• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Mooi materiaalgebruik zoals brons zorgt voor pure luxe in de keuken. De nieuwe keuken van Irma en Joop Saan uit Bussum is een méér dan respectabele vervanger van de vorige, roomwitte keuken. Ze slaagden bij Artic Keukens in Utrecht.

De ruimte in de keuken is groot dus een los kookeiland kan wat Irma betreft wel weer. Ze wil geen bovenkasten, wel dezelfde hoeveelheid bergruimte en een praktischere indeling.

Het lastige aan de oude keuken was, dat ze altijd de hoek om moest lopen naar de koelkast. Het zou fijn zijn als de koelkast en de koffiemachine dichter bij de kookplaat worden geplaatst.

 

Design keuken met eiland Bussum

 

En ze wil geen glanzend granieten aanrecht meer. Zo begint de zoektocht naar een nieuwe keuken.

“Pinterest vind ik erg leuk om te kijken. Maar we zijn ook keukenzaken binnen gestapt. We hadden goede ervaring met onze vorige keuken die uit Duitsland kwam, en zo kwamen we na googelen bij Artic Keukens uit.”

Waarom Artic Keukens?

“Wat wij zo leuk vinden aan Artic Keukens is, dat we onze eigen ideeën hadden, maar dat er bij Artic Keukens volop creativiteit was om het beste voor je uit te zoeken.

Ik wilde geen keuken die een optelsom was van al onze denkbeelden. Ik wilde me laten verrassen. De verkoper begreep dat. Hij begeleidde dat proces zo goed dat we hier onze keuken wilden bestellen.”

“Een van zijn ideeën was om een bar aan het eiland te maken en deze een afwijkende hoogte te geven. Dat zou het speelser maken en dat is ook echt zo.

Maar hij dacht ook over de details na. Ik wilde een wijnklimaatkoelkast en had deze bedacht op de kop van het eiland. De verkoper positioneerde hem op de lange kant naast de bar. Dat staat leuker en is ook handig.

Onze keuken werd alleen maar beter.”

 

Ik wilde me laten verrassen. De verkoper begreep dat.
Design keuken met eiland Bussum, inductiekookplaat
Design keuken met eiland Bussum, warmhoudlade

 

Hoe krijgt keuken steeds meer vorm?

Tussen de verkoper en Joop en Irma is vaak mailcontact.

“Dat vond ik fijn. Aanpassingen op tekeningen ontvingen we ook per mail. Ik bedacht me bijvoorbeeld dat ik nog meer werkruimte wilde. Dan ging de verkoper ermee aan de gang.

Zo begon onze keuken steeds meer vorm te krijgen. Wij hadden genoeg tijd om na te denken en we hoefden niet telkens naar de showroom.”

 

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag het gratis keukenmagazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

Magazine aanvragen

 

Wat kenmerkt het keukenontwerp?

Mooi en doordacht aan dit keukenontwerp zijn de doorlopende lijnen.

Dat zie je bijvoorbeeld aan het vaatwasserfront. Het lijken twee delen maar dat is schijn. De naad in het midden is opzettelijk aangebracht om de andere lijnen van de ladekasten niet te onderbreken.

Hetzelfde is het geval bij de kastdeuren onder de gootsteen. Dit lijken lades boven elkaar maar het zijn kastdeuren. Zo toont alles rustig.

 

Dit lijken lades boven elkaar maar het zijn kastdeuren. Zo toont alles rustig.
Design keuken met eiland Bussum, ladeverdeler kruiden

 

Werkbladafzuiging esthetisch een verbetering

Zeker boven een keukeneiland trekt een afzuigkap al snel de aandacht. Werkbladafzuiging is dan een subtiele oplossing.

“Echt geweldig vind ik dat de enorme afzuigkap die we hadden verdwenen is.

Eerst geloofde ik niet in werkbladafzuiging. Ik dacht, stoom gaat omhoog, niet met een bochtje naar beneden. Maar ik ben helemaal om.

Belangrijk is dat je eerst een luchtstroom creëert en dan pas de kookplaat aanzet. Dan werkt het feilloos. Bovendien gaat dat bij Bora automatisch.”

“Het werkblad is mat keramiek. Keihard en hittebestendig. Het is vlekbestendiger dan mijn vorige aanrechtblad. We vinden het prachtig.”

 

Design keuken met eiland Bussum, werkblad mat keramiek
Design keuken Bussum, zwarte kraan en spoelbakken

Complete keuken met apparatuur

De koelkast, vrieskast en wijnklimaatkast zijn van Liebherr.

De multifunctionele oven met stoomfunctie is van Miele, evenals de combi-oven/magnetron, de vaatwasser, de koffiemachine, de twee warmhoudlades en de allernieuwste gadget op keukengebied: een vacumeerapparaat. Hier heeft Irma al zalm in gemarineerd met kruiden en wijn.

“Daarna de stoomoven in, heerlijk.”

“De warmhoudlades gebruik ik dagelijks. Ik verwarm er mijn borden en schalen in zodat ik mijn gerechten goed warm kan serveren. Dat is veel smakelijker. Ik heb in deze warmhoudlades trouwens ook al heel langzaam wild gegaard. Bijzonder.”  

Op onze website kunt u meer lezen over Artic Keukens, of andere klantervaringen bekijken

 

Design keuken met eiland Bussum

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
JOOP EN IRMA SAAN UIT BUSSUM

Terug naar overzicht