Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Hoe een kleine keuken groter laten lijken

Is uw keuken klein? Des te groter de uitdaging om voor u een passend ontwerp te maken dat aan al uw wensen voldoet.

DB Keukens is uw kleine keukens specialist. We hebben ruim vijfentwintig jaar ervaring met zowel grote als kleine keukens.

Onze ontwerpen zijn prikkelend, creatief, stijlvol en persoonlijk. We maken elke opstelling mogelijk, zelfs de kookeiland in kleine keuken. Doe bij ons kleine keuken inspiratie op over:

 • Diverse stijlen kleine keukens
 • Diverse opstellingen kleine keukens
 • Tips voor kleine keukens zoals de kookeiland kleine ruimte

De beste keukenzaak Nederland wekt vertrouwen!

Bekijk alle keukens

Welke stijl kleine keuken?

Kleine keukens zijn er in alle stijlen. Denk aan:

Ziet u een mooie showroomkeuken maar is deze te groot voor uw woning? Onze adviseurs maken met plezier een ontwerp dat past in uw keuken.

Bekijk alle keukens.

Een compleet overzicht van een rechte houten keuken. Foto is genomen vanuit een linkse hoek

Trends in kleine keukens

Voor elke loft, elke onbenutte hoek en elke pijpenla kunnen we iets heel moois realiseren. Altijd is uw vraag leidend, onze kennis en ervaring vormt het antwoord met slimme oplossingen voor kleine keukens. Aansprekend in stijl, verrassend praktisch.

Populair zijn momenteel:

Matglans keukens:
Veel matzwarte keukens worden vervaardigd uit het nieuwe materiaal fenix, dat zeer exclusief oogt maar ook over een aantal unieke eigenschappen beschikt. Het voordeel van matglans in de kleine keuken is: exclusief en ingetogen.

Zwart wit keukens
Wijk af van de massa en kies voor een zwart wit keuken. Nee, niet de witte keuken zwart blad. Toon lef met de zwarte keuken wit blad! Schitterend in de kleine keuken.

Monochrome keukens:
Een ton sur ton of monochrome keuken kan bijvoorbeeld bestaan uit diverse grijstinten met elk een zweem bruin, de een meer dan de ander. Hun overeenkomst is dat ze allemaal iets van het bruin meekrijgen. 

Dat brengt de eenheid teweeg. Het geeft kleine keukens diepte.

Keuken zwart wit met hout Utrecht

Marmerlook keukens
De echte chique ontstaat met marmerlook in de keuken. Marmer geeft de keuken kracht en elegantie. U kunt het toepassen in werkbladen, achterwanden en fronten. In kleine keukens moet u opletten dat het niet te bombastisch wordt.

Antraciet keuken
Antraciet, het nieuwe wit in de keuken. Van toepassing op antraciet keukenkasten, deuren, kranen en spoelbakken. Donker antraciet geeft sfeer aan kleine keukens.

Houten keuken beton
Mat beton met zijn eenvoudige, robuuste look contrasteert mooi met de warme uitstraling van houten keukens. Met de houten keuken beton kiest u dus zeker een kleine stoere keuken die warm aanvoelt.

Stalen keukens
Deuren, glazen wanden, in praktisch elke moderne woning vind je zwart staal terug. Mooi is het dan om staal ook in kleine keukens te laten terugkomen. Denk aan stalen fronten, een stalen wandrek en voor degene die subtiliteit wil: handgrepen. 

Kleine keukens in iedere opstelling

Elke opstelling is mogelijk in kleine keukens. Kleine keukens vragen soms meer doordenking omdat de ruimte beperkter is. Reden te meer om te kiezen voor het advies van de landelijke keukenspecialist met de meeste voordelen.

