Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Klein kookeiland kan in elke woning

Welk huis je ook bewoont, voor velen is een klein kookeiland het summum van woongenot.

Waarom?

Een kookeiland maakt koken en socializen mogelijk, want je staat niet met je rug naar iedereen toe. Bovendien biedt ook zelfs het kleinste kookeiland mogelijkheden voor extra zitplaatsen. Zo breng je extra huiselijkheid in de keuken.

Kookeiland in een klein huis

Keukens met kookeiland zijn niet uitsluitend voorbehouden aan grote keukens. Een grote ruimte maakt een keuken met kookeiland wel makkelijker te plaatsen.

Toch is een kookeiland in de kleine keuken ook aan het inburgeren. En dat heeft alles te maken met de toegenomen mogelijkheden voor het eiland, ook in goedkope keukens.

Door bijvoorbeeld het aanrechtblad te combineren met een volwaardige tafel. Laat het werkblad 50 centimeter verder uitkomen dan de keukenkasten. Zo kunt u krukken plaatsen over de volledige lengte van het eiland en verliest u geen bergruimte langs deze keukenzijde.

In onze showroom vindt u hiervan aansprekende voorbeelden, van luxe keukens tot budget keukens, waarbij je zowel eet, koffie drinkt als kookt op een beperkt aantal vierkante meters.

Klein kookeiland als visuele afscheiding van woonkamer

Open keukens hebben een nadeel dat alles vanuit de woonkamer zichtbaar is.

In een opgeruimde keuken is dit geen probleem, maar als je net je hele aanrecht omgetoverd hebt tot inspiratieplek voor nieuwe gerechten, en je wordt door bezoek overvallen, dan is dat niet fijn.

Met het vrijstaande kleine kookeiland neem je niet alle ruimte weg en creëer je visueel toch een afscheiding. Kies een accessoire met zorg en zeker weten dat alle aandacht hier naar toe trekt!

Bekijk op onze website de collectie keukens met eiland en laat u inspireren over de vele mogelijkheden!

Grijze u-keuken

Wat hoogteverschil doet bij het kookeiland kleine keuken

In een keuken met klein kookeiland kun je bijzondere accenten leggen. Door bijvoorbeeld het eiland te verlengen met een tafelblad.

Wanneer je kiest voor een klein kookeiland met een tafel van 90 centimeter hoog, dan ontstaat een mooie strakke lijn en toont de keuken als één geheel. Verhoogde stoelen zouden de oplossing kunnen zijn om hier comfortabel te kunnen zitten.

Creatief is het om twee materialen met elkaar te combineren. In dat geval is het mooier om de tafel en het aanrechtblad qua hoogte juist niet op elkaar aan te laten sluiten.

Meestal wordt het tafelblad dan iets lager geplaatst. Doe meer keuken inspiratie op in onze showroom!

Loopafstanden bij kookeiland in een kleine ruimte

Wat is de meest ideale loopafstand in de keuken met klein kookeiland? U berekent dit door de lengtes van de keukendriehoek (koelkast – kookplaat – gootsteen) op te tellen.

U zit goed als u niet boven de zes à acht meter uitkomt, met als ideaal een spoelbak en kookplaat die op minder dan twee meter afstand zich ten opzichte van elkaar bevinden. Zo loopt u niet onnodig en vult u toch uw pannen gemakkelijk met water.

Meer informatie over het ontwerpen van uw nieuwe keuken en de ideale afstanden hierbij vindt u ook elders op onze website.

Moderne hoogglans keuken met eiland

Waar op letten bij een keukeneiland?

Koken, snijden, opbergen of spoelen aan het kookeiland? Ons maakt het niet uit wat u kiest. Onze kookeilanden kunnen op allerlei manieren uitgevoerd worden.

Als hotspot voor de semi-professionele thuiskok (met ingebouwde friteuse!) of als comfortabele extra werkruimte om kinderen te laten kliederen.

Waar moet u op letten bij alle keuken inspiratie?

  • Maak uw kookeiland dieper mocht u hier gaan koken. In een traditionele keuken staat uw kookplaat meestal tegen een muur. In uw keuken niet, en dat zult u merken met vetspetters. Een diepte van 100 cm in plaats van 60 cm is aan te raden.
  • Let op uw afzuiging. Boven een eiland kan een afzuigkap het zicht akelig belemmeren of zelfs een storende uitstraling hebben. Onze showroom biedt volop keuken inspiratie met talloze esthetische modellen die zich perfect lenen voor een kookeiland.
  • Let op dat u een afvoerbuis nodig hebt voor de afzuiging, tenzij dat u gebruik maakt van een recirculatiekap.
  • Overweeg stopcontacten, zodat u het kookeiland ook kunt gebruiken om een tosti-ijzer aan te zetten.
  • Gaat u spoelen aan uw keukeneiland? Let erop bij uw keukenrenovatie dat er een afvoer en toevoer van warm en koud water wordt aangelegd. Let ook op het zicht vanuit de kamer. Een spoelbak is na een maaltijd meestal niet de meest geordende plek, en dat geeft geen gezellige aanblik. Om dit probleem op te lossen kunt u denken aan een halfhoge bar aan uw spoeleiland zodat uw gootsteen aan het oog onttrokken wordt.
Houten keuken met grijze accenten

Kleine hoekkeukens met kookeiland

Onze verkoopadviseurs hebben volop ideeën over hoe een keuken bij u thuis het beste vorm gegeven kan worden.

Ook kleine hoekkeukens kunnen met kookeiland uitgevoerd worden! Hoe, denkt u wellicht terwijl u in gedachten uw beschikbare keuken ruimte scant.

Door bijvoorbeeld de wandopstelling wat korter te maken en het ruimteverlies op twee manieren te compenseren.

Als eerste kiest u voor kasten tot aan het plafond. Ja, dan hebt u een krukje nodig maar het is nog vervelender om helemaal naar de kelder te moeten lopen!

Als tweede bekijkt u de ideale afmeting van uw eiland. Is het niet breed genoeg om een oven te plaatsen? Wellicht past een oven aan de kopse kant? DB Keukens is de plek om al uw keuken inspiratie op te snuiven!

Showroomkeukens met kookeiland

Het voordeel van een bezoek aan onze showroom is, dat u kennis maakt met onze verkoopadviseurs.

En u doet allerlei leuke keuken inspiratie op. Want ook onze showroomkeukens zijn er met kookeiland. In de keukens sale kunt u het zomaar treffen dat u daar de keuken van uw wensen ziet! Onze uitverkoop keukens hebben dezelfde kwaliteit als onze overige moderne keukens.

Uiteraard is het ook bij onze showroomkeukens mogelijk dat de installatie door onze vakkundige monteurs wordt uitgevoerd. Ook hierbij krijgt u dan de tien jaar garantie op deze montage.

Moderne groene keuken greeploos
Moderne eilandkeuken wit, met greeploze fronten en ton-sur-ton kleuren

Waarin wij ons onderscheiden

Met een keuken met klein kookeiland van DB Keukens zit u voor altijd goed. Onze service is onbeperkt en strekt net zo lang tot u bij wijze van spreken weer aan een nieuw klein kookeiland toe bent.

DB Keukens onderscheidt zich met zeven unieke pluspunten, die de basis zijn van onze hoge klanttevredenheid.

Ontdek ons uitgebreide aanbod keukens en bezoek vrijblijvend onze showrooms voor een verdere kennismaking. Welkom!

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen