• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

“Nou, niet deze combinatie van zwarte keuken met zwart werkblad,” lacht Nicole van Mourik op de vraag welke keuken ze aanvankelijk in gedachten hadden. Een zwarte keuken vinden zij en haar man wel mooi, maar ook nog een zwart aanrecht?

Dat zou te zwart zijn. Toch prijkt er nu een moderne, stijlvolle zwarte keuken m
èt zwart werkblad in hun gezellige split-level woning in Nijmegen. Compleet naar wens zoals ze dat bespraken bij Avanti Keukens in Kesteren.

Dat moet dan wel bijzonder gelopen zijn waarschijnlijk. Nicole vertelt dat de vloer in de woning licht eiken pvc is, mooi warm in visgraat gelegd.

“Op deze houten vloer vind ik een houten keuken niet stijlvol. Ik zocht liever iets met een contrast, zoals een zwarte keuken met een werkblad in een andere kleur.” De zoektocht begint.

Werkblad met roestbruin

Ze lopen binnen bij Avanti Keukens waar ze een prachtige zwarte keuken met een echt fraai werkblad zien. Het is gemêleerd met roestkleurige accenten.

“Toch lag ik er wakker van ‘s nachts. Nergens in huis heb ik roestkleuren, waarom zou ik dat doen? Toen hebben we voor een zwart aanrecht gekozen en we vinden het nu zo mooi.

Chique, rustig en neutraal. Hier combineer je alles mee.”

Keuken met veel ruimte

Qua ruimte is de keukenverdieping best makkelijk in te delen, je moet alleen even weten hoe. Als je de trap opkomt, want trappen zijn er overal in deze split-level woning, dan heb je direct rechts een wand.

De overige ruimte geeft je alle vrijheid om te doen met de keuken wat je wilt. Een keuken met veel werkruimte wilde Nicole. Die heeft ze gekregen met deze schitterende U-keuken.

Wandkeuken

Toen ze het huis kochten vond Nicole de keukenopstelling onhandig met loze ruimtes bij het raam en een bar die niet op de goede plek stond. Nu is het beter vindt ze.

Even overwegen ze nog een keuken met kookeiland, maar in deze situatie levert dat te weinig werkruimte op. Ze stappen af van het idee.

“Ik heb nu zoveel werkruimte, ideaal gewoon. Kastruimte heb ik ook te over, kijk maar naar de kastenwand. Vier kasten hier! En het vult zich snel hoor!” lacht ze.

Geen afzuigkap meer

In één la heeft Nicole minder opbergruimte, dat komt omdat hier werkbladafzuiging in is geplaatst.

“Maar dat heeft de adviseur ons van te voren netjes en duidelijk verteld.

Ik ben erg blij dat ik geen afzuigkap meer heb met een afvoer die naar de andere kant van de keuken zou moeten worden getrokken. Dan heb je ook weer een koof nodig, daar houd ik niet van.

Nu is de keuken mooi strak.”

Bovenkast

“Wat ik ook erg mooi aan deze keuken vind is de klepkast. Ik plaats er mijn glazen en mokken. Er zitten twee spotjes in die je kunt dimmen, dat geeft extra gezelligheid.

Deze bovenkast is handig, breekt de wand optisch en de keuken blijft er strak uitzien. Evenals de schappen in de hoek die de loze ruimte opvullen. De bar vinden we ook heel fijn zo.”

“Deze keuken past exact bij ons. Ik zou hem – als ik het weer zou doen - niet anders kiezen. Met dezelfde materialen.

We hebben ze uitgekozen in de showroom van Avanti Keukens. Daar hadden we goed overzicht en we konden echt onze persoonlijke keuzes maken. Ik ben er nog steeds blij mee.”  

“Met de oven en oven-magnetron ben ik blij. Vergeleken met de apparaten die ik eerst had is dit zo’n vooruitgang. Het gerecht is altijd precies gaar en knapperig.”

Keukenmontage met een 9+

“De montage was geweldig. Heel rustig, netjes en conform afspraak. Het waren heel nette en beleefde mannen. Onze vragen wisten ze goed te beantwoorden en ze dachten erg mee met ons.

Ik ben er erg tevreden over. Niets werd afgeraffeld, datgene wat ter plekke werd gefreesd ging op de millimeter precies. Echt super!

Zwarte Keuken Met Zwart Werkblad 12

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
NICOLE VAN MOURIK UIT NIJMEGEN

Terug naar overzicht