Wat een verschil tussen de oude rechte keuken en de nieuwe keuken van Adee Keukens! Alleen al de uitstraling van het extra matte, warme aardegrijs. De ideale kleur voor een keuken met kookeiland. Het kookeiland biedt nu zoveel extra gezelligheid om in de keuken te zijn dat Tjip en Fatima Vriezema uit Enschede hier dagelijks zitten. Zoon Max maakt er graag zijn huiswerk als Fatima kookt.

De vorm van de woonkamer leent zich niet voor een extra eettafel. Daarom is deze keukenopstelling een prachtige oplossing. “Het trekt ook aan om te gaan koken omdat je gezellig met je gezicht naar iedereen toe staat.”

Bekijk groter
Grijze keuken met kookeiland in Enschede.

Dieper barblad

Het eiland heeft een overstek van 40 cm. Vaak is dit 25, maar omdat Tjip lang is, heeft hij meer ruimte nodig om niet met zijn knieën tegen het eiland aan te zitten.

Door het blad aan de onderzijde extra te verstevigen kunnen ze het prima gebruiken als kookeiland met eettafel.

Echt grote aanwinsten in deze keuken vindt het stel ook de afzuigkap en de Quooker.

De vorige afzuigkap leidde naar buiten toe, deze afzuiger is een recirculatiesysteem. Hij functioneert beter dan de vorige, maakt minder lawaai en is ook nog eens subtiel weggewerkt in een koof.

Perfecte plek voor verlichting

De koof heeft ook nog een andere functie.

Hij wordt benut voor spotjes. Zo is de verlichting boven je hoofd uitstekend gepositioneerd:

  • Er is volop licht om je keukenwerk te kunnen doen
  • Er valt geen schaduw op je handen als je bezig bent

De spots kunnen gedimd worden met een afstandsbediening.

De kokendwaterkraan verhoogt de kwaliteit van de maaltijden. “Ik vind het belangrijk om de kleuren van de groenten die ik eet terug te blijven zien. Met de Quooker bereik ik dit. Sperzieboontjes blijven er even frisgroen uitzien.”

Welke keukenzaak is het beste

Eén keer zijn Tjip en Fatima in de showroom van Adee Keukens geweest om een keuken uit te zoeken. Dat was na een bezoek aan een andere keukenzaak waar ze de keukens te duur vonden.

De prijskwaliteitverhouding van Adee Keukens spreekt hen meer aan. En toen ging het snel.

Bekijk groter
Koelkast in grijze keuken Enschede.

"Onze keuken moest passen bij onze drie aardekleurige banken. Zwart hadden we in ons hoofd, het werd een grijze keuken. De binnenkant van de kasten zijn nu ook grijs.

In korte tijd kwamen we al een heel eind. Maar toen brak corona uit en ging de showroom dicht.”

“We wilden een rustige, strakke en tijdloze keuken. De verkoper pakte heel adequaat door.”

“We zochten een keukenbedrijf dat met ons meedacht.

We hadden niet veel tijd, maar we gaven aan dat we een rustige, strakke en tijdloze zochten. De verkoper pakte heel adequaat door. Hij begreep al snel richting welke kleuren wij wilden gaan en dat vonden we fijn."

Bekijk groter
Greeploze keuken met kookeiland in Enschede.

Verkoop aan huis

De verkoper vervolgt het gesprek aan huis met Tjip en Fatima. Dat heeft een voordeel dat direct bekeken kan worden hoe de keukenindeling uitpakt.

“De verkoper kwam goed voorbereid met frontkleuren aan. Daar zaten al direct de tinten bij die wij heel mooi vonden.

“Het composiet werkblad is erg onderhoudsvriendelijk.”

Ook wilden we graag mat greeploos. Nu hebben wij een extra matte keuken met speciale afwerking die vingerafdrukken tegengaat. En dat bevalt goed, ik kan het goed schoonhouden.

De mat rvs geborstelde greeplijsten staan er erg fraai bij, evenals het composiet werkblad in de kleur London Grey gepolijst. Onderhoudsvriendelijkheid was een van onze wensen. Daar komen we goed mee uit.”

In het werkblad zijn stopcontacten verwerkt en usb-aansluitingen. Nu blijven de muren glad en kunnen telefoons nog steeds opgeladen worden.

Wanneer past een kookeiland

Goed advies blijkt zich later ook te vertalen in grote tevredenheid van familie Vriezema.

In de 4,5 meter brede keuken zou gemakkelijk een los kookeiland van 2,20 meter passen. Toch raadt de verkoopadviseur hen aan om het eiland kleiner te kiezen.

Zo blijft meer ruimte rondom het eiland over. Je loopt makkelijker om een geopende vaatwasser heen. En mochten ze minder mobiel worden, dan zijn ruime doorgangen een must.

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.