Massief houten keukens, passend in elke keukenstijl

De meest sfeervolle keukens zijn nog altijd de massief houten keukens. Deze keukens zijn overweldigend authentiek en uniek in hun soort.

Met een massief houten keuken heb je iets bijzonders. Alleen al als je kijkt naar de aangename, natuurlijke geur, de authentieke kleuren, de tekening, de kostbare structuur en het gevoel van echt hout.

Van een keuken massief hout is geen centimeter hetzelfde, omdat elk houtdecor op een natuurlijke wijze is gevormd. Wil je iets dat tijdloos, duurzaam en apart is, informeer dan eens naar onze massief houten keuken prijzen.

Bekijk alle keukens
Massief houten keuken met eiland

Wat kost een massief houten keuken?

Bij DB Keukens hanteren we netto lage prijzen voor elke keuken die we verkopen. Dat betekent dat je altijd prijzen betaalt zonder onverwachte opslagen of toeslagen.

Spannend onderhandelen? Vergeet ’t maar! De keukenprijzen zijn al scherp en voor iedereen hetzelfde, ook van chique keukens.

Daarnaast zijn al onze offertes voorzien van een transparante specificatie van alle onderdelen en de bijbehorende prijzen. Zo weet u exact wat elk onderdeel kost. En bent u direct op de hoogte van de kosten van uw massief houten keuken.

Houten keuken - handgreep

Massief houten keukendeurtjes

Massief houten keukens kunnen duurder zijn dan gemiddeld. Dat is niet zo verwonderlijk, want echt hout is nu eenmaal ook niet goedkoop.

Wil je wel de natuurlijke, warme uitstraling van massief hout? Maar niet de keukenprijzen die bij deze luxe keukens horen? Kies dan een keuken met kunststof keukendeurtjes in houtlook.

Dit scheelt aanzienlijk in de keukenprijs, en het doet niet onder voor wat betreft sfeer. Bovendien is hout altijd weer te schilderen!

Grote lades maken deze industriële keuken praktisch in gebruik
Landelijke houten keuken Krabbendijke
Landelijke houten keuken Krabbendijke

Massief hout voor diverse keukenstijlen

De tijd dat een houten keuken gezien werd als een rustieke landhuis keuken of sobere keuken is voorbij. Tegenwoordig wordt hout als materiaal voor alle keukenstijlen gebruikt. Ook houten keukens op maat zijn populair als je bijvoorbeeld een speciale afmeting keukenkast wilt. 

Met name in moderne keukens met hout worden veel trendy houtsoorten gebruikt. Deze worden met andere materialen gecombineerd tot spannende keukenconcepten, zoals roestvrij staal, glas of hoogglans gelakte kunststof.

Grijze landelijk keuken met eiland. Compleet met kastenwand en fornuis.

Massief hout keuken van Old Wood

Ons speciale merk voor houten keukens is de lijn van Old Wood waarin we tijdloos hout combineren met actuele ontwerpen. Blikvangers zijn bijvoorbeeld onze massief houten keukens met betonnen aanrechtblad.

Of onze stoere keukens met natuursteen werkblad. Ook een prachtige combinatie, die zich uitzonderlijk goed leent voor wonen landelijke stijl. Deze markante keukens spreken liefhebbers van hout absoluut aan. Old Wood keukens zijn er in zowel massief hout als houtfineer.

Zeldzame houtsoorten zijn duur en hiervoor is houtfineer een voordelig en betrouwbaar alternatief. Houtfineer geeft je weliswaar niet de complete beleving van hout met houtgeur en houtgevoel, maar straalt wel warmte en natuurlijkheid uit.

In Old Wood vind je diverse soorten materialen, kleuren en afwerkingen. Gelakt, gebeitst, met noesten of zaagslag, gestraald of geborsteld, je kiest de sfeer die bij je past.

Blauwe houten hoekkeuken in landelijke stijl, met fornuis

Massief houten keukenfronten, voor- en nadelen

Ga jij overstag voor de sprekende nerfstructuren van massief houten keukens, overweeg dan goed de voor- en nadelen van massief houten keukenfronten.

