• 9,7 uit 2180 klantreviews
 • 10 jaar garantie op onze montage
 • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Wat is een betonnen aanrechtblad?

Alle betonnen aanrechtbladen worden op maat gemaakt. Beton is een mengsel van water, zand, grind, cement en verschillende hulpstoffen. Voor een bepaalde kleur worden er kleurstoffen aan het mengsel toegevoegd. Het mengsel wordt vervolgens in een mal gegoten. Vervolgens moet het ongeveer twee weken drogen. Hier ontstaat het betonnen aanrechtblad. 

Een betonnen betonnen aanrechtblad heeft een robuuste uitstraling en past bij diverse keukenstijlen. Het beste passen ze in een stoere industriële keuken of een moderne minimalistische keuken.

Houten keuken met eiland, werkblad beton

Voordelen

 • Veel mogelijkheden qua vorm en afmetingen
 • Vlekbestendig doormiddel van een coating
 • Beschadigingen zijn te repareren
 • Makkelijk schoon te houden

Nadelen

 • Vrij kostbaar vanwege complexiteit
 • Bij spatten of morsen moet een aanrechtblad van beton direct gereinigd worden
 • De spoelbak moet na gebruik nagespoeld worden met schoon water
 • Een betonnen aanrechtblad kan niet tegen agressieve schoonmaakmiddelen

Lees klantervaringen

Bronzen keuken: luxe, gewaagd met een vleugje klassiek

Joop en Irma Saan uit Bussum

Lees klantverhaal

Het kookeiland maakt onze keuken gezelliger dan eerst

Tjip en Fatima Vriezema uit Enschede

Lees klantverhaal

In onze keuken kunnen wij fijn samen zijn

Pieter en Sandra Buijs uit Halsteren

Lees klantverhaal

Onderhoud

Een betonnen aanrechtblad is vrij onderhoudsintensief. Het voordeel van de aanwezigheid van natuurlijke materialen in het beton is dat vlekken niet direct opvallen en soms zelfs onderdeel lijken van het werkblad. Toch is het belangrijk om vlekken en etensresten zo snel mogelijk te verwijderen.

Zo wordt voorkomen dat de beschermlaag wordt aangetast en dat na verloop van tijd verkleuring zal plaatsvinden. Voor het regelmatig onderhoud kunt u het beste een schoonmaaksopje gebruiken met neutrale schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld groene zeep of allesreiniger. Wanneer het vuil (met name zuren) al langer op het betonnen aanrechtblad ligt kunnen er doffe plekken ontstaan.

Landelijke keukeneiland met betonnen werkblad

Maak dit schoon met zachte zeep. Gebruik hierbij nooit synthetische schoonmaakmiddelen, zoals ontvetter. Mocht het betonnen aanrechtblad wel blootgesteld zijn aan agressieve schoonmaakmiddelen dan dient u het blad zo spoedig mogelijk af te nemen met overvloedig wat en een doek.

Betonnen werkblad in steiger houten keuken

Verder wordt aanbevolen om de coating van het betonnen werkblad minimaal eens per jaar te behandelen en opnieuw aan te brengen. Dit zorgt voor afsluiting van de poriën waardoor vocht, vet en vuil in sterk verminderde mate het betonnen aanrechtblad kunnen intrekken en het blad goed schoon te houden is.

Zo kunt u uw betonnen aanrechtblad behandelen tegen vlekken. Een beschadigde coating dient zo snel mogelijk herstelt te worden omdat het beton door deze beschadigingen vloeistoffen en zuren snel zal opzuigen waardoor het onderliggende betonnen aanrechtblad sneller beschadigd en/of aangetast raakt.

Coaten of impregneren?

Als het beton voldoende opgedroogd is vindt de nabewerking plaats; het licht opschuren, afdichten van luchtbellen en impregneren of coaten van het blad. 

Het werkblad kan dan geïmpregneerd of gecoat worden. Bij impregneren wordt er een beschermende vloeistof op het beton aangebracht wat in het beton trekt. Het oorspronkelijke uiterlijk van het beton wordt zo behouden. Bij het coaten van een betonnen aanrechtblad is dit niet het geval, de beschermende laag is dan zichtbaar. Bij het coaten is het aanrechtblad wel beter beschermd dan bij een geïmpregneerd blad. 

Moderne keuken met betonnen aanrechtblad

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen
1 / 14
2 / 14
3 / 14
4 / 14
5 / 14
6 / 14
7 / 14
8 / 14
9 / 14
10 / 14
11 / 14
12 / 14
13 / 14
14 / 14