Los keukeneiland

Een los keukeneiland kan een manier zijn om de keuken met de woonkamer te verbinden. Plaats er een paar barkrukken aan en u combineert op een slimme manier koken én tafelen.

Het is een misvatting om te denken dat je een grote ruimte nodig hebt voor een los keukeneiland. In lofts en appartementen zien we steeds vaker een compact keukeneiland los geplaatst. Ideaal als geïntegreerd en ruimtelijk kook- & eet-element in een kleine ruimte.

Bekijk al onze keukens met eiland
Moderne keuken met eiland

Keuken met eiland: welke mogelijkheden?

Keukeneilanden zijn er in vele afmetingen en vormen. Het varieert van compacte keukeneilanden waar alle keukenapparaten al in geïntegreerd zijn, tot een complete eiland keuken voor grote keukenruimtes.

Over het algemeen zijn vierkante ruimtes eenvoudiger in te delen dan hoekkeukens of smalle keukens. Daarom komt u in een lange keuken soms beter uit met een traditionele keuken en bijvoorbeeld een extra los keukeneiland met tafel. Telt uw keukenruimte minder dan 20 vierkante meter? Laat u zich goed adviseren over de vorm die u uw keukeneiland geeft. Vergeet ook niet de mogelijkheid van het schiereiland bij een eventuele keukenrenovatie!  

Ton sur ton kookeiland, wit met houten kastenwand

Keukeneilanden en afstanden

Om u een idee te geven van een los keukeneiland in de kleine keuken, kunt u het beste rekening houden met minimaal een meter brede doorgang. Zo kunt u elkaar makkelijk  passeren, keukenkasten goed openen en uw apparatuur goed bedienen. Zou u een gootsteen en een kookplaat overwegen, dan dient uw smalle kookeiland minimaal 1,80 meter te zijn. U kunt dan nog makkelijk spullen uitstallen die u gebruikt tijdens het spoelen of koken.

Lees verder op onze website meer over de ideale afmetingen in uw keuken.

Tijdloze witte keuken met eiland, voorzien van grote lades

"Ik kon mijn ogen niet geloven bij het zien van zo’n ruimtelijke keuken. En hoeveel leuke, nieuwe mogelijkheden biedt zo’n eiland. Geweldig. De open planken van het eiland was ik in gedachten al aan het invullen met mijn servies!”

Monique en Freek Dozy uit Hilversum kochten bij Keur Keukens hun keuken met eiland. 
Lees hun ervaringen en bekijk meer foto's.

Groene Landelijke keuken Hilversum
Kleine houten keuken met schiereiland, in modern landelijke stijl

Keukeneiland los

Een kookeiland moet in een mooie verhouding staan met de omringende ruimte. Beschikt u over een grote keuken, let dan op dat een smal keukeneiland niet wegvalt in een immense ruimte. Onze verkoopadviseurs verschaffen u een 3D ontwerp van een keukeneiland design. Dat geeft u een uitstekend beeld op de invulling van de ruimte.

Kookeiland landelijke keuken met hout.

Keukens met eiland als smaakmaker van uw interieur

Een keukeneiland valt op en zet een behoorlijk stempel op uw interieur. Doordachte afstemming is daarom belangrijk! Ook kunt u persoonlijke accessoires plaatsen in speciale open regalen. Zo trekt ieders aandacht direct naar uw keukeneiland.

Een mooie theepot, een gekleurde tajine of de snuisterijen die u meenam van vakantie. Wijnliefhebbers plaatsen hier hun wijnklimaatkast. Dat ziet er heel mooi uit.

Landelijk kookeiland voor de kleine keuken

Keukeneiland betonlook

Beton is helemaal de trend. Onze mooie betonnen keukens met betonkleurig blad zijn fraai in de moderne woning. Speciaal is een van de greeploze keukens met keukeneiland in betonlook. Elke kast en la is voorzien van een strak, greeploos front, zelfs de vaatwasser is zo op het eerste gezicht niet terug te vinden.

