• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Smal kookeiland verfraait elke keuken

Koken aan een keukeneiland is de droom van elke keukenliefhebber. De chique uitstraling van het kookeiland en de talloze manieren waarmee je ook een klein kookeiland kunt vormgeven, zorgen al voor veel plezier tijdens het opdoen van keuken inspiratie. Ook al zou u een smal kookeiland kiezen, dan geniet u toch al van alle voordelen die een open keukenindeling met zich meebrengt.

Met jarenlange ervaring in keukens in alle opstellingen (bijvoorbeeld hoekkeukens, eilandkeukens, rechte keukens) en stijlen (zoals landelijk, modern, klassiek en tijdloos), biedt DB Keukens volop keukeninspiratie. Lees meer over het smalle kookeiland, maak kennis met ons familiebedrijf en ontdek onze unieke pluspunten van eigen montage, netto prijzen en beste service!

Moderne eilandkeuken met kastenwand

Smalle keuken met kookeiland in kleine keukenruimte

Smalle kookeilanden zijn een compacte oplossing voor smalle keukens of de kleinere keukenruimtes.

Smalle eilanden zijn ook praktisch want je loopt er makkelijk omheen. Heeft u geen afzuigkap boven uw eiland of ontbreekt een aansluiting?

De nieuwste afzuigtechnieken laten zich subtiel in uw aanrecht wegwerken. Elegant en functioneel met optimale afzuigprestaties.

Smal kookeiland beïnvloedt ruimtelijke beleving

Een smal kookeiland heeft invloed op de ruimtelijke beleving van uw keuken. Bekijkt u eens alle voorbeelden keukens en zoek de verschillen.

Opgesteld in de lengte maakt een klein lang kookeiland de keuken langer. Staat een smal eiland in de breedte, dan maakt het de keuken optisch breder.

Een smal kookeiland vormt dus de truc om uw keuken groter te doen lijken!

Bekijk onze complete collectie keukens.

Kookeiland in smalle keuken biedt nieuwe keuken inspiratie

Bijna iedereen wil tegenwoordig wel een kookeiland, maar niet elke ruimte leent zich er even goed voor. Er wordt nog wel eens voor gekozen om een wand tussen keuken en woonkamer weg te halen, waardoor de nieuw ontstane ruimte makkelijker in te richten is met een kookeiland smalle ruimte.

Wat u ook kunt doen, is uw kookeiland een multifunctionele bestemming geven. Kies voor een kookeiland met zitjes, opbergruimte, geïntegreerde apparaten, werkruimte en een inductiekookplaat. Een hangende afzuigkap maakt weer ruimte voor mooie open schappen in het vaste deel van de keuken!

Hoe integreert u een eethoek met uw kookeiland? U kunt bijvoorbeeld het werkblad 50 centimeter verder uit laten komen dan de keukenkasten. Zo kunt u zitten aan de lengte van uw smalle kookeiland. U verliest geen bergruimte langs de keukenzijde en u bespaart op de ruimte van uw eethoek met dit kookeiland smalle keuken. Een nadeel is natuurlijk wel dat deze opstelling minder gezellig is met drie of meer personen.

Grijze u-keuken

Het aanrechtblad van uw smalle kookeiland

Het materiaal aanrecht dat u kiest, bepaalt de uitstraling van uw kookeiland. Zeker met een uitstekend werkblad is het: hoe grover het materiaal, hoe robuuster de look! Schitterend in combinatie met houten keukens.

Een kookeiland in smalle keuken moet ook niet benauwd ogen. Kiest u voor een dun aanrechtblad van verfijnd design, dan houdt u de luchtige, ruimtelijke sfeer van de moderne strakke keukens in stand.

Een gesprek in onze showroom kan verhelderend werken en nieuwe keuken inspiratie opleveren. Ook ‘n leuk moment om even naar de showroomkeukens te kijken!

Lees meer over aanrechtbladen.

In de smalle keuken wordt nog wel eens voor het schiereiland gekozen. Dit eiland zit haaks bevestigd aan het vaste deel van de keuken.

Het kan een oplossing zijn wanneer uw keuken zo smal is dat u niet meer om uw kookeiland heen kunt lopen. Dan hebt u toch de mogelijkheid om openheid te creëren, niet met uw rug naar uw huisgenoten te staan en uw ruimte optimaal te benutten.

Onze adviseurs werken uw wensen in een realistische weergave uit zodat een compleet beeld ontstaat van een kookeiland smalle ruimte. Zo kunt u de beste afweging maken.

Modern greeploze keuken, kookeiland
Moderne keuken met eiland, greeploos wit

Onze unieke werkwijze

Wanneer u op zoek bent naar een kookeiland voor uw smalle keuken dan is uiteraard ook het bedrijf waar u deze keuken koopt van groot belang.

Met uw keukenleverancier gaat u immers een jarenlange relatie aan. Als DB Keukens hechten wij grote waarde aan de tevredenheid van onze klanten. Zij zijn immers ons bestaansrecht!

Om de hoogste klanttevredenheid te krijgen én vast te houden werken wij met eigen mensen, van verkoop tot montage. Ontdek onze unieke werkwijze en onze historie. En bezoek vrijblijvend de showroom voor advies. Welkom!

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen

Dit zeggen onze klanten:

MET VIDEO

Een warm welkom, de start van onze droomkeuken

Peter en Marie Koster uit Hoevelaken

Lees klantervaring

Nieuwe keuken geeft warme uitstraling

Familie de Jong uit Veenendaal

Lees klantervaring