De voordelen van massief houten keukenfronten zijn duidelijk. Exclusief, speciaal, sprekend, sfeervol, tijdloos en duurzaam. De nadelen: onbehandeld hout is niet waterdicht en het is gevoeligheid voor klimaatverschillen. Fronten kunnen uitzetten of krimpen als gevolg van schommelingen in temperatuur en vochtigheid.

De ideale kamertemperatuur voor een houten keuken ligt rond ca. 23°C, de relatieve luchtvochtigheid dient 50-55% te zijn. Ben je weg van steigerhout, oud hout, notenhout, kersenhout of eiken houten keukens? Dan neem je het risico voor lief.

Houten modern landelijke parallelle keuken

Onderhoud van massief houten keukens

Houten keukens vergen zorg. Hout is gevoelig voor krassen bijvoorbeeld. Ook hebben massief houten keukenfronten regelmatig onderhoud nodig.

Het onderhoud van massief houten keukens is afhankelijk van de manier van afwerken. Geverfde of gelakte massief houten keukenfronten hebben een uitstekende beschermlaag.

Een geverfde of gelakte massief houten keuken mag dan onderhoudsvriendelijk zijn, je haalt wat van het bijzondere karakter van hout weg, tenzij je kiest voor transparante hoogglans lak. Hiermee blijft het uiterlijk en de tekening van hout nog goed zichtbaar.

Landelijke houten keuken met witte deurknop en noesten
Houten landelijk moderne keuken

Massief eiken keukenblad

Onder de vele soorten aanrechtbladen vind je ook massief houten werkbladen. Eiken is een veel gekozen houtsoort voor een massief werkblad van hout. Eikenhout is vrij hard, en zal minder snel beschadigen dan bijvoorbeeld notenhout (dat ook duurder is).

Als natuurproduct heeft geen enkel massief eiken werkblad z’n gelijke. Dankzij de unieke combinatie van nerven, sortering en kleur kun je je persoonlijke stijl volledig doorvoeren binnen elke keukenstijl.

Houten aanrechtblad

Een massief eiken keukenblad is gevoelig voor krassen en je kunt er geen hete pannen opzetten. Hout is een natuurproduct en gevoelig voor licht. Een houten aanrechtblad zou eventueel kunnen verkleuren bij blootstelling aan veel zonlicht.

Het houten aanrechtblad moet regelmatig met olie worden behandeld om niet poreus te worden en om te voorkomen dat er vlekken op komen. Mochten er vlekken ontstaan, dan is het verstandig deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Massief houten keukendeurtjes maken – eenvoudige keukenrenovatie

Stel, je keuken is oud maar nog wel goed. Alleen de keukendeurtjes zijn niet meer van deze tijd. Ons enthousiaste team van eigen monteurs verricht met plezier elke keukenrenovatie.

Binnen korte tijd kunnen we massief houten keukendeuren maken, en in korte tijd is je keuken weer actueel, trendy en als nieuw!

Eiken houten keuken met greeploos front en in hoekopstelling

Ruime keuze uit massief houten keukens

Elk keukenontwerp is anders, maar dat is voor ons geen probleem. We kunnen zelfs massief houten keukendeurtjes op maat maken. Je betaalt hiervoor reguliere prijzen zodat je niet onnodig duur uit bent. 

Uiteraard kun je bij ons ook keuken inspiratie opdoen voor stijlvolle en bijpassende handgrepen in massief houten keukens.

Als u op zoek bent naar inspiratie en deskundig (en vrijblijvend) advies over massief houten keukens, bezoek dan gerust onze showrooms. Wij helpen u graag, in alle rust en uiterst klantgericht. De vele enthousiaste klantverhalen bevestigen dit.

Lees meer over keukens
Deze houtlook keuken in hoekopstelling is voorzien van een compleet set Pelgrim apparatuur

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,6
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Houten landelijke keuken