Keuken met eiland in landelijk moderne stijl met kastenwand en bar

Kookeiland met zitgedeelte - extra bron van gezelligheid

Een kookeiland met zitgedeelte is een mooie oplossing om gezellig met anderen bij te praten tijdens het bereiden van de maaltijd.

Met een paar barkrukken is een kookeiland met zitgedeelte zo gerealiseerd. Stijlvol is dit eveneens, want u kunt het zitgedeelte in dezelfde stijl als uw keuken laten uitvoeren.

Soms kan het ook nog ruimtebesparend zijn, want een compact zitgedeelte van een smal kookeiland neemt minder plaats in dan een complete eethoek.

Een andere manier om het sociale contact te combineren met het keukenwerk, is een keukeneiland met tafel. Hoe groter de afmeting van het eiland, des te meer het de ruimte vult.

Zou u voor een tafel kiezen die minder hoog is dan het werkblad, dan breekt u de zichtlijn en ontstaat ruimtelijkheid. En u zit minder hoog dan op een barkruk, maar u hebt toch het voordeel dat u gezellig in de keuken erbij zit.

Het hoogteverschil tussen uw keukeneiland en tafel kunt u benutten voor een extra opstaande rand om rondslingerende keukenspullen aan het oog te onttrekken.

Met een tafelblad van hout in het zitgedeelte geeft u uw keuken een warm accent.

Kookeiland met zitgedeelte – extra werkplek

Praktisch is het ook om een werkplek te realiseren aan uw kookeiland. U hebt er niks meer voor nodig dan een los kookeiland met zitgedeelte, dat we extra kunnen voorzien van ingebouwde stopcontacten.

Zo hebt u een veilige plek waar uw tablet, laptop of smartphone kunnen opladen en waar u ook even uw berichten checkt.

Ton sur ton kookeiland, wit met houten kastenwand

Woonkeuken met kookeiland

Tover de keuken om tot woonkeuken met kookeiland en gegarandeerd dat u veel plezier zult beleven aan het samenzijn terwijl u ondertussen voorbereidingen voor de koffie, thee of de maaltijd treft.

U staat niet meer met uw rug naar iedereen toe als u bezig bent! Reserveer hiervoor een deel van uw keuken voor een zithoek, en bestem de rest voor de keuken met kookeiland.

Ook vult u dan mooi de ‘lege’ ruimte op in het midden van de keuken en kunt u 1 wand weer gebruiken voor andere functies.

We borrelen over van de keuken inspiratie, ook hoe u optimaal uw keukenruimte kunt benutten. Kom eens praten!

Moderne keuken met eiland

Creatieve ideeën

De keukenspecialisten van DB Keukens verstaan de kunst om een creatieve invulling te geven aan uw keukenwensen.

Denkt u bij een keukeneiland met tafel aan een tafel recht in het verlengde, wij denken soms veel verder. Door bijvoorbeeld het aanrechtblad te verlengen met een verspringend stuk werkblad, zodat dit deel verder de ruimte in komt.

Zo’n eigenwijze opstelling kan uw keuken een totaal ander aanzien geven. In elke keukenstijl zijn er veel mogelijkheden.

Van landelijke keukens, moderne keukens tot showroomkeukens, bij DB Keukens zorgen we ervoor dat koken niet langer een onderbreking is van het samenzijn maar een sfeervol en ontspannen moment van de dag.

Het fraaiste kookeiland met zitgedeelte schaft u aan bij DB Keukens.

Moderne keukeneiland met greeploos front.
Magazine DB KeukenGroep

Volop inspiratie met gratis magazine

Even bladeren door een boekwerk vol met schitterende keukens kan een heerlijk moment van ontspanning zijn om na te denken over een nieuwe keuken. Ons nieuwe magazine ligt voor u klaar! Vraag het nu gratis aan en ontdek de schoonheid van al onze keukens met eiland. Daarnaast hebben we nog tal van keukens in andere opstellingen.

U vindt volop inspiratie en informatie over keukens in ons magazine. Lees handige tips over keukenopstellingen en ergonomie, vind informatie over werkbladen en ontdek de laatste trends in keukens. U leest het allemaal in ons gratis magazine van meer dan 100 pagina's dik!

Vraag uw gratis magazine aan

Woonkeuken met kookeiland

Eilandkeukens zijn te leveren in een diverse reeks aan uitvoeringen. Het kookeiland is de meest voorkomende uitvoering van een eiland keuken.

Kookt u graag uitgebreid, dan biedt een keukeneiland met veel werkruimte u alle mogelijkheden. Het eiland wordt dan vooral gebruikt om eten te bereiden en beschikt hiervoor over bijna alle benodigde keukenapparatuur.

Hebt u graag veel keukenspullen binnen handbereik, dan biedt een multifunctioneel keukeneiland met kasten en laden een oplossing.

Dit type keukeneiland beschikt meestal over een groot aanrechtblad dat vaak wordt gecombineerd met een zitgedeelte.

Lees meer over kookeiland
Houten keuken met eiland in landelijke stijl
Landelijk kookeiland met kastenwand, in industriële stijl
Kookeiland landelijke keuken met hout.

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2183 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Montage door eigen vakmensen met 10 jaar garantie
  • Transparante offertes met nettoprijzen
  • Alle processen in eigen beheer
Moderne keuken met kookeiland en kastenwand in de kleur wit