De aanleg van een nieuwe tuin vormt het vertrekpunt van een langdurige verbouwing bij familie Maas. “Met de tuinarchitect hebben we overlegd om een strakke tuin te realiseren. Die lijnen trekken we door in ons nieuwe interieur op de parterre,” vertelt Corintha Maas. Corintha woont samen met haar zoon Nick, broer Grebe en haar bejaarde moeder Jacqueline in één woning. Haar broer regelt de aanschaf van een schitterende complete keuken bij Ardi Keukens in Sint-Annaland.

“Het is eigenlijk precies in een andere volgorde zoals het meestal gebeurt. Maar we vinden onze tuin zo mooi en dat inspireert tot de rest."

Wanneer de winkel die ze hadden verdwijnt, trekken ze het magazijn bij de woonkamer. Zo ontstaat in hun woning in Willebrord (nabij Roosendaal) een ruimte van zeker wel zestig vierkante meter. Dat moet goed opgevuld worden.

Hoogglans keukeneiland Roosendaal, bekijk deze binnenkijker

Een complete keuken met kookeiland is een ideale opstelling, temeer omdat je aan het eiland de mooie tuin inkijkt. Het kookeiland is groot. Vanaf de kamerkant heb je zicht op zes lades. De andere zijde van het eiland bevat ook lades.

Ook is er een kast voor de Quooker en een afwasmachine. De kleur van het eiland is niet helemaal wit, maar wel hoogglans.

“Dit zag ik bij mijn andere zoon. Hij heeft ook een complete keuken in greeploos hoogglans laten neerzetten. Dat vond ik prachtig en dat is het dus ook geworden.”

Greeploze keuken Roosendaal, met Quooker kraan en uitneembaar bakje in spoelbak
Dit is een complete keuken, geplaatst in Roosendaal. Bekijk binnenkijker!

Warmte van hout

Tijdens de verbouwing worden alle wanden strak wit gemaakt, evenals plafonds en deuren. Om warmte in het interieur te brengen, moet je hier wel iets met een kleur of ander materiaal doen.

Daarom wordt de achterwand van de keuken in hout uitgevoerd. Corintha ziet dit bij een zus en dat wil ze in haar eigen keuken ook. Bovendien bevat de tuin ook houten accenten, zoals de vlonder met houtlook bij de vijver.

Door te werken met twee materialen krijgt deze keuken een speels karakter. De houten kasten staan in een zilverkleurige lijst, wat het moderne karakter van de keuken aanvult. De kastfronten lopen mooi over in de tegelvloer met houtlook tegels.

“De spotjes geven 's avonds een geweldige sfeer”

Inductiekookplaat met wokbrander van ATAG
Houten kastenwand met apparatuur. Bekijk deze binnenkijker uit Roosendaal!

Drie apparaten in een lijn

In de kastenwand is er rustige symmetrie. Van links naar rechts zien we een vriezer, daarnaast een apothekerskast die ideaal is voor kleinere keukenspullen.

Dan komen er mooi op een lijn drie apparaten, waaronder een combi-oven/magnetron, een combi-stoomoven en een koffiemachine. Naast de apparaten staan weer een apothekerskast en een koelkast.

Het aanrechtblad wordt aanvankelijk in mat natuursteen uitgezocht. Maar als Corintha dit werkblad aan haar moeder toont, is haar reactie: “Het maakt mij niet uit wat jullie kiezen hoor, maar mijn smaak is het niet.”

Corintha: “Dat vond ik voor mijn moeder niet leuk. Ik kies liever een aanrecht wat we beiden mooi vinden. Ten slotte woont zij hier ook.” En dus is de uiteindelijke keus een zwart glanzend werkblad, wat ze samen mooi vinden.

Complete keuken Roosendaal kopen? Bekijk foto's in deze binnenkijker!

Aanpassingen achteraf

“Nadat we de complete keuken hadden uitgezocht, hebben we hier en daar nog wel wat veranderd. Maar nooit was Ardi iets teveel. Dat vinden we ontzettend plezierig aan dit bedrijf.”

Moeder is gewend om in de bijkeuken de was te doen. Conform de wens van moeder komen er ook keukenkasten en een aanrecht in de bijkeuken. In exact dezelfde stijl, dus dit is mooi af.

“Ook in het tuinhuis is een keuken geplaatst”

Een project voor de komende tijd is de verdere aankleding van het tuinhuis. Ook hier mocht Ardi een complete keuken plaatsen.

“Dan hoeven we niet elke keer naar de woning te lopen als we iets willen drinken of koffie willen zetten. En een keuken in de buurt is ook ideaal bij het barbecueën.”

Greeploos kookeiland Roosendaal, compleet met apparatuur en kastenwand

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.