• 9,7 uit 2164 klantreviews
 • 10 jaar garantie op onze montage
 • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Kookeiland met eettafel: 8 manieren om samen eten en koken te combineren

Inspiratiekeukens staan er bol van en het past echt in deze tijd waarin het leven zich in de keuken afspeelt: het kookeiland met eettafel. Onze keukenontwerpers hebben de mooiste ideeën verwerkt in aansprekende, laaggeprijsde keukens van elke stijl.

Vraag ons magazine aan en kijk eens binnen bij onze klanten. En bezoek onze schitterende, sfeervolle keukenshowrooms boordevol keuken inspiratie. Onze keukenadviseurs vertellen je graag alles over onze pluspunten van perfecte montage en uitstekende service door eigen monteurs.

Dat vertaalt zich in een hoge score van klantervaringen. Niet voor niets scoren we ruim een 9 op onafhankelijke reviewsites!

Wat is een kookeiland met eettafel?

Eten is niet langer meer een afgezonderd gebeuren in de keuken, maar dineren doen we met elkaar aan het kookeiland. Hiervoor is het kookeiland met eettafel ontworpen.

Het idee is een groot eiland dat een aparte kookzone heeft en een deel om aan te tafelen. Het grote voordeel van een keuken met eettafel eraan vast is dat je meer bij elkaar bent.

Bovendien benut je op een praktische manier de ruimte want nu hoef je geen plek meer te reserveren voor een eethoek. Een echte compacte keuken dus, populair ook in de open keuken.

Inspiratie over een moderne greeploze keuken met bar? Lees onze blog!
Modern schiereiland, zitgedeelte met barkrukken

Welke kookeilanden met eettafel zijn er?

Een keuken met kookeiland en eettafel kun je op diverse manieren vorm geven. Bekijk ze alle acht en dan heb je het meest complete beeld van de mogelijkheden.

 • Keukeneiland eettafel verlengd
 • Keukeneiland met eettafel in twee materialen
 • Kookeiland met eettafel verspringend in hoogte
 • Keukeneiland met eettafel creatief
 • Keukeneiland eettafel met versmald blad
 • Hoekkeuken met bar en kookeiland
 • Kookeiland en eettafel met onderkasten
 • Zwevende eettafel of tot op de vloer

Uiteraard kun je ook kiezen voor een spoeleiland of een werkeiland. Lees meer over de moderne keuken met eiland.

Keukeneiland eettafel verlengd

Heb je een mooie keuken met kastenwand en eiland, dan kun je je aanrecht verlengen met hetzelfde materiaal zodat je een tafelblad hebt. Dit is een strakke oplossing voor moderne keukens en het oogt bijzonder chique.

Niet alle materialen kunnen uit een geheel vervaardigd worden, zeker niet als je vier of vijf meter werkblad nodig hebt. Laat je daar even over adviseren bij de beste keukenspecialist, en ook over bijvoorbeeld de afmeting van de spoelbak.

Ton sur ton kookeiland, wit met houten kastenwand

Dit zeggen onze klanten

Eerlijk advies van Pelma bespaarde ons geld

Frans en Angelique Ohmstede uit Middelharnis

Lees klantervaring

De showroom was enorm inspirerend

Mariëlle en Jon Duijn uit Beverwijk

Lees klantervaring

Keur heeft spannende onderdelen aan ons keukenontwerp toegevoegd

Vincent en Marlijn uit Heemstede

Lees klantervaring
Landelijke open eilandkeuken met bargedeelte

Keukeneiland met eettafel in twee materialen

Sfeermaker is de eettafel die in ander materiaal dan het werkblad wordt vorm gegeven. Niet voor niets kiest men hiervoor vaak hout. Hout is een knipoog naar de traditionele eethoek, modern verwerkt in een klein kookeiland met geïntegreerde eettafel.

En hout is bij uitstek het materiaal om je zitplekken sfeer en knusheid te geven. Een warme oplossing zoals in de houten keuken beton.

Kookeiland met eettafel verspringend in hoogte

Leuk is het om te spelen met hoogtes van een kookeiland met eettafel. Je kunt het verlengstuk waar je aan wilt zitten lager laten monteren, zo’n kookeiland met lage tafel geeft een duidelijke afscheiding tussen koken en eten.

Je kunt het ook juist hoger maken, als je bijvoorbeeld het zicht vanuit de woonkamer op je keuken wilt afschermen. Of als je gehecht bent aan een bar met barkrukken. Die maak je dus zo bij je thuis!

Massief eiken houten keuken 1
Zwarte keuken met eiland Hoogeveen

Keukeneiland met eettafel creatief

Denk ook aan een tafelblad dat verspringend op het aanrecht ligt. Als je op zo’n manier een keuken met eettafel eraan vast maakt, oogt je keuken speelser. Zeker in monochrome keukens kan dit extra effect hebben.

Keukeneiland eettafel met versmald blad

Ook mooi en veel toegepast is de keuken met eettafel eraan vast die in de lengte wordt geplaatst. Hierbij zit het tafelblad aan de lange zijde van het aanrecht.

Meestal is het tafelblad dan iets korter dan het werkblad. Je levert misschien iets aan ruimte in, maar het oogt beter, minder massief.

Hoekkeuken met bar en kookeiland

Deze is een makkie voor elke keukenruimte: de hoekkeuken met bar. Hier staat de bar dus loodrecht op de keuken of het eiland waardoor het makkelijk past ook in kleinere keukens.

Leuk is dan om een andere kleur te kiezen. Heb je bijvoorbeeld een mooi antraciet composiet aanrecht, zet er dan eens een houten barblad op, haaks. Dat geeft je een keukeneiland om in te wonen!

Half open keuken met bargedeelte
Spoeleiland met bar

Kookeiland en eettafel met onderkasten

Laat je de ruimte onder je tafel open, of kies je voor enkele of dubbele onderkasten? Dat hangt af wat je aan ruimte nodig hebt natuurlijk. Onderkasten zijn erg makkelijk.

Ze maken je eiland wel groter omdat je ook plek moet hebben om je benen kwijt te kunnen. Bekijk het ook eens van een andere kant: in hoeverre is ruimtelijkheid een punt in je keuken?

Een tafel zonder onderkasten maakt je keuken minder massief. Heb je een kleine keuken met kastenwand, dan kun je onderkasten beter weglaten.

Zwevende eettafel of tot op de vloer

Kies je voor:

 • Een werkblad met eettafel tot op de vloer: het blad loopt door tot de keukenvloer. Al dan niet in dezelfde tint. Dan kun je elke afmeting tafel maken. Dit staat huiselijker en minder strak.
 • Een aanrecht met eettafel met een, twee, drie of vier poten: kan in elke afmeting.
 • Een werkblad met zwevende eettafel: kan niet in elke afmeting omdat de eettafel niet steunt op de vloer. Wel heb je dan de perfecte bar-look in je keuken.

Zwevend of niet, je maakt je eigen afweging. Kies praktisch en stijlvol. We adviseren je persoonlijk.

Modern kookeiland met eettafel
Moderne groene keuken, eiland

De hoogste klanttevredenheid bij DB Keukens

Heb je al zin in een kookeiland met eettafel gekregen? Aarzel niet langer en bezoek een van onze landelijke showrooms. We zijn niet de grootste, maar wel de beste van Nederland. Dit bewijzen de ruim 2100 reviews op het onafhankelijke reviewplatform Qasa.nl.

Ontdek onze unieke voordelen, de vier ijzersterke beloftes en geniet van jarenlang woonplezier met een kookeiland met eettafel van DB Keukens!

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen