• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Afmeting keukenkast – je ideale opstelling bij DB Keukens

Met een rolmaat hebt u uw keuken opgemeten. Of u hebt een mooie plattegrond van uw nieuwe keukenruimte op tafel liggen. Welke opstelling kiest u en welke keukenkast afmetingen?

Lees in onze blog over welke kant u op kunt met uw keuken. En vertrouw op de professionele montage van ons eigen, gedreven montageteam.

Welke afmetingen keukenkast zijn er?

Er zijn veel soorten keukenkasten met elk hun eigen afmetingen. Dit zijn veel voorkomende keukenkasten afmetingen:

Afmetingen keukenkast – breedte
30, 40, 45, 50, 60, 80, 90, 100 en 120 cm

Afmetingen keukenkast - hoogte

45, 75 en 90 cm

Afmetingen keukenkast – diepte
60, 65 en 70 centimeter

Afmetingen keukenkast afhankelijk van uw interieurstijl

De indeling van uw keuken is afhankelijk van uw keukenstijl en uw persoonlijke wensen. Houdt u van landelijke keukens met sfeervolle boven- en onderkasten? Een brede opzetkast en een landelijke keukenschouw?

Of kan uw keuken niet strak genoeg zijn en kiest u voor kleine openklapbare bovenkasten die zorgen voor een licht en elegant keukenontwerp? Ook keukens zonder bovenkasten zijn mogelijk. Welke keukenkastjes afmetingen horen daar dan bij?

Kom in onze showroom en sta versteld van de enorme hoeveelheid mogelijkheden die er zijn met keukenkast afmetingen.

Waar gebruikt u uw keukenkast voor?

Welke factoren zijn van invloed op de afmeting keukenkast? Allereerst het type kast. Zoekt u naar heel veel opbergruimte voor kleine keukenspullen en optimaal overzicht, dan komt u al snel op een hoge, smalle apothekerskast.

Wilt u schoonmaakspullen een plek geven, emmers en een stoffer en blik, dan kiest u wellicht de gootsteenkast. De afmeting van de gootsteenkast is minimaal de breedte van de spoelbak.

Wilt u uw bestek een plek geven, dan benut u de ruimte optimaal met een lage kast met la. Deze la heeft vaak een standaard hoogte en de breedte varieert.

De gewenste uitstraling is bepalend voor de afmeting keukenkast

Standaard is een keukenkast 60 centimeter breed. Het zou echter kunnen, dat een serie keukenfronten naast elkaar van 60 centimeter breed in uw keukenstijl een te onrustig beeld vertoont.

Wellicht wilt u grote strakke vlakken zoals in moderne keukens. Dan kiest u voor brede kasten, brede lades.

Maar hoe combineert u dan verschillende standaard afmetingen keukenkasten? Laat bijvoorbeeld meerdere lades en kasten achter dezelfde fronten schuil gaan. Ervaar onze creativiteit bij het bepalen van uw persoonlijke keukenontwerp.

Plaats in keuken bepaalt afmetingen keukenkastjes

Ook de plek van uw kast bepaalt de afmeting. Een bovenkast is doorgaans minder diep dan een onderkast want u heeft niets aan spullen die achterin staan en u kunt er niet bij.

Is een onderkast onder het aanrecht gemonteerd, dan bent u afhankelijk van de hoogte en diepte van het aanrechtblad. Hoger kan zo’n onderkast niet worden. In onze showrooms vindt u het Ergonomie Center, waar u tot op de millimeter nauwkeurig de ideale hoogte en diepte van uw aanrechtblad kunt bepalen!

Hebt u een klein kookeiland? Dan kunt u de hoogte benutten met extra plintlades zodat u geen centimeter verloren laat gaan.

Hoeveelheid opbergruimte bepaalt afmetingen keukenkasten

Bent u een fervente kok, en is uw keuken rijkelijk voorzien van kruiden, ingrediënten, hulpmiddelen en servies? Wellicht benut u graag elke centimeter in uw keuken en vult u uw opbergruimte aan met gootsteenlades die zich om uw gootsteen sluiten.

U kunt ook kiezen voor een extra diep werkblad. Dat geeft ruimte voor extra diepe kasten. Ons merk Excellentic biedt standaard een werkblad diepte van 65 cm aan, ideaal voor het schoonmaken en voor de extra ruimte!

Rechte groene keuken met tijdloos ontwerp

Liever maatwerk dan standaard afmetingen keukenkastjes

Onze collectie maatwerkkeukens van Residentic biedt veel maatwerkmogelijkheden voor afmetingen keukenkastjes. Met prijzen die niet afwijken van de gemiddelde prijs van een standaardkeuken uit de showroom.

Durf af te wijken van de standaard afmeting keukenkast en bezoek een van onze showrooms voor keuken inspiratie. We zijn altijd de voordeligste met lage, netto prijzen!

De beste keukens

Het uitzoeken van uw nieuwe keuken is een mooi, maar ook intensief proces. U geeft immers veel geld uit aan dit product, dus u wilt dan ook dat de nieuwe keuken aansluit bij uw wensen en budget.

Zowel qua ontwerp, als qua kleuren en apparatuur. En gekocht bij een betrouwbare keukenspecialist.

Bij DB Keukens heeft u de keuze uit een groot aanbod keukens, in iedere stijl en voor elk budget. Dankzij onze transparante wijze van handelen en onze uiterste klantgerichtheid weet u zeker dat u in vertrouwen een keuken koopt waar u jarenlang plezier van heeft.

Bezoek gerust onze showrooms of maak een afspraak voor vrijblijvend advies.

Dit zeggen onze klanten

Zwarte keuken met zwart werkblad overtreft verwachtingen

Nicole van Mourik uit Nijmegen

Lees klantervaring

Gezellig genieten met een slimme Siematic keuken

Clemens en Petra Cramer

Lees klantervaring

Open of dichte keuken, net wat Annemarie kiest

Annemarie Troost uit Rijssen

Lees klantervaring

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen