Als architect heeft Erik het ontwerp van zijn keuken al in zijn hoofd zitten. Samen met zijn vrouw Caroline denkt hij aanvankelijk aan een maatkeuken. “Toch zijn we naar Ardi Keukens gegaan. Zij verkopen maatwerkkeukens van Residentic.” “Residentic keukens zijn ambachtelijke keukens die je in elke kleur en elke maat kunt bestellen. En Ardi heeft veel toegevoegd aan de praktische kant van onze keuken,” vertellen Erik en Caroline van den Bos uit Bruinisse.

Het resultaat is een verbluffend pure, witte acryl keuken met kookeiland, bar en eettafel. Alles greeploos. Caroline heeft ooit eerder hoogglans gehad. Dit vindt ze echter in haar huishouden met kinderen te bewerkelijk. “Ik zie er altijd vingers op.”

Luxe keuken met eiland Zeeland

Naadloos aanrecht van 3,60 meter

Wit worden ook het lange kookeiland en het werkblad in een heel strak ontwerp. De eis voor het witte werkblad is materiaal dat over de totale lengte van 3,60 meter naadloos verlijmd kan worden. Dit is mogelijk met corian.

Corian vereist professionele montage, maar daar kun je bij Ardi Keukens van op aan. Daarnaast kan ook de spoelbak uit hetzelfde materiaal geproduceerd worden.

Een corian aanrechtblad is onderhoudsvriendelijk. “In het begin had ik er aardig stress van. Hoe zou ik dat schoonhouden? Denk eens aan rode wijn, tomatensoep…”

“Maar het eigenaardige is met dit blad, dat vlekken na verloop van tijd eruit lijken te trekken. Van de sinaasappelsap die ik gisteren heb geperst is inmiddels geen spoortje meer te zien,” zegt Caroline.

Voor het eerst kookt ze op inductie. Ze kiest een type plaat met minimalistisch uiterlijk. Het schoonmaakgemak bevalt haar. “En wat ik ideaal vind is, dat je een pan heel, heel zacht op kunt laten staan. Er zijn zoveel standen.”

Luxe keuken met eiland Zeeland

Geen afzuigkap en geen luchtjes

Een afzuigkap vindt echtpaar Bos niet mooi in hun keuken. Bij Ardi zien ze een mooie kookplaat met afzuiging, de Novy One. “Mijn afzuiging is slechts een klein vierkant, dat omhoog komt uit het werkblad.”

“De Novy One heeft meerdere voordelen. Ik kan al het vermogen van de afzuiging op één pit concentreren, dat is fijn als je spek bakt.”

Luxe keuken met eiland Zeeland

“Daarnaast kan de afzuiging onder de vloer door naar buiten, want we willen geen afvoerpijp op ons strakke dak. En bijna alles van deze werkbladafzuiging kan in de vaatwasser.”

Luxe keuken met eiland Zeeland
Luxe keuken met eiland Zeeland

Ardi adviseert over de indeling van de achterwand met kasten en apparatuur. Zes kasten telt deze wand. Ook komt er een koffiemachine en een stoomoven.

Boven elkaar geplaatste apparaten staat mooi, maar met een even aantal kasten krijg je ze nooit in het midden. Ardi’s advies is om ze naast elkaar te plaatsen.

Het probleem is echter dat een koffiemachine kleiner is dan een stoomoven. Dit wordt verholpen met een warmhoudlade onder de koffiezetter. Nu zijn er twee mooi gelijke vierkante vlakken. En de warmhoudlade gebruikt Caroline nog regelmatig ook.

Caroline en Erik willen rechte lijnen in hun luxe keuken en kasten, dus geen lage en hoge fronten door elkaar. Ardi heeft de keukenkasten zo ontworpen dat kleine lades schuil gaan achter grotere fronten, zodat een rustig beeld ontstaat.

Luxe keuken met eiland Zeeland
Luxe keuken met eiland Zeeland

Strak tot aan plafond

Erik en Caroline willen graag kasten tot aan het plafond, wat zonder bovenplint de meest strakke oplossing is. Een koelkast en een vriezer zijn echter zo hoog niet te krijgen. Het wordt opgelost met een loze kast boven de inbouwapparaten.

“De uitspraak ‘Nee, dit kan niet’ bestaat hier niet. ”

“Ik vond het heel plezierig bij Ardi, want de uitspraak ‘Nee, dit kan niet’ bestaat hier niet. Ik heb vrij grote pannen en heb dus ook een grote spoelbak nodig, maar dat ging niet met corian.”

“Ardi’s advies was om twee rechthoekige spoelbakken een kwartslag te draaien, zodat ze met hun lange kant tot zeker halverwege het keukeneiland van 1,20 meter lopen. Ik kan er prima mee overweg. Je moet maar op het idee komen.”

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Luxe keuken met eiland Zeeland
Luxe keuken met eiland Zeeland

Nog meer inspiratie?
In deze stijl hebben wij ook andere Scandinavische keukenopstellingen staan. Bekijk deze ook eens.

Een Scandinavische hoekkeuken

Zwarte Scandinavische keuken

Hoekkeuken in Scandinavische stijl

Of lees onze blog vol tips en ideeën over de Scandinavische keukenstijl!

Luxe keuken met eiland Zeeland