• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Al jaren staat Denemarken in de top-5 van landen met de gelukkigste inwoners. Zou de typisch Deense, Hygge keukenstijl iets zeggen over hun manier van leven, omgaan met bezit en het creëren van een gezellig en sfeervol thuis?

Zeker weten.

Daarom wordt de Hygge stijl steeds populairder en al helemaal in 2023. Anno 2023 wordt aan de Hygge keukenstijl nog een extra dimensie toegevoegd door invloeden uit de Japandi lifestyle. Breng sereniteit, rust en gezelligheid, ‘hygge’ in huis.

Wat betekent Hygge? Meer leven voor de mooie momenten die niet voor geld te koop zijn. Het vinden van magie in het alledaagse. De belangrijkste elementen hierbij zijn:

  • Knusheid
  • Samenzijn
  • Gezelligheid
  • Eten, en dus de keuken, is voor de Denen onlosmakelijk verbonden met Hygge.

Interessant: in 2023 worden Hygge keukens beïnvloed door de Japandi keukenstijl waarin organische vormen en een open indeling een echt ‘zen’ gevoel creëren. Onderga de betoverende magie van deze moderne keukens. Net als wij. Lees onze Hygge blog!

Hygge keukens: de basis

Zoals Nederland altijd strijd heeft moeten voeren tegen water, moeten Scandinaviërs slim omgaan met beperkt daglicht. Dat zie je terug in interieurs en dus ook in keukens. De Scandinavische keuken is:

Hygge, zoals de inwoners van Denemarken mensen zeggen. Ongedwongen gezellig.

Hygge keukens in Nederland - klantervaring

Monique en Edwin Heeremans voelen zich bijzonder thuis in de Hygge keukenstijl en gaan met hun idee naar Adee Keukens.

Ook zij zoeken naar een lichte, strakke keuken, functioneel, maar niet koel of modern. Er moet ongedwongen gezelligheid zijn. Een gladde keuken waar niets moet en waar de sfeer iedereen op z’n gemak doet voelen.

Bij deze klant begint die invulling met een optimaal keukenontwerp waarbij invallend licht beter wordt benut door de nieuwe keuken op een andere plek neer te zetten.

Daarnaast is het functionaliteitsprincipe ver doorgevoerd en is deze houten keuken van een extra diep werkblad voorzien.

De houten fronten en simplistische lijnen geven deze keuken een gezellig, gemoedelijk en functioneel uiterlijk. Echt Hygge, vertelt Monique Heeremans.

Lees haar klantervaring en hoe haar voorkeur voor Deense sferen van rust, ongedwongenheid en gemoedelijkheid zich hebben vertaald in een praktische keuken waarin het echt ‘hygge’ is.

Hygge keukenstijl, een logisch antwoord op moderne trends
Dat Hygge keukens populair zijn, past ook in deze tijd. Hierin spelen duurzame, natuurlijke materialen en het principe van less-is-more een rol.

Duurzaamheid
Aandacht voor duurzaamheid zien we terug in het gebruik van natuurlijke materialen en de overgang naar inductiekoken. Denk aan houten keukenfronten. Maar ook aan natuurstenen werkbladen of beton. Zie ook blog:

Less is more

Ontspullen is het mantra.

Het aanrecht moet leeg, losse apparatuur zien we steeds minder. De meeste keukenbenodigdheden zijn opgeruimd. Een energiezuinige kokend waterkraan verdringt de waterkoker op het aanrecht. De afzuigkap wordt vervangen door werkbladafzuiging.

Soms verdwijnen zelfs de bovenkasten en vinden we keukenbenodigdheden terug in een geordende bijkeuken. Dit sluit perfect aan bij de Deense hang naar functionaliteit en praktisch comfort.

In Hygge keukens heerst de orde van het opruimen en ontbreken onrustige elementen. Greeploze keukens passen er goed tussen.

Hygge keukens anno 2023

Raakvlakken tussen de Hygge keukenstijl en Japandi stijl zijn:

  • Strakke lijnen
  • Minimalisme
  • Lichte kleuren

Typisch Japandi invloeden zijn:

  • Open indeling
  • Organische vormen
  • Strak, minimalistisch ontwerp
  • Toevoegingen van diepwarme, veelal donkere, aardetinten zoals terra cotta

Materialen uit de Japandi stijl zijn linnen, rotan, bamboe, wol, papier en planten. In keukens kan zich dit vertalen in strak gestucte muren met een houten lambrisering van smalle latjes. Open rekken of wandplanken met servies in natuurtinten.

Hygge keukenstijl – Keuken inspiratie en beste koop

Hou je van licht, fris, wit, simplistische lijnen, eenvoudige functionaliteit gecombineerd met gezelligheid? Vind Hygge keukens bij DB Keukens. Ontdek de magische combinaties van lichte tinten met hout en andere duurzame materialen.

In 2023 met nieuw elan gepresenteerd door open indelingen en organische vormen. Doe keuken inspiratie op en doe je voordeel met onze hoogste klanttevredenheid!