Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Dicht bij de Soesterduinen wordt de nieuwe woning gebouwd van familie de Jong. De keuken die hier geplaatst zal worden moet een keuken worden zonder ‘hokjesgevoel’, eentje die integreert met de ruimte.

Artic Keukens uit Utrecht vertaalt dit in een zeer stijlvol ontwerp.

Een open keuken die toont als een meubel met een laag en een hoog deel, dat is de wens. Maar wie kan dat?

Ze bezoeken Artic Keukens vanwege de goede reviews. Na vergelijk met nog twee andere keukenzaken kiezen ze definitief voor degene met de beste prijskwaliteitverhouding: Artic Keukens.

 

Moderne-keuken-met-kookeiland-soest

Vlot, leuk, creatief

Veel tijd om de keuken uit te zoeken is er niet, want het gezin vertrekt binnenkort voor langere tijd naar het buitenland.

“We wilden dus niet voor elk detail terug naar de showroom.” Wat ze van Artic Keukens verwachten is een vlotte afstemming, leuk meedenken en creatieve ideeën en dat blijkt ook het geval te zijn.

 

We hoefden dus niet voor elk detail terug naar de showroom.
Matzwart-kookeiland-soest
Houten-keuken-soest

 

Het moet warmer

Een zwart kookeiland en een zwarte kastenwand zouden erg mooi staan bij de taatsdeuren. Toch vinden ze het te kil in combinatie met de gietvloer.

Zo komen ze op het idee van een massief houten kastenwand die ze in een van de showroomkeukens zien. Hier kunnen ze het hout goed van dichtbij zien en voelen.

De uitstraling van hun keuken verandert er zo mooi door dat hen dat direct over de streep trekt.

“Het scheelt dat we geen houten vloer hebben, anders had de keuken een blokhut-look gekregen. Nu is het schitterend.”

 

 

Alleskunner


Dat in deze moderne keuken met kookeiland een keramiek werkblad in de kleur Pietra Perla Satin is verwerkt, is een praktische en een esthetische keus. Theezakjes, rode wijn, hete pannen, het moet er gewoon tegen kunnen.

Ook stootvastheid vinden de ouders belangrijk en een natuurlijke uitstraling. Zo komen ze uit op dit werkblad en het bevalt ontzettend goed, evenals de werkbladafzuiging, die naar hun zeggen zo goed werkt dat ze aanbranden niet meer ruiken.

In deze keuken wordt naast de gewone maaltijd ook apart vegetarisch en allergie-vrij gekookt. Een paar extra pitten zijn dan wel handig. De stoomoven voorziet in die mogelijkheden. Dat is een extra voordeel van een stoomoven.

Slimme oplossing voor bar


In de keuken willen ze een bar, het liefst op de hoek van het eiland. Maar zoals ze het willen krijgt de bar teveel overstek en houdt deze het gewicht niet.

“Onze adviseur van Artic Keukens is toen wat gaan schuiven, hij had een geweldig goed idee om er een wijnkast en een apothekerskast onder de plaatsen. Dat staat mooi, het geeft steun en het is geweldig handig.

Zo hebben we toch onze bar gekregen en nog veel meer extra’s ook.”

 

Keramiek-aanrechtblad-matzwart-keuken
Stoomoven-houten-keuken
De wijnkast en apothekerskast staan mooi, het geeft steun en het is geweldig handig.

Unieke voordelen


Het kookeiland is ultra mat zwart. “Zwart heeft altijd als nadeel dat je er snel dingen op ziet. Vingerafdrukken, vetplekken. Maar dit materiaal heeft dat niet. Dit is echt kwaliteit.”

Deurtjes voor de rommel


Een keuken met eiland heeft als nadeel, dat je vanuit de woonkamer zicht hebt op de keuken, maar ook op tal van spullen. Dat vinden ze storend.

Het blijkt mogelijk om de leuke koffiecorner die ze op het oog hebben in de kastwand, af te sluiten met deuren. De keukenmachine, bonenmaler (die ook lawaai maakt), koffieschuimer, kopjes en schotels kunnen naar wens aan het oog onttrokken worden.

 

Matzwart-kookeiland-wit-blad

Maatwerk

Een pré is dat binnen het Residentic programma maatwerk mogelijk is. Zo kan de keuken tot op de millimeter naar wens worden samengesteld en perfect worden ingepast in de ruimte. Mooi zo!

De montage van deze schitterende keuken verloopt ook vlot.

“Eigen monteurs hebben een groot voordeel ten opzichte van keukenbedrijven die de plaatsing uitbesteden. Deze mensen waren zo voorzichtig en betrokken, vakkundig en vriendelijk ook, onze keuken was in zeer goede handen.

Ook de service die we nodig hadden, een paar kleine dingen hoor, werd direct opgepakt.”

Op onze website kunt u meer lezen over Artic Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Wijnbewaarkast-keuken
Bora-kookplaat-met-afzuiging
Keuken-kopen-soest
Dit artikel is geschreven door
Familie de Jong uit Soest
Terug naar overzicht