Dit is mogelijk met de keuken kleine ruimte:

 • Rechte keukens: neemt weinig ruimte in beslag
 • Hoekkeuken klein: efficiënt werken met korte loopafstanden. Toch veel opbergruimte met de mogelijkheid voor een hoekkast en hoge kasten aan weerszijden
 • Parallelle keuken: alles onder handbereik
 • U-keukens: veel opbergmogelijkheden, veel werkblad
 • Kleine keukens met eiland: veel opbergen, samen zijn

De bovengenoemde keukenopstellingen vindt u in onze showrooms. Ook zijn er trendy kleine keukens te bewonderen. Klein met hun afmeting keukenblok, maar veelbelovend in hun mogelijkheden!

U keuken met raam
In een kleine vierkante keuken is een u-keuken een heerlijke opstelling. Het grote voordeel van de u-keuken is dat u alles direct binnen handbereik hebt. U beweegt eenvoudig en snel tussen de keukenapparatuur en diverse kastjes en lades.

Wilt u de keuken een meer open karakter geven? Ga dan voor een kleine U keuken met raam. Het natuurlijke licht geeft de keuken een ruime en frisse look.

Kleine U-keukens kunnen voorzien worden van slimme oplossingen om ruimte te besparen zoals:

 • Bovenkasten
 • Smalle apothekerskasten
 • Carrouselkasten
 • een Le Mans systeem in de hoeken van de keuken

Ook kunt u de keus maken voor apparatuur die verschillende functies combineert, zoals een combimagnetron of koel-vriescombinatie.

Grijze u-keuken

Kleine compacte keukens
Klein behuisd? Met een slimme keuken indeling combineert u al uw keukenwensen tot een mooie, compacte keuken. Waar moet u allemaal aan denken? Lees de blog compacte keuken.

Kleine hoekkeukens met bar
De kleine hoekkeuken met bar vertolkt de lifestyle van nu: de keuken als sociale ontmoetingsplaats. Een tafel op hoogte van het werkblad maakt de eettafel overbodig.

De bar kan op twee manieren benut worden. Als extra werkruimte of als vervanging van de eethoek. Dat schept weer nieuwe mogelijkheden in de kleine ruimte.

Schiereiland keuken
Wilt u met uw gezicht naar iedereen toe eten klaar maken? De schiereiland keuken combineert de voordelen van de eilandkeuken en heft de nadelen op. De kleine schiereiland keuken heeft namelijk minder ruimte nodig dan de kleine keuken met kookeiland.

Kookeiland kleine keuken
Bent u gek op keukens met kookeiland, maar ontbreekt u de ruimte? Ontdek het kookeiland met eettafel! Maakt uw eethoek overbodig. Ook een smal kookeiland is al mogelijk in kleine keukens. Laat u bijpraten en doe kleine keukens inspiratie op.

Mat zwarte keuken met schiereiland
Houten moderne keuken Rotterdam

Prijzen van kleine keukens

Onze uitgekiende DBselect collectie bevat volop kleine keuken voorbeelden. Scherp geprijsd en zonder extra's zodat u al een klassieke kleine keuken met eiland of een moderne kleine hoekkeuken hebt voor een zeer laag bedrag!

Ook onze Excellentic-lijn biedt veel keus in kleine keuken voorbeelden, evenals onze kleine keukens op maat uit de Residentic collectie. Zo bieden al onze keukenmerken mogelijkheden voor de kleine keuken.

De beste kleine keuken

De beste kleine keuken krijgt u door gedegen advies, passend bij uw leefstijl, wensen en budget. Daarnaast dient uw keuken op een zorgvuldige wijze besteld te worden en professioneel gemonteerd en aangesloten. 

Alle processen - van advies tot de service na montage - voeren wij in eigen beheer uit. Uniek in onze branche, maar wel noodzakelijk om de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Betrokken en loyale medewerkers, met hart voor de zaak en voor uw keuken. Ruim 2100 klanten boordelen onze unieke werkwijze met gemiddeld een 9,7 op de onafhankelijke reviewsite Qasa.nl.

Inspiratie opdoen en gedegen advies krijgen? Bezoek onze showroom!

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen