Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Op één van de laatste, mooie nazomerdagen wil Vincent graag telefonisch vanaf het strand vertellen hoe hun mooie keuken tot stand is gekomen. Keur Keukens in Haarlem is namelijk niet het eerste adres waar Vincent en Marlijn uit Heemstede binnenstappen.

Toen ze een prachtige jaren dertig woning kochten in Heemstede, en een grootscheepse verbouwing voorbereidden, stapten ze voor de lol eens bij een keukenspecialist binnen. Hier groeit het idee om een keuken met eiland te realiseren.

Het eiland willen ze plaatsen tegenover de lange poot van de hoekkeuken tegen de wand. Ook zien ze in de showroom een fornuis met een “foeilelijke” kleur maar dat ze qua karakter formidabel en robuust vinden.

Echt een eyecatcher. “Deze bleef hangen,” lacht Vincent.

Witte landelijke keuken met eiland

"Kunt u misschien…"

De keuken kopen ze bij deze keukenzaak echter niet. Ook niet bij het tweede adres dat ze binnenstappen. Op basis van goede referenties doen ze de moderne showroom van Keur Keukens aan.

“Kunt u ons misschien vertellen welke materialen en prijzen u zou hanteren voor de opstelling die we in gedachten hebben?” is Vincents eerste vraag. “Zou ik toch nog even de opstelling mogen zien?,” vraagt de verkoper.

“Achteraf was dit de start van een goede samenwerking om tot een mooie keuken te komen met nog betere ontwerpideeën. En, door de leuke aanvullingen van de verkoopspecialist waren we direct verkocht voor Keur Keukens,” vertelt Vincent lachend.

Door de leuke aanvullingen van de verkoopspecialist waren we direct verkocht voor Keur Keukens

Bar met leuke vorm

Vincent en Marlijn willen een spoeleiland met een verlengde bar van hout. Aanvankelijk is het hun idee om dit blad als verlengde van hun eiland te kiezen.

De verkoper laat hen echter zien hoe ze met de vorm van dit barblad de hoekopstelling van hun keuken kunnen accentueren. Hij schetst het houten blad in een hoekje om de gootsteen.

“Dit geeft een veel leuker, ook knusser effect. Daarnaast had hij nog een ander idee, want wij wilden aan het eind van de opstelling een hoge kast.

Het is zijn idee om deze kasten in een soort standbouw te verwerken, met nissen erboven. Dat geeft de keuken nou net een spannend accent wat wij heel leuk vinden,” vertelt Vincent.

Sobere uitstraling

Het interieur van Vincent en Marjolein is ingetogen. Rustige tinten, eenvoudige materialen, zodat de jarendertig accenten zoals glas in lood, paneeldeuren en en-suite kasten alle aandacht krijgen. Stoer, robuust en landelijk.

De witte landelijke keuken voegt zich perfect in dit ontwerp. Ontworpen in wit, met een simpel kader in het front en een grijs composieten aanrechtblad zou deze keuken haast timide kunnen worden. De oven geeft echter een pittig accent.

“De knalzwarte oven in samenspel met de rustige keukenkleuren en het grijze aanrechtblad vinden wij heel leuk.” De standbouw om de hoge kasten, de variatie in fronten en het L-vormige houten barblad maken deze keuken uniek in z’n soort.

De kleuren en materialen maken deze keuken uniek in z'n soort

Kloppend hart

Vincent en Marlijn ervaren hoe een woonkeuken het centrum van de woning kan worden. Toen ze hun woning in Heemstede kochten, vonden ze de voorkamer van de woning klein vergeleken met de rest van de woning.

Het idee ontstond om de woning aan de achterkant over de totale breedte uit te bouwen, en hier een grote woonkeuken te maken. Zo verschuift het centrum van de woning naar de achterkant, wat een geweldig gezellig effect heeft.

Openslaande deuren vormen de verbinding met de tuin en een hoog raam zorgt ervoor dat aan licht geen gebrek is.

“We merken dat als we bezoek ontvangen, we automatisch de keuken in trekken. In de woonkamer zitten we niet zo heel vaak meer. Alleen misschien af en toe om tv te kijken.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Witte landelijke keuken, spoelgelegenheid in eiland
Witte landelijke keuken, afzuiger
Witte landelijke keuken, lades
Witte landelijke keuken, klant
Dit artikel is geschreven door
Vincent en Marlijn uit Heemstede
Terug naar overzicht