• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Omdat ze denkt dat een moderne combi-magnetron te klein is voor hun gezin, vraagt Angelique de verkoper van Pelma Keukens in Goes om twee losse apparaten in hun nieuwe keuken te plaatsen. Zowel een grote, losse oven als een grote, losse magnetron.

Dankzij eerlijk advies beschikt Angeliques keuken met eiland nu toch over een grote combi-magnetron. “Dit heeft ons de aanschaf van een extra apparaat bespaard, evenals ruimte die daarmee verloren gaat,” vertelt ze tevreden.

Tijdens een gezellig, informeel gesprek aan tafel met de verkoper, vraagt hij door naar Angeliques kookgewoontes.

Angelique blijkt de oven nooit op hetzelfde moment als de magnetron te gebruiken, twee apparaten heeft ze dus niet nodig.

De verkoper adviseert haar om gewoon een combi-magnetron te nemen. Ze zijn er ook in het groot. Dat wist Angelique niet.

Keuken met eiland, spoeleiland

Gemak grote kookplaat

Wat Angelique in haar nieuwe keuken ook graag wil, is een grotere kookplaat. Ze kookt graag uitgebreid, maar ze was in haar vorige keuken toch wat beperkt.

Nu de kinderen groter worden en er ook regelmatig een eter extra aan tafel schuift, is die grote kookplaat gewoon handig.

Van keramisch-koken gaat Angelique naar inductie-koken, en dat bevalt erg goed.

“Het gaat sneller, ik moest daar in het begin aan wennen. Wanneer ik aardappels opzet, dan is de kooktijd binnen drie minuten al bereikt.

Koken met inductie gaat sneller, ik moest daar in het begin aan wennen.
Keuken met eiland
Keuken met eiland, oven

Voorheen duurde dat veel langer. Toen ik de keuken net had, overkwam het me nog wel eens dat de aardappelen overkookten.”

“Ook wanneer ik de inductiekookplaat zachter zet, dan merk je het effect direct. Bij een keramische kookplaat blijft de pit altijd nog een tijdje warm. Daar raak je op ingesteld, maar deze manier van koken is betrouwbaarder.”

Flexibele kookzone

Angelique heeft een inductiekookplaat met flex-inductiezone. Een flexibele kookzone geeft extra vrijheid bij het koken, want op deze zone kun je zelf bepalen hoe je je pannen neerzet.

De ovale zone in Angeliques keuken kan twee of drie kleine pannetjes aan. Maar je kunt ook een grote braadslede op de flexibele kookzone plaatsen.

Een flex-inductiezone gebruikt alleen het oppervlak van de pan(nen). Je gebruikt niet meer energie dan nodig en het gerecht zal altijd gelijkmatig verwarmd worden. Dat komt het resultaat zeker ten goede.

Keuken met eiland, lades

Kasten en lades

Angelique kiest voor een combinatie van lades en kasten. Onder de kookplaat verdwijnen de lades, onder de combi-magnetron en in het werkeiland zijn kasten verwerkt.

Het werkblad is gemaakt van composiet. Gewend als Angelique was aan kunststof, vindt ze haar nieuwe aanrecht een mooiere uitstraling hebben. Het gladde oppervlak maakt ook makkelijk schoon.

Ingebouwd zeeppompje

In het werkblad is een pompje voor handzeep verwerkt. Dat hadden ze in hun vorige keuken ook, en dat vinden ze “gewoon erg makkelijk”.

Wat voor Angelique nieuw is, en buitengewoon praktisch, zijn de twee stopcontacten die in het aanrecht verwerkt zitten.

Zijn de stopcontacten buiten gebruik, dan schermt een zilverkleurig, draaibaar plaatje ze af voor vocht en vuil. Wil je de mixer gebruiken, dan draai je het plaatje met een kleine handbeweging rond, zodat de stopcontacten tevoorschijn komen.

“Stopcontacten in het werkblad is ideaal, want een werkeiland heeft geen muur om stopcontacten in te maken.”

Keuken met eiland

Werkeiland voor meer ruimte

De ruimte in de keuken met eiland is een groot plezier in dit huishouden. Op de tekening van de nieuwbouwwoning was uitsluitend de achterwand gereserveerd voor de nieuwe opstelling.

Angelique vindt een rechte keuken te klein, mede vanwege het feit dat ze niet meer over een bijkeuken beschikt. Voorraden zoals macaroni moeten toch een plek krijgen. Zo komen ze uit op een keuken met een werkeiland.

 

Een ruime opstelling is handig wanneer je met elkaar in de keuken werkt.

“De loopruimte in onze keuken met eiland is ontzettend fijn. Meestal houden ze een meter aan tussen beide keukendelen. Omdat onze ruimte het toelaat om een grotere opstelling te kiezen, zit er 1,20 meter tussen. Dat geeft meer loop- en beweegruimte.”

“Een ruime opstelling is handig wanneer je met elkaar in de keuken werkt. En extra werkruimte is ook een gemak, want dat geeft aanvullende kastruimte.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Keuken met eiland, klant

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
FRANS EN ANGELIQUE OHMSTEDE UIT MIDDELHARNIS

Terug naar overzicht