Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

De oude keuken is gebroken wit en landelijk, passend in de woning uit 1900. Maar Mariëlle en Jon Duijn – Groenland uit Beverwijk hebben er niks mee.

Wanneer ze besluiten een nieuwe keuken te kopen, weet Mariëlle - die altijd bezig is met styling - zelf precies hoe het moet worden. Een mat zwarte keuken met wit. Dat zou fantastisch staan in de zwart-witte inrichting met strak stucwerk.

Keur Keukens in Haarlem helpt hen erbij, nadat ze al diverse keukenspecialisten hebben bezocht. Waarom Keur?

Vrijblijvend advies

“We vonden het personeel aardig. Niet zo pusherig. We konden gewoon naar huis gaan zonder dat we daarna gebeld werden met een aanbieding. Dat vond ik plezierig. Ook is het fijn dat je bij Keur Keukens niet hoeft te onderhandelen.

Keur probeert binnen je budget te blijven, en de prijs zoals hij is, is het ‘m ook. Dat hadden we bij andere keukenspecialisten wel anders meegemaakt. Als er ineens duizenden euro’s van een keuken afgaan, voelt dat niet geloofwaardig.”

Mat zwarte keuken Beverwijk, met eiland en bar
Als er ineens duizenden euro’s van een keuken afgaan, voelt dat niet geloofwaardig.

Wow, wat een showroom!

Een tweede reden om voor Keur te kiezen was, dat Mariëlle en Jon de keukenshowroom van Keur huiselijk en enorm inspirerend vonden. Vol met lekkermakertjes, zoals koperen kranen, gietvloeren, het nieuwste van het nieuwste.

Niet de keukens die je een paar jaar geleden ook zag. “Bij Keur Keukens zie je de echte Pinterest keukens. We vonden hier onze stijl terug.”

Meer gezelligheid

Mariëlle en Jon willen graag een keuken met kookeiland. Dat lijkt hen gezellig, ook met bezoek. Daarnaast trekt hen meer werkruimte aan.

Het kan makkelijk in de open keukenruimte. De eettafel die er nog staat kan met gemak in de ruime woonkamer staan.

Mat zwarte keuken Beverwijk met wijnklimaatkast
Mat zwart en wit keuken Beverwijk

Wijnkoeler valt op

De wijnkoeler valt op in het eiland. Met opzet is hij zo gepositioneerd dat je goed zicht op de koeler hebt vanuit de woonkamer.

“Wij zijn echte wijndrinkers. Vooral witte mousserende wijnen. Met twee temperatuurzones en ruimte voor 36 flessen kunnen we iedereen wat lekkers inschenken.”

Van donker naar licht

Een zwarte keuken kan een ruimte donker maken. Maar gek genoeg is de nieuwe zwarte keuken van Mariëlle en Jon lichter dan de oude crème keuken. Iedereen die binnenkomt roept: “Oh, wat is de keuken licht geworden!”

Het heeft te maken met de opstelling, die veranderde van een hoekkeuken naar slechts één wandopstelling.

De oude hoekkeuken liep namelijk door, de hoek om tot aan de openslaande deuren. Hierdoor hield de kast op de hoek invallend licht tegen en belemmerde deze ook de doorloop.

Nu er alleen een keuken tegen de achterwand staat, is er meer beweegruimte en licht. Het wit corian aanrechtblad speelt ook een rol bij de lichte look van de keuken. Onthouden dus.

Wit corian aanrechtblad

Vrienden van Mariëlle hadden een keuken met een corian werkblad gekocht bij Keur Keukens. Mariëlle vond het direct prachtig. Eén ding wilde ze zelf beslist niet: er mocht geen spatje zilver zijn in de keuken. Dus ook het gootsteenputje niet.

Zwarte keuken met wit aanrechtblad

Die is dus matzwart geworden. Ook de kraan is matzwart. Je kunt gerust zeggen dat de keuken compleet matzwart en wit is. Een oplettende lezer zal de twee zilveren knoppen op de ATAG oven zien. Dat kon helaas niet anders.

Twee leuke monteurs, en wat een verschil met andere klussers die kwamen tijdens onze grote verbouwing!
Greeploos keuken zwart en wit

De montage verliep perfect

De aankoop van een keuken bij Keur is een leuke ervaring. “Het heeft onze ouders ook aangestoken om een nieuwe keuken te kopen,” zegt Mariëlle.

Ondanks dat ze qua opstelling en stijl al precies wist wat ze wilde, komen hier wel alle puzzelstukjes samen. En de montage verliep perfect, vertelt ze blij.

“Twee leuke monteurs, en wat een verschil met andere klussers die kwamen tijdens onze grote verbouwing!

De monteurs van Keur kwamen altijd op tijd, werkten keihard en supernetjes, namen kort pauze en ze gingen uiterst voorzichtig om met onze nieuw gestucte wanden. Ze verdienen loonsverhoging,” lacht ze.

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Binnenkijker Beverwijk bij zwart witte keuken
Dit artikel is geschreven door
Mariëlle en Jon Duijn uit Beverwijk
Terug naar overzicht