In één belangrijk opzicht moet hun nieuwe keuken anders zijn dan de vorige: hij moet plek bieden aan meerdere personen zodat je elkaar gezelschap kunt houden, concluderen Pieter en Sandra Buijs uit Halsteren. Ardi Keukens kent Sandra al van een eerdere keukenaankoop. Dat is goed bevallen dus logisch dat ze daar weer naar toe gaan. Ook deze keer is het een “ontzettend plezierige ervaring.”

“Uiteindelijk is onze keuken helemaal geworden zoals we wensten. We zouden het weer precies zo doen.”

“We hadden al een idee over de keukenopstelling, de verkoopster begeleidde dat ontzettend goed en fijn. Wanneer wij dachten dat bepaalde dingen niet konden, dan ging zij kijken of het wel gerealiseerd kon worden of ze kwam met alternatieven.

Uiteindelijk is onze keuken helemaal geworden zoals we wensten. We zouden het weer precies zo doen, vertellen ze.

Qua positionering biedt deze keuken al ontzettend veel plezier. Hij is geplaatst in een uitbouw en sta je bij de spoelbak, dan kijk je de mooi groene en goed onderhouden tuin tegen de bosrand in.

Bekijk groter
Zwarte moderne keuken met kookeiland in Halsteren

Meer opbergruimte
Van te voren wilde het stel erg graag een watereiland. Over een kastenwand twijfelden ze nog en ze wilden er qua opbergruimte niet op achteruit gaan.

Zelfs meet Pieter de inhoud van de oude keuken op. En wat blijkt tijdens de ontwerpfase, de nieuwe keuken biedt meer bergruimte!

De kastwand plaatsen ze precies op de plek waar voorheen de oude buitenmuur zat. Deze is deels in tact gelaten als knipoog naar de oude situatie.

Nu is deze kastwand zo ruim bemeten, dat er ruimte is voor wat extra creativiteit. Een aantal ingetekende kasten maken plaats voor een sfeervolle koffiecorner. Hier kan koffie gezet worden.

“Als we koken aan de hand van een recept, dan leggen we het recept vaak in de nis neer omdat het daar niet nat wordt of vies. Het is er net zo’n handige plek voor.”

Pieter en Sandra overwegen nog even een nis met schuifwand maar ze besluiten toch om de nis open te houden. Daar hebben ze geen spijt van.

Bekijk groter
Zwarte keuken houtlook met kookeiland in Halsteren

Natuurlijke uitstraling bij houten vloer
Pieter wil graag houten fronten, dat vindt hij mooi.

Een nadeel waar de verkoopster hen op wijst is, dat ze een houtlookvloer hebben. Dat wordt wel erg ‘houterig’. Samen met de verkoper struinen ze de showroom door op zoek naar alternatieve materialen die ook warm ogen.

“We hebben keramiek gekozen. Het heeft de uitstraling van cement, erg mooi.”

Keramiek heeft als extra voordeel dat je er hete pannen op kunt zetten. Hoewel dit meestal wordt afgeraden, heb je echt niet direct een probleem als het toch gebeurt. Dat vinden wij een fijn idee.”

Het wordt een zwart keukenfront met een houtnerf en een roodbruinachtige gloed. Dit ziet er natuurlijk uit en het oogt minder strak dan bijvoorbeeld een zwart matlak front.

In de showroom zien ze mooie materialen voor werkbladen. “We hebben keramiek gekozen. Het heeft de uitstraling van cement, erg mooi.

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

Greeploos en handgrepen
Deze keuken is overwegend greeploos, hoewel sommige fronten wel van grepen worden voorzien. Dat zijn de kastdeuren rondom de NEFF keukenapparatuur. Je kunt greeploos en handgrepen dus goed met elkaar afwisselen.

Onmisbaar advies
Waar ze goed advies over hebben gekregen is de keukenindeling en de draairichting van deuren, vertellen Sandra en Pieter.

“Als we nu de vaatwasser uitruimen, dan kan alles rechtstreeks in de la. We hoeven ons alleen maar om te draaien. Geweldig!”

“Maar ook over werkruimte rondom de kookplaat zijn we goed geadviseerd”

“Maar ook over werkruimte rondom de kookplaat zijn we goed geadviseerd. De verkoopadviseur liet ons verschillende posities zien voor de kookplaat, zelf adviseerde zij het midden. Ze verzekerde ons dat we zowel links als rechts voldoende werkruimte zouden hebben.

Dat blijkt nu ook. Fijn dat we het advies opgevolgd hadden!”

Bekijk groter
Zwarte keuken houtlook met groene tegels in Halsteren

“Zonder pardon kregen we direct nieuwe fronten geleverd”

“De montage was echt geweldig. Op twee fronten zagen we twee kleine krasjes. We twijfelden eigenlijk of we het zouden melden of niet. We deden het toch en het was zo plezierig hoe ze hier mee omgingen.

Zonder pardon kregen we direct nieuwe fronten geleverd. Heel netjes en echt geweldig.”

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Zwarte keuken houtlook met kastjes in Halsteren