Kleine hoekkeuken, dé keuken indeling voor de kleine ruimte

De kleine hoekkeuken is nog steeds een bijzonder geliefde kleine keuken. Dat is niet zo verwonderlijk, want met een kleine hoekkeuken creëert u een open, ongedwongen sfeer in uw kleine keuken. Een kleine hoekkeuken geeft goede mogelijkheden om uw kleine keukens slim in te richten.

Het is een ideale keuken voor kleine ruimtes die veel opbergruimte geeft met de mogelijkheid voor een hoekkast en hoge kasten aan beide zijdes. Een ander voordeel die de kleine hoekkeuken u biedt, is de mogelijkheid om een eethoek te maken of een speel- of werkplek voor kinderen.

Op deze pagina leest u nog veel meer kleine keuken inspiratie. Of bekijk kleine keuken voorbeelden online!

Hoekkeuken

Kleine hoekkeuken uw droomkeuken

Een kleine hoekkeuken hoeft u niet te belemmeren in de mogelijkheden van een keuken voor de kleine ruimte. Mits u maar alle mogelijkheden benut om van uw kleine hoekkeuken een doorslaand succes te maken.

Graag staan we u hierin bij! We verwezenlijken ieders droomwensen voor keukens in een kleine ruimte. Bezoek onze showroom voor nog meer kleine keuken inspiratie.

Maak vrijblijvende afspraak voor kleine keuken
Witte kleine hoekkeuken in landelijke stijl

Ruim vijfentwintig jaar ervaring kleine keukens

Met ruim vijfentwintig jaar ervaring in het verkopen van keukens, hebben we inmiddels behoorlijk wat kennis verzameld over de optimale inrichting van de kleine keuken. Doe er uw voordeel mee! Zelfs klanten uit

Duitsland komen naar onze showrooms, zoals naar Adee Keukens Rijssen. Bij ons schaft u de kleine hoekkeuken van uw dromen aan waarin gebruiksgemak, comfort en uitstraling niet voor elkaar onderdoen.

Maar we adviseren u net zo graag over andere keukens voor kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld over het kookeiland kleine keuken, de kleine rechte keuken en kleine design keukens.

Pelma Keukens Goes, Showroom, Entree

Kleine keuken voorbeelden

Bent u op zoek naar een aantrekkelijk geprijsde kleine hoekkeuken of een andere keuken voor de kleine ruimte? De keuken voor de kleine ruimte komt terug in al onze keukenstijlen. U zult versteld staan van onze grote keus in kleine keukens.

Bekijk eens een bijzonder afgewerkte kleine design keuken, proef de sfeer van de kleine landelijke keuken en bewonder de uitstraling van Old Wood met z'n vele kleine keukens voorbeelden. In elke stijl vindt u de keuken voor de kleine ruimte, ook het kookeiland kleine keuken.

 

Bekijk al onze keukens
Landelijke keuken
Magazine DB KeukenGroep

Gratis magazine vol inspiratie

Ons nieuwe magazine ligt voor u klaar! U vindt volop inspiratie en informatie over keukens en badkamers in ons magazine. Lees de handige tips, vind informatie over tegels en ontdek de laatste trends. U leest het allemaal in ons magazine van meer dan 100 pagina's dik!

Vraag uw gratis magazine aan!

Keuken kleine ruimte in alle prijzen 

Onze uitgekiende DBselect collectie bevat volop kleine keuken voorbeelden. Scherp geprijsd en zonder extra's zodat u al een klassieke kleine keuken kookeiland of een moderne kleine hoekkeuken hebt voor een zeer laag bedrag!

Ook onze Excellentic-lijn biedt veel keus in kleine keuken voorbeelden, evenals onze Residentic keukens op maat. Zo bieden al onze keukenmerken mogelijkheden voor de kleine keuken.

Veel indelingen keuken kleine ruimte

Ook in indelingen is er veel mogelijk in de keuken kleine ruimte. In moderne kleine keukens past de kleine rechte keuken uitstekend. Het voordeel van de kleine rechte keuken is, dat hij door zijn simpele opstelling één van de goedkopere moderne kleine keukens is! Dit is dé budgetvriendelijke keuken kleine ruimte.

