In de driehonderd jaar oude boerderij van de familie Jacobs zetten Levien en Francis het boerenbedrijf in Den Bommel (Zuid-Holland) voort. Vanaf het moment dat ze de boerderij betrekken, verbouwen ze kamer voor kamer de boerderij. Ook de keuken wordt vernieuwd. Levien en Francis vinden beiden een landelijke keuken mooi. “Met authentieke elementen willen we in de stijl van de boerderij blijven.”

Tegelijkertijd willen ze niet inleveren op modern comfort. Ze zoeken dus naar een keuken waar dit mooi samenkomt. Die vinden ze bij Ardi Keukens in Sint-Annaland.

“In onze keuken zie je onderdelen die knipogen naar vroeger, zoals het fornuis en het werkblad. Verder is de keuken modern, zoals onder meer de softclose sluitingen en de stille afzuigkap. Deze combinatie vinden we fijn.”

Houten handgemaakte keuken Zeeland met fornuis en schouw
Houten handgemaakte keuken Zeeland in landelijke stijl

Aangestoken

Aan hun nieuwe keuken ging wel een zoektocht vooraf. Met al een idee in hun hoofd over de opstelling van de keuken, bezoeken Francis en Levien verscheidende keukenzaken.

Door het enthousiasme van hun ouders over hun eigen aankoop bij Ardi Keukens, bezoeken Francis en Levien op een dag ook deze showroom.

“Wat een verschil met andere keukenzaken. Bij Ardi word je niet direct belaagd, en je kunt gewoon rustig je rondje doen. De ruimte is rustig en de sfeer voelt goed.

De verkopers beantwoorden op een plezierige manier alle vragen.”

Houten handgemaakte keuken Zeeland

“Ardi verschilt erg van andere keukenzaken”

Houten handgemaakte keuken Zeeland met ingebouwde kastenwand

Showroom biedt volop inspiratie

“Wat me ook opviel was, dat ik bij andere keukenzaken veel duizend-in-een-dozijn keukens zag.Bij Ardi staan veel mooie keukens die ik qua sfeer en afwerking met details echt bijzonder vind.”

In de grote showroom valt Francis’ oog op een handgemaakte houten keuken van Residentic waarbij losse, halfhoge kasten worden omgeven door een koof. Deze koof verhoogt het afwerkingsniveau.

Ondanks dat de kasten vrij staan van de keuken, vormen ze door de ombouw toch één geheel. “Dit wilde ik graag in onze nieuwe keuken. Levien heeft de keuken zelf gemonteerd. De koof maakte hij er omheen.”

Handgemaakte keuken van hout in Zeeland met robuuste handgrepen
Houten handgemaakte keuken Zeeland

Rustig en authentiek

De keuken krijgt een plek onder de twee ramen. Hiervandaan kijkt Francis de polder in. Ook heeft ze zo zicht op het erf, zodat ze bezoek aan ziet komen. Omdat ze buitenaf wonen, vindt ze dat fijn.

Onder de twee ramen is een composiet aanrechtblad in Belgian blue met een roestvrijstaal geborstelde kraan. “Deze kraan had ik al in mijn hoofd. Glimmende materialen vind ik minder passen in een oude boerderij. In de showroom heb ik bewust gezocht naar geborstelde kranen. Er was keus zat.”

Op de witjes achter het fornuis is de oude boerderij geschilderd. Dit maakt de keuken echt af.

Het stel liet dit doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beschilderen van Friese witjes.

Houten handgemaakte keuken Zeeland met klassieke tegelachterwand

De keus voor het fornuis was eigenlijk al lang geleden gemaakt. Francis’ vriendin heeft een Belling, en die vindt ze prachtig. “Geen bling bling met gouden knopjes enzo, maar rustig en authentiek. Echt passend in onze landelijke keuken,” zegt ze.

In de bovenste linkeroven kan gegrild worden, de linkeroven onderin is een heteluchtoven. De lange smalle oven rechts is geschikt als pizzaoven. Hier kunnen zeker wel acht pizza’s tegelijk in gebakken worden. Handig als je met meerdere mensen bent.

“Geen bling bling met gouden knopjes enzo, maar rustig en authentiek”

Handgemaakte keuken van hout, met fornuis en tegel achterwand

Handgemaakt

Mooi gekozen zijn de handgemaakte houten fronten. Aanvankelijk gingen ze voor een blauwe keuken, maar bij nader inzien vinden ze hout met whitewash toch mooier. Massief, robuust en heel goed passend in een oude boerensfeer.

Houten handgemaakte keuken Zeeland

Nu hebben de twee generaties Jacobs beide een landelijke Ardi-keuken. Toch is elke keuken verschillend. De keuken van de senioren staat in een nieuwere woning. De stijl van deze keuken is hierop aangepast en fijner, minder robuust.

De houten handgemaakte keuken van Francis en Levien is stoerder en wat groter. De fronten en het werkblad geven een robuuste uitstraling. Dat kan deze oude boerderij goed hebben.

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Houten handgemaakte keuken Zeeland met stoere handgreep