Als een keukeneiland in betonlook te kil is, dan kan een houten kastenwand een mooie warme tegenhanger zijn. Uiteraard kan het ook andersom: wanneer het keukeneiland hout heeft in de fronten, dan kan de kastenwand met betonlook worden uitgevoerd. Deze keukens zijn helemaal af met een design afzuigkap.

Losse keukeneiland als centraal kookgedeelte

Het keukeneiland biedt net zoveel toepassingen als u zelf wenst. Kiest u ervoor om te gaan koken, let er dan op dat u een spatrand hebt achter uw kookplaat. Etenswaren of spetters belanden anders op de grond.

Ook een goedkoop keukeneiland kunnen we voorzien van een opstaande rand die vuil en spetters tegenhoudt. Deze kan uitgevoerd worden in hetzelfde materiaal als uw aanrechtblad. Stijlvol en praktisch!

Zwarte kleine keuken met eiland, voorzien van bar als afscheiding

Wit keukeneiland

Een wit keukeneiland lijkt misschien een gemakkelijke keuze. U kiest voor een witte keuken, een wit keukeneiland en u bent klaar. Was dat maar zo. Wanneer u keuken inspiratie op komt doen tussen onze showroomkeukens of op onze site, dan zult u zien wat u allemaal met wit kunt doen.

U kunt zelfs een complete witte keuken realiseren zoals dhr. Van der Welle, lees zijn klantervaring. Of gaat u voor contrast met een wit keukeneiland met witte fronten en een zwart composiet aanrechtblad?

Wit modern keukeneiland met witte kastenwand en bar
Landelijk kookeiland met kastenwand, in industriële stijl
Magazine DB KeukenGroep

Volop inspiratie met gratis magazine

Even bladeren door een boekwerk vol met schitterende keukens kan een heerlijk moment van ontspanning zijn om na te denken over een kleine kookeiland. Ons nieuwe magazine ligt voor u klaar! Vraag het nu gratis aan en ontdek de schoonheid van al onze keukens met eiland. Daarnaast hebben we nog tal van keukens in andere opstellingen.

U vindt volop inspiratie en informatie over keukens in ons magazine. Lees handige tips over keukenopstellingen en ergonomie, vind informatie over werkbladen en ontdek de laatste trends in keukens. U leest het allemaal in ons gratis magazine van meer dan 100 pagina's dik!

Vraag uw gratis magazine aan

Keukeneiland t vorm

Een keukeneiland met tafel is een schitterende manier om de kookplek tot centrale hotspot om te toveren. In een grote ruimte is een keukeneiland t vorm een statig alternatief om koken en tafelen te combineren.

Het tafelblad wordt haaks op het eiland geplaatst en vormt daarmee de poot van de ‘T’. Dit maakt een ruimte dieper, en je kunt er ook nog eens goed omheen lopen. Met name in ruimtes met hoge plafonds is dit schitterend.

Lees meer over kookeiland
Modern landelijke keuken met eiland

Los kookeiland - groot aanbod en unieke werkwijze

Bij de aanschaf van uw losse kookeiland is het goed om verder te kijken dan enkel de keuken zelf. Kies ook zorgvuldig de keukenzaak waar u uw keuken koopt.

Als DB Keukens streven wij altijd naar tevreden klanten. Niet enkel bij de aankoop, maar juist ook in het traject ná verkoop. Wij werken daarom altijd met nettoprijzen, transparante offertes en voeren alle processen uit in eigen beheer, om de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Onze klanten waarderen deze werkwijze, lees maar hun ervaringen op de onafhankelijke reviewsite Qasa.nl, waar wij gemiddeld een 9,7 scoren!

Lees meer over ons

Bij ons kiest u voor:

  • Eigen montageteams
  • Hoogste tevredenheid: 2115 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Moderne showrooms met grote collectie keukens
  • Transparante nettoprijzen
  • De kracht van een familiebedrijf, al meer dan 25 jaar
Button afspraak is afspraak