Ook bevat onze collectie het kookeiland voor de kleine keuken of de kleine u-keuken. Het voordeel van de kleine u-keuken is dat de loopafstanden tussen de belangrijkste keukenzones bij deze keukenvorm het kortst zijn. En de kleine u-keuken biedt veel opbergruimte. U kunt in deze keuken voor kleine ruimte carrouselkasten verwerken, speciale hoekkasten die 360 graden draaien met extra diepe opbergruimtes.

Zodra de keukens in kleine ruimte breder zijn dan 250 cm kunt u al een kleine u-keuken als opstelling overwegen.

Kleine u keuken. Kleine witte landelijke keuken

Moderne kleine keukens

De moderne kleine hoekkeuken kenmerkt zich door haar strakke fronten, vaak greeploos, glanzend gelakt en een modern aanrechtblad. Het kunststof aanrechtblad past ook uitstekend in de kleine hoekkeuken, evenals onze andere aanrechtbladen zoals onder meer glas, rvs, composiet en keramiek.

Laat u adviseren over het aanrechtblad dat het beste past in uw kleine hoekkeuken. De keus in aanrechtbladen voor moderne kleine keukens is groot. Onze voorbeelden van kleine keukens bieden u zeker kleine keuken inspiratie.  

Kleine rechte keuken, wit met greeploze fronten
Tijdloze kleine keuken in de kleur wit

Een kleine keuken ontwerpen

Met het ontwerp van keukens voor een kleine ruimte moet je creatief zijn. Gelukkig bent u bij de specialist beland met verstand van het ontwerpen van moderne kleine keukens. We zijn ook creatief in het bedenken van een kleine landelijke keuken die exact beantwoordt aan de wensen voor uw droomkeuken. Ook een kleine keuken met kookeiland is mogelijk. Bekijk de kleine keuken voorbeelden op onze site.

De keuken in een kleine ruimte optisch vergroten

Optisch kun je kleine hoekkeukens vele malen groter maken. Open kasten dragen hier bijvoorbeeld aan bij. Vindt u dat dit kleine moderne keukens rommelig maakt? Kies voor deuren van melkglas in uw kleine hoekkeuken.

Ook kunt u het beste de fronten van uw kleine hoekkeuken zo rustig mogelijk houden. Zowel qua afwerking als qua kleur. Beter is het om geen drukke sierlijsten te kiezen. En, lichte, neutrale kleuren maken moderne kleine keukens optisch groter. We voorzien u van passend, persoonlijk en uniek advies.

Onze specialisten staan klaar om samen met u uw droomkeuken voor de kleine ruimte uit te zoeken!

Kleine parallelle keuken met gietijzeren wandrekken

Kookeiland kleine keuken

In kleine keukens gaan we steeds meer doen. We beperken ons niet meer tot koken, maar we eten er met elkaar en we praten er bij. Kleine keukens met kookeiland winnen aan populariteit. Het kookeiland is niet langer meer voorbehouden aan de grote, sociale leefkeukens.

Het kookeiland voor de kleine keuken heeft ongeveer minimaal een oppervlakte van 16 m² nodig. Ook de vorm van uw kleine keuken speelt een rol. Een kookeiland kleine keuken is eenvoudiger te realiseren in een vierkante kleine ruimte dan een kookeiland in kleine ruimte met langwerpige vorm.

We beschikken over allerlei tips zodat de ruimtes in kleine keukens met eiland optimaal benut kunnen worden. Ons advies over een kookeiland in kleine keuken is gedegen, perfect afgestemd op uw wensen en 100% passend in uw situatie.

Design keuken

Alle ruimte benutten in kleine keuken

Diverse fabrikanten hebben nagedacht over de optimale indeling van de keuken in de kleine ruimte. Wij geven u verdere kleine keuken inspiratie en lichten alvast een tipje van de sluier op... Lees hieronder wat u kunt doen met uw keuken in de kleine ruimte:

