Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Jarenlang hadden Machteld en Eric in hun keuken een zwart composiet werkblad met ‘spiegeltjes’. Nu ze een nieuwe keuken aanschaffen, wil Machteld een lichtere kleur aanrecht. Ze kiest voor rvs bij Artic Keukens. Geen standaard keuze, maar Machteld durft het.

Artic Keukens vindt het leuk om deze speciale keuken te ontwerpen.

Het rvs orbitaal blad is richtingloos geslepen zodat een matgrijze, glanzende look ontstaat. Gebruikerskrassen en vingerafdrukken zijn bij deze finish niet zo snel zichtbaar.

“Ondanks dat waarschuwden ze me eerlijk dat rvs in de loop der jaren alleen maar mooier wordt,” lacht ze, doelend op de krasjes die rvs aan het oppervlak kan verzamelen.

“Ik vind krassen bij rvs niet storend. Op de een of andere manier passen ze bij het materiaal. We zijn het gewend denk ik.”

 

Moderne witte keuken Utrecht, greeploos

 

Meer woongenot

De nieuwe keuken komt in een bestaande woning en krijgt een andere opstelling. Een leuk project! Want de bedoeling is natuurlijk wel dat hun woongenot toeneemt. Machteld wil daarom een los kookeiland voor haar partner en hun twee kinderen.

Met dit idee willen ze keuken inspiratie opdoen bij Artic Keukens. Voor Machteld en Eric is het best wel even afwachten, want Artic Keukens is nog niet lang in Utrecht gevestigd.

Ze moeten afgaan op de lovende verhalen. Naar hun zeggen boezemden ze vertrouwen in en zijn ze niet overdreven. “En we vonden de nieuwe keukenshowroom leuk om te bezoeken. Het is er ruim, rustig en de keukens zijn divers.”

Groter dan gedacht

Tijdens het gesprek met de adviseur komen ze erachter dat het eiland groter uitgevoerd kan worden dan ze hadden gedacht. Het geheim schuilt in een slimmere opstelling.

Ze kunnen zelfs een kookeiland maken met bar. Deze zou dan de eettafel vervangen, op een compacte manier. 

Moderne witte keuken Utrecht, wandrek
Moderne witte keuken Utrecht, inductiekookplaat

“Voor het inschatten van afmetingen en loopruimtes heb je echt advies nodig.” Voor de bar kiest Machteld een massief houten blad. Warm en levendig, een mooi contrast met het rvs aanrecht.

“De adviseur zei me eerlijk dat het niet het goedkoopste werkblad was. Maar het staat zo geweldig en het onderhoud valt me alles mee. Kijk, het is toch prachtig zo,” vertelt ze enthousiast.

 

De adviseur zei me eerlijk dat het niet het goedkoopste werkblad was.
Moderne witte keuken Utrecht, rvs werkblad

 

Met plantenrek

In de showroom valt Machtelds oog op een plantenrek van hout. De verkoper tekent hem in wit en rvs met houten plantenbakken, afgestemd op de keuken. Ook mooi! Ze geven een warm accent aan de witte keuken.

Machteld houdt enorm van planten. Fijn dat daar in de keuken op een stijlvolle manier invulling aan gegeven kan worden.

In de andere hoek van de keuken komt een keukenblok met de koelkast, de oven en de vaatwasser. Deze staan apart van het eiland, maar toch dicht genoeg bij de gootsteen om makkelijk vaat in- en uit te kunnen ruimen.

“De routing is perfect.”

 

 

Afzuiging hoog plafond


In deze hoge nieuwbouwwoning is het vinden van een afzuigkap een uitdaging want bijna elke afvoerbuis moet verlengd worden vanwege het hoge plafond. Mooi is dat meestal niet. Maar er lijkt geen andere optie.

Werkbladafzuiging willen ze ook niet, want dat betekent weer een apparaat dat een keukenkastje inneemt.

Tot iemand van Artic Keukens hen wijst op een nieuw uitgekomen lamp van Etna waar afzuiging in is verwerkt. Dit systeem hangt aan vier elegante staaldraden.

 

Wat een mooie oplossing! Dat meedenken, dat vind ik heel sterk aan Artic Keukens.
Moderne witte keuken Utrecht, zithoek met barkrukken
Moderne witte keuken Utrecht, lade onder kookplaat

“Nou, top, werkelijk waar. Wat een mooie oplossing! Dat meedenken, dat vind ik heel sterk aan Artic Keukens.”

“Het meedenken merkten we ook tijdens montage.

De monteur bestelde een nieuwe plank omdat hij vond dat de twee planken die hij had, best uit één stuk gemaakt konden worden. Dat zou mooier staan met de andere lijnen in de keuken.

Nu zie je inderdaad dat dit mooier is.”

“Ik vond het plezierige monteurs die je prima om je heen kon hebben. Je hoefde je niet aan hen te storen.

Ze hadden geen muziek aan, ze rookten niet. In deze tijd van thuiswerken is dat extra plezierig.”

Uitstekende werkwijze

“Artic Keukens communiceert goed. Een dag van te voren werden we nog een keer gebeld en vroegen ze of we rekening hadden gehouden met de keukenmontage. Alles verliep zeer gestructureerd. Ze kwamen met een goed voorziene servicebus.

De monteurs waren voorkomend, vriendelijk, beleefd, deskundig en meedenkend. Je merkte niet dat ze hun werk afraffelden om bijvoorbeeld op tijd thuis te zijn, het voelde echt eerlijk. Kortom, het totale traject is plezierig verlopen. Onze complimenten.”

Op onze website kunt u meer lezen over Artic Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Moderne witte keuken Utrecht, eiland
Dit artikel is geschreven door
Machteld en Eric Hiemsta uit Loenen aan de Vecht
Terug naar overzicht