• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Onze afzuigsystemen bieden ongebreidelde kookvrijheid

Koken is een leuke en veelzijdige hobby, die bij DB Keukens alleen maar leuker wordt met keukens die u alle kookvrijheid bieden.

Een afzuigkap neemt bij ons een bijzondere plaats in. In onze keukens treft u altijd de beste merken afzuigkappen aan, van Pelgrim, NEFF, ATAG en Novy tot Miele.

Welk merk, soort, uitvoering en type het beste aansluit bij uw situatie is afhankelijk van veel factoren. Laat u adviseren welke afzuigkap het beste past in uw keuken!

Inductiekookplaat met afzuiging

Trend: in het aanrecht geïntegreerde downdrafts

We noemen ze als eerste, want deze afzuigkap is de onbetwiste vernieuwing van de laatste jaren in keukenland: de downdraft.

Deze afzuigkap hangt dus niet meer boven uw kookplaat, maar voert zijn afzuigtaak uit dicht bij de pannen, vanuit het aanrecht! In kleine keukens is dit een unieke vondst om een ruimteprobleem op te lossen.

Maar ook liefhebbers van design keukens zijn op slag weg van dit systeem. Hebt u hem namelijk niet meer nodig, dan laat u hem gewoon met een druk op de knop uit beeld verdwijnen en is er geen hinderlijke apparatuur meer waar je tegenaan kijkt.

Keuken met inductiekookplaat met afzuiging
Miele afzuigkap / downdraft in eiland

Downdrafts: twee varianten

De in het aanrechtblad geïntegreerde afzuigkap is verkrijgbaar in twee varianten: de eerste variant is de inschuifbare afzuigkap, die je met een druk op de knop uit het aanrechtblad haalt.

En de tweede variant is de afzuigkap die echt in het aanrechtblad is geïntegreerd. Deze afzuigkap wordt gevormd door een spleet in het aanrecht, achter de kookpitten. Dankzij een dwarsstroming wordt de damp direct boven de pannen weggezogen, in het aanrechtblad. Bora, Miele en Novy zijn bekende leveranciers van deze systemen.

We hebben er al vele mogen plaatsen bij onze klanten. En ze zijn er zeer over te spreken.

“De afzuiging van deze kookplaat loopt onder de vloer door naar buiten, want we willen geen afvoerpijp op ons strakke dak. Ook handig: bijna alles van deze werkbladafzuiging kan in de vaatwasser.”

Familie Van den Bos uit Bruinisse kocht bij ons een keuken met kookplaatafzuiging.
Lees hun ervaringen en bekijk de foto's.

Luxe keuken met eiland Zeeland
Bora afzuigkap

Soorten afzuigsystemen

De keus voor een afzuigsysteem wordt onder andere bepaald door hoe de afvoer verloopt. Wordt uw afzuigkap aangesloten op het mechanische afvoersysteem, een centraal afzuigsysteem, gaat de afvoer via een afvoerbuis, wordt de lucht helemaal niet afgevoerd zoals bij een recirculatiesysteem of wilt u de huidige situatie van uw afvoer veranderd hebben? Voor elke aanpassing van uw keuken staat ons team van vakkundige monteurs paraat voor uw keukenrenovatie.

Een ander belangrijk element is het benodigde vermogen van uw afzuigkap. Deze moet worden afgestemd op de inhoud van uw keuken. Hoe meer vermogen u kiest, des te meer lawaai maakt de afzuigkap. Daarom vindt u mooie afzuigsystemen voor open keukens die maximaal 50 decibel geluid veroorzaken.

En kiest u een afzuigkap bij uw vierpits kookplaat, of is uw kookplaat groter met vijf of zes pitten? Om alle dampen en geuren zo goed mogelijk te kunnen afvoeren is het een vereiste dat uw afzuigkap minimaal de kookzone afdekt.

Novy afzuigkap
Afzuigkap

Welke vorm? Inbouw, vlakbouw, eiland en meer

Hoe wilt u uw afzuigsysteem uitgevoerd hebben? Ook hierin is weer veel keus. U kunt een afzuigkap laten inbouwen in een nieuwe of bestaande schouw. Is er geen schouw, dan kunt u kiezen voor een plafond afzuigkap of mooie schouw wasemkap die zowel aan de wand of in de hoek gemonteerd kan worden.

En voor de keuken met kookeiland is er de kookeiland afzuigkap die ook weer in diverse vormen beschikbaar is.
Al deze afzuigkappen zijn mooie blikvangers in uw keuken.

Daarnaast beschikken we natuurlijk ook over een collectie vlakscherm afzuigkappen die worden weggewerkt in bovenkasten, of de wat meer zichtbare onderbouw wasemkappen die onder de keukenkasten worden geplaatst.

Zwarte afzuigkap en inductiekookplaat Pelgrim

Waar op letten bij de aanschaf?

Voor de beste aankoop van een afzuigkap maakt u veel overwegingen:

  • Hoe wordt de afvoer van de lucht geregeld?
  • Hebt u een open, halfopen of een gesloten keuken?
  • Hoe groot is uw keuken en uw kookplaat?
  • Hoeveel lawaai wilt u maximaal hebben in uw keuken?
  • Mag uw afzuigkap de aandacht trekken, of werkt u hem liever weg?
  • Hoe groot is uw huishouden?
  • Welke wensen hebt u zelf, en wat is uw budget?

Voor de juiste keuze en installatie van een afzuigkap gaat u naar de specialist. Onze experts zien uit naar uw komst!