover op deze pagina. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showrooms om u te laten adviseren.

Bekijk onze hoekkeukens
Zwarte landelijke hoekkeuken met fornuis en witte spoelbak
Moderne hoekkeuken in hoogglans wit
Tijdloze hoekkeuken wit met bovenkasten en patchwork tegeltjes achterwand

Hoekkeuken past in elke trend

Tegenwoordig leven we meer bij elkaar in sfeervolle, open ruimtes. De hoekkeuken laat u dit plezier volop beleven! L keukens kunnen perfect in open keukens.

Omdat de lijnen niet recht zijn zoals bijvoorbeeld in de rechte keuken, ogen hoekkeukens knus en huiselijk.

Het open karakter van hoekkeukens nodigt ook iedereen uit. Er is geen keukenblok dat een scheiding opwerpt.

Kijk ook eens naar onze inspirerende keuken voorbeelden van hoekkeukens met bar (verlengd werkblad). Zo combineert u koken met gezelligheid. Beter kan het niet.

Een hoekkeuken met bar kunt u extra sfeer geven, door een deel van het werkblad van ander materiaal te voorzien. Geeft u dit werkblad meer dikte of een andere hoogte, dan ontstaat er een apart zitje.

Denk ook aan een warm houten bar! Hier blijft iedereen plakken….

Met onze doordacht ontworpen hoekkeukens beschikt u over geweldig veel keus.

Hoekkeukens bij onze merken

In een hoekkeuken kunt u elke keukenstijl tot uitdrukking brengen. Of u nu de landelijke L keuken kiest, modern design of een trendy hoekkeuken zoals de industriële keuken. Elke woonstijl combineert met L keukens. Ideaal. Zo is uw keuken altijd actueel.

Voor elk budget ontdekt u bij ons schitterende hoek keukens. L keuken voorbeelden vindt u binnen al onze keukenmerken:

Wij streven naar keukens met een 9+! Onze prijzen zijn laag en netto, onze service hoog! Alles met onze eigen monteurs.

Keuken in hoekopstelling, in een landelijke sfeer

Meeste ruimte met een hoekkeuken

Het is nog steeds zo dat een hoekopstelling keuken uw keukenruimte optimaal benut.

Door simpelweg uw keuken tegen de wand te plaatsen, ontstaat een open voorgrond die u werkelijk overal voor kunt gebruiken. In een doordacht interieur is dit een populaire plek voor een centraal geplaatste eettafel met zitruimte voor iedereen.

Omdat er veel loopruimte in een hoekkeuken is, kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Ook ontstaat er ruimte om werkplekken te creëren aan de onbenutte keukenwanden. Iets wat bijvoorbeeld weer lastiger is met een kookeiland omdat de doorloopruimte dan smaller is.

Greeploze moderne hoekkeuken

Keuken hoek heeft veel werkruimte

Een keuken waarbij twee delen haaks op elkaar worden geplaatst (keukenblok hoek) verschaft u extra werkruimte in de hoek waar de keukenblokken elkaar raken.

Wanneer u kiest voor een keuken zonder bovenkastjes en het verlies aan bovenkasten compenseert met onderkasten, hebt u een langere hoekkeuken nodig. Dat geeft u ook een groter werkgedeelte. Echt geweldig als u graag bezig bent in de keuken!

In de populaire keuken met kastenwand ontbreekt een aanrecht in de kastenwand. Het hangt af van uw keukenwensen of u dan over voldoende werkruimte beschikt. Wellicht is een hoekkeuken met kastenwand dan een idee.  

Antraciet donkere hoekkeuken in moderne stijl, met kastenwand

Opbergen in de hoekkeuken

Heerlijk om grote, zware attributen zoals pannen maar ook blenders, mixers en beslagkommen bij elkaar op te bergen. Het scheelt nodeloze speurtochten en u houdt overzicht. Hoekkasten zijn een formidabele oplossing en ze kunnen maar in één keukenopstelling: de hoekkeuken!

Twee soorten kasten maken het inruimen en uitruimen bijzonder gemakkelijk. De carrousselkast, waarvan de plateaus ronddraaien in de kast. U draait gewoon totdat de juiste afmeting pan voorbij komt zonder dat u in een kast hoeft te kruipen.

De Le Mans is nog luxer. Deze zwenkbare plateaus draaien zelfs de kast uit! Makkelijker kunt u het uzelf niet maken. Ordelijker ook niet. In deze hoekkasten zal het niet snel een warboel worden.

 

Hoekkeuken opstelling in moderne stijl, met greeploze fronten en Le Mans hoekkast

We hebben slimme opbergmogelijkheden bedacht voor hoekkeukens: 
• Extra lage onderkasten, die meer opbergruimte bieden door de verlaagde plint 
• Onderkasten met meer inhoud door een verhoogd aanrechtblad 
• Extra diepe onderkasten, waardoor extra bergruimte ontstaat. Kies dan wel voor lades anders komt u echt nooit meer bij de spullen achter in uw kast!

Uiteraard zijn er nog meer opties om zo efficiënt mogelijk de ruimte in uw L keuken te benutten. Onze medewerkers maken u graag wegwijs!

U weet waarschijnlijk wel dat wanneer u een gootsteenkast opent, u veel loze ruimte ziet door de spoelbak die in deze kast verwerkt zit. Een spoelbaklade vult de ruimte op. Hij sluit zich mooi om de spoelbak heen.

U bergt er de afwasborstel, doeken, theedoeken, vaatdoeken, sponsjes en handdoeken in op. In onze hoekkeuken showroom kunt u op uw gemak al onze mooie hoekkasten bekijken. U bent altijd van harte welkom.

Witte tijdloze hoekkeuken

Comfortabel en ergonomisch werken

Onze schitterende hoekkeukens beantwoorden aan alle denkbare wensen ten aanzien van stijl, beleving, comfort en ergonomie. Onder ergonomie wordt ook verstaan dat u zo min mogelijk hoeft te lopen in uw keuken.

De keuken met de kortste loopafstanden is nog altijd de hoekkeuken. Daar is eigenlijk maar één reden voor: uw keuken bestaat uit een geheel.

In elke andere keuken zoals de keuken met kookeiland, de parallelle keuken en de keuken met kastenwand legt u altijd langere afstanden af. Of u dit een belangrijk gegeven vindt hangt af van uw wensen.

Een feit is dat u in een hoekkeuken ergonomisch werkt. En uw keukenvloer wordt niet nat van druipende vaat waarmee u uw keuken doorkruist!

 

Moderne hoekkeuken met bovenkasten

En er is nog een reden dat u zo weinig loopt in een hoekkeuken.

De werkdriehoek waar u het meeste bezig bent is klein in de hoekkeuken. De werkdriehoek wordt gevormd door de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. De hoekkeuken is ideaal om deze punten dicht bij elkaar te plaatsen.

Hoekkeukens, althans, die van ons, blinken uit in keukencomfort.

We plaatsen keukenapparatuur vaak op ooghoogte, om de bediening zo makkelijk mogelijk te maken. Vaatwassers kunnen we ook hoger plaatsen.

In onze showrooms vindt u het ErgonomieCenter waar u de perfecte ergonomische verhouding van uw hoekkeuken zelf bepaalt. Zo weet u direct de ideale hoogte en diepte van het aanrechtblad en beleeft u zelf het verschil in lades en kasten.

Bepaal zelf de meest ergonomische verhouding in uw keuken dankzij ons hoog-laag systeem.

Hoekkeuken in een compacte ruimte

Voor de hoekkeuken geldt: hij past in elke grootte keuken. Of u nu een grote of kleine keuken hebt, passen doet de hoekkeuken altijd. Dit maakt de hoekkeuken populair.

De L keuken trekt zich van uw keukenvorm ook weinig aan. Dit maakt L keukens uniek! Geen andere keukenindeling past zo makkelijk in een vierkante of smalle keuken.

Zelfs de keuken met een klein kookeiland heeft een minimum aantal vierkante meters nodig, evenals de parallelle keuken. En de rechte keuken heeft een lange wand nodig.

En zo vraagt elke keukenopstelling wel wat. De hoekkeuken is het makkelijkst.

Landelijk klassieke hoekkeuken
Klassiek landelijke hoekkeuken met fornuis, schouw en zwart aanrechtblad

Keuken met kookplaat in de hoek

Vroeger zag je de landelijke keuken met kookplaat in de hoek. Hier is een inductiekookplaat of fornuis diagonaal in de hoek geplaatst. Omdat deze keuken minder strakke lijnen heeft, wordt hij aantrekkelijker als nostalgische keuken of L keuken landelijk.

Soms is een keuken met kookplaat in de hoek of hoek wasbak ook een slimme manier om te verdoezelen dat een keuken met hoek geen haakse wanden heeft. Met een hoekfornuis valt dit minder op.

Keukens met kookplaat in de hoek kenmerken zich soms ook als klassieke keukens. Juist in deze keukens hoeven de lijnen niet strak en loodrecht te zijn. Een schuin geplaatst fornuis is dé keuken hoekoplossing die de klassieke sfeer versterkt.

Houten hoekkeuken met inductiekookplaat

Prijs van een hoekkeuken

U vraagt zich misschien af: 'hoeveel kost een hoekkeuken?'.

Goedkope hoekkeukens zijn er bij ons al vanaf €3.975,-. Luxe hoekkeukens zijn er vanaf €6.500,- tot €50.000,-. U bepaalt het zelf. De prijs van uw keuken hangt af van:

  • Afmeting keukenblok
  • Materiaal werkblad
  • Kasten of lades
  • Aantal keukenapparaten en welke merken
  • Afwerking keuken

Wij onderscheiden ons als een vertrouwd adres waar u jarenlang keukenplezier gegund wordt. Doe uw hoekkeuken inspiratie bij ons op en vraag het gratis magazine aan.

Industriële hoekkeuken met ijzeren wandrekken en houten fronten

Doe inspiratie op in onze showroom

Alle voordelen opgeteld is de L keuken gewoon een fantastisch praktische en stijlvolle opstelling die z’n glans nooit zal verliezen! Alle nieuwe keukentrends kun je hier volop doorvoeren, dus de hoekkeuken blijft altijd actueel. 

Vraag ons om uw hoekkeuken te ontwerpen. Wij maken ‘m zo dat het past in uw woning en in de stijl van uw interieur. Dit alles voor netto, lage prijzen!

U bent van harte welkom in onze showroom. Wij adviseren u graag en vrijblijvend over de mogelijkheden. Desgewenst stellen wij een transparante offerte op (met nettoprijzen, dus onderhandelen is niet nodig).

Wij adviseren u om een showroomafspraak te maken. Dit kan telefonisch of via het contactformulier op onze website.

Lees over andere keukenindelingen
Houten hoekkeuken in landelijke stijl met bovenkasten, fornuis en schouw

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2165 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Deskundige montage door eigen mensen
  • Moderne showrooms met grote collectie keukens
  • Transparante offertes met nettoprijzen
Button Doen zoals Beloofd
Moderne hoekkeuken in zwart en wit. Met schouw en hoogglans front.