 • Hoek- en/of onderkasten en lades geven de meeste plaats aan spullen in de keuken in de kleine ruimte. Lades bevatten tot 55% meer opbergruimte! Zo biedt uw kleine hoekkeuken ontzettend veel opbergruimte
 • Kiest u voor bovenkasten in de keuken in uw kleine ruimte, benut ook de ruimte boven uw kasten van uw hoekkeuken. Plaats er manden op waar u spullen in doet die u niet vaak nodig hebt in de keuken.
 • Met rekjes aan de muur geeft u keukenaccessoires een plek. Dit staat ook nog eens heel sfeervol in uw kleine hoekkeuken
 • Zoals u kunt zien in onze kleine keukens voorbeelden valt binnen kasten nog aan ruimte te winnen. Kasten in uw kleine hoekkeuken met verstelbare planken kunt u inrichten voor lage spullen zodat dit één of twee extra planken oplevert. Of kies uit onze halfhoge inzetplankjes waar u extra spullen op kwijt kunt.
 • Bekijk in onze showroom de kleine keukens voorbeelden met ophanghaakjes aan de binnenzijde van de kasten waardoor u ook meer ruimte creëert in uw kleine hoekkeuken
 • Daarnaast beschikken we over kleine keukens voorbeelden met extra hoge onderkasten in de kleine hoekkeuken. Dit levert tot wel 11% extra ruimte op in deze kleine keukens voorbeelden
 • Speciaal voor de keuken kleine ruimte bieden we de mogelijkheid om te kiezen voor keukenlades die dieper zijn dan de standaard 58 centimeter. Dit is zeker het overwegen waard, want een kastdiepte van 70 centimeter biedt zo'n 20% procent meer opbergruimte in de kast en meer werkruimte op het werkblad van uw kleine hoekkeuken
 • In kleine hoekkeukens kan ook de loze ruimte onder de onderkasten benut worden. Plintlades in uw kleine hoekkeuken bieden weer extra mogelijkheden voor het opbergen van minder intensief gebruikt keukengerei zoals tafellinnen voor kleine hoekkeukens
 • Vaak is in de kleine hoekkeuken de ruimte in de gootsteenkast rondom de spoelbak onbenut. Spoelbaklades zijn ideaal voor keukens in de kleine ruimte. Dit is een lade die zich qua vorm om de spoelbak heen sluit en zo plaats biedt aan allerlei schoonmaakgerei zoals afwasborstels
 • Lades met verhoogde rug en zijkanten zijn ook handig in de kleine hoekkeuken en andere keukens kleine ruimtes
 • In een brede lade van 1.20 meter bergt u meer op dan in twee lades van 60 cm. Ook dit levert extra opbergplekken op in keukens in de kleine ruimte
 • Komt u nog steeds ruimte tekort in uw kleine hoekkeuken? Overweeg om uw koelkast of vriezer niet in uw kleine hoekkeuken maar in een bijkeuken of berging te plaatsen. Ook uw servies kunt u vanuit uw kleine hoekkeuken verplaatsen naar de woonkamer.

Kleine keuken met de hoogste tevredenheid

Het kopen van een keuken, groot of klein, doet u maar een enkele keer in uw leven. Geen wonder dat u daarom voor een kwalitatief goede keuken kiest. Van een betrouwbaar bedrijf.

Want zowel met de keuken als met uw keukenleverancier hoopt u jarenlang plezier te hebben. Wij begrijpen dat klanttevredenheid verder gaat dan enkel de laagste prijs. Ook nadat de handtekening is gezet, ja jaren nadat de keuken is geplaatst, wilt u nog een goede relatie hebben met de keukenspecialist.

Als DB Keukens willen wij dat ook en daarom staan eerlijk handelen, open communicatie en uiterste klantgerichtheid bij ons hoog in het vaandel. Kom gerust langs in één van onze showrooms voor een verdere, vrijblijvende kennismaking.

 

Tijdloze keuken in rechte opstelling met landelijke uitstraling

Mogen we met u kennis maken?

Hebt u al zin in het vormgeven van uw kleine keuken? Maak eens vrijblijvend kennis met de specialisten op het gebied van de kleine keuken! Onze zes vestigingen zijn centraal gelegen en verspreid over het hele land.

Of bezoek één van onze showrooms

Bij ons kiest u voor:

 • Hoogste tevredenheid: 2165 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
 • Deskundige montage door eigen mensen
 • Moderne showrooms met grote collectie keukens
 • Transparante offertes met nettoprijzen
Button Doen zoals